Hlavní obsah

Piškotová bublanina s jahodami a rebarborou

Hodnocení:
(231)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Nadýchaný moučník plný šťavnatého ovoce? Pusťte se do jednoduché piškotové bublaniny s rebarborou a jahodami. Rychlý moučník, po kterém se i rychle zapráší!

Ingredience pro:
12 porcí
Na těsto
  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Na dohotovení
  • 200 g rebarbory
  • 200 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce skořicového cukru
Na formu
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Jahody opláchněte a zbavte stopek. Rebarboru nakrájejte na kousky, pokud máte silnější výhonky se silnou slupkou, oloupejte je.

Krok 2: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hustý a lesklý sníh, který po vytažení metly tvoří špičky. Do sněhu pak zašlehejte po jednom žloutky. 

Krok 3: Nakonec do těsta opatrně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte zvolna, aby hmota zůstala nadýchaná a bílky nespadly.

Krok 4: Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího, středně velkého plechu. Poklaďte jahodami a nakrájenou rebarborou. Koláč na povrchu posypte skořicovým cukrem. Můžete použít i drobenku. (Podívejte se, jak udělat perfektní máslovou drobenku.)

Krok 5: Bublaninu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte. Skvěle bude chutnat s kopečkem zakysané smetany. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama