Hlavní obsah

Pletená móda: Frčí maxisvetry!

Foto: Lindex

Pletená móda se s podzimem stále vracíFoto: Lindex

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když to vypadá, že máme zpět léto, již o víkendu budeme na zahřátí potřebovat víc, než jen kelímek horké kávy. A co je příjemnější, než se v chladném ránu zachumlat do pleteného maxisvetru nebo si kolem krku omotat šál ze stejného materiálu? Pletené kousky navíc nejen zahřejí, ale mohou vypadat i super stylově!

Článek

Není divu, že se pletená móda pravidelně objevuje na seznamu podzimních a zimních trendů. Podívejte se, s čím zabodujete letos.

XXL svetry

Tradiční svetr s jelenem si schovejte na hory, v tomto roce frčí maxisvetry. Vaše ledviny mohou jásat, kratší délky ustoupily těm delším, takže nehrozí, že byste si sedla a táhlo vám na záda. Nosí se jednoduché, zejména jednobarevné maxisvetry všech možných střihů. Z barev nejvíce letí odstíny béžové i tmavší barva velbloudí srsti, krásně vypadá, když mohutnější svetr usměrníte páskem. Módní jsou i kardigany – i ty si můžete přepásat.

Na foto zleva: Fasghionfuzz.com, uprostřed a vpravo Halens

Pletené šaty

Svetrové šaty skvěle doplňují letošní trend číslo jedna – legíny nebo legínové kalhoty jeggings. Délka se odvíjí od vaší postavy i odvahy, vybrat si můžete šaty s kratším i dlouhým rukávem. Barev ani vzorů se bát nemusíte, jen si dejte pozor na to, čím outfit doplníte. Pokud máte výraznější šaty, můžete doplňky vynechat úplně. Pro denní model přidejte koženou bundičku a boty bez podpatků, elegantnější verzi získáte, když šaty zkombinujete s černými legínami či punčochami, podpatky a klasickým kabátkem.

Pončo

I pončo si našlo místo mezi současnými trendy, i když v trošku jiné formě, než dříve. Dnešní pončo je především jednoduché a jednobarevné. Žádné divoké vzory v kombinaci s rovnou několika barvami najednou. Pořiďte si nějaké neutrální, abyste si ho mohla vzít přes všechno. Pončo skvěle doplňuje úzké kalhoty i pouzdrovou sukni. Zahřeje vás během prvních podzimních dnů.

Na foto zleva: Gant a HM

Pletený baret

Tento doplněk zabodoval už loni a i letos se udrží na seznamu trendů. Pletený baret vypadá nejlépe, když si k němu necháte rozpuštěné vlasy. Nenosí se naražený vepředu, ale ležérně spadlý dozadu. Co se barev týče, nemusíte se držet zpátky. Červený, modrý nebo třeba fialový baret vás v ponurých podzimních ulicích rozsvítí.

Šál a šála

Ať už si pořídíte široký pletený šál, který si přehodíte přes ramena, nebo klasickou dlouhou šálu, opět nezapomínejte na trend XXL. Jste konzervativní a váš šatník tvoří především jednobarevné modely? Odvažte se alespoň s barevnou šálou, která je letos extrémně dlouhá. Můžete si ji ledabyle omotat kolem krku, ale klidně ji pěkný kus nechte viset dolů.

Návleky na nohy

Vrací se i pletené návleky na nohy a to ve všelijakých barvách i vzorech. Zkuste je, pokud se nebojíte experimentovat, a shrňte si je těsně nad boty. Máte ráda eleganci? K sukni si natáhněte černé nadkolenky.

Letošní trendy už znáte, teď už je jen zbývá uvést do praxe. Chopte se jich stylově a po svém.

Reklama

Související témata:

Načítám