Hlavní obsah

První sex s partnerem? Někdo čeká až do svatby!

Foto: isifa

Kdy je čas na první sex s novým partnerem? Co myslíte?Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ihned? Za týden? Nebo až po svatbě? Kdy je ten správný čas na první sex s partnerem? Například 26letá Zdeňka má jasno – platí pro ni heslo Nejdřív kostel, potom postel. A jak to vidíte vy?

Článek

Zdeňku a jejího 24letého partnera Ondřeje patrně znáte. Jsou totiž jedním ze tří párů plánujících svatbu, které sleduje nedělní dokument České televize Navždy svoji. Slavnostní obřad, který je už brzy čeká, pro ně bude ovšem znamenat víc než jen změnu příjmení. Oba jsou členy brněnské křesťanské komunity a slíbili si, že svůj první sex prožijí až po společné cestě k oltáři. Uhádnete třeba, jak dlouho čekali na první polibek? Podívejte se na ukázku z dokumentu, ve které společně probírají právě otázky sexu!

A co si o čekání na první sex až po uzavření manželství myslí naše čtenářky? Jak dlouho otálely s milováním v případě jejich současných vztahů? A je to vůbec zdravé pro vztah? Zeptali jsme se!

Lucie: „Záleží, jaký kdo je a pro co se rozhodne. Já to měla s přítelem krásné. Na prvním rande jsem celý den přemýšlela, jak mu dát pusu, a když jsme se skoro loučili, nemohli jsme se odtrhnout a pozval mě k sobě domů. Nešla jsem, i když jsem chtěla. Připadala bych si lacině. Čekala jsem týden. Každé rande byla větší a větší zkouška sebeovládání. Pak jsem k němu jela na víkend a stálo to za to čekání. Každý má ale tohle nastavené jinak. Když jsem byla mladší, čekala jsem klidně tři měsíce. Jít s někým hned do postele taky není ono, to u mě postrádá to kouzlo."

Hanka: „Je jiná doba. S přítelem jsme si začali psát na seznamce, další den schůzka, za pár dní sex, a už nám to klape rok a půl."

Markéta: „Myslím, že to nemá cenu plánovat. Až bude ten pravý okamžik, tak to poznáte. Jiný přístup k dané situaci máte ve 20, 30 i 40 letech."

Simona: „S mým mužem jsme se potkali, když já byla na konci katastrofálního vztahu, on zase se zlomeným srdcem. Biologická potřeba a pocit, že nepatříte mezi trosky, nás svedly do postele. Stal se z něj kamarád, který pomohl při stěhování, nabídl, že cokoli zařídí, ale žádné závazky. Až jednou za mnou přijel do práce s tím, že se mu hrozně stýská, a takhle že už to nejde, a já jako ženská, která i do románku dává city, jsem neodolala. Jsme rok svoji a plánujeme dítě. Jestli to vydrží celý život, nevím, nicméně jsem sexuálnímu románku dodnes vděčná."

Foto: isifa

Zdá se, že správný čas, kdy do toho poprvé jít, je velmi individuálníFoto: isifa

Gabka: „Můj vztah, tedy náš vztah, začínal sexem. V podstatě jsme byli milenci skoro rok a půl, než jsme si řekli, že chceme být spolu se vším všudy. A musím říct, že to byl moc hezký začátek a náš vztah je čím dál lepší. Asi jsme si v mileneckém, kamarádském vztahu dokázali říct spoustu věcí, které bychom jako partneři na začátku vztahu neřešili. Teď je můj přítel mým nejlepším kamarádem, nejlepším milencem i nejlepším partnerem."

Eva: „U nás to bylo tak, že jsme si po seznámení asi 2 měsíce intenzivně psali, pak se 3x viděli a při čtvrté schůzce došlo i na sex. Pak jsem k němu jezdila na víkendy a bylo to, mohu mluvit za oba, o sexu, uvolnění, realaxaci... Po 1,5 roce se to obrátilo a přítel začal jezdit za mnou, utíkal si ke mně odpočinout od práce. Po 3,5 letech to dopadlo tak, že mi nabídl sestěhování se, které jsem přijala."

Jarmila: „Kdy je čas na první sex s partnerem? Podle situace, ale tak asi ten měsíc dva."

Lůca: „U nás to bylo po týdnu. Jsme spolu už 4 roky a teď máme 16měsíčního syna."

A jak to vidíte vy? Je čekání na první milování až po svatbě stejné jako nákup „zajíce v pytli“? Nebo trpělivost růže přináší?

Reklama

Související témata:

Načítám