Hlavní obsah

Podivná přátelství: S kým se kamarádí Helen Mirren?

Foto: Profimedia.cz

přátelé hollywood Foto: Profimedia.cz

Reklama

Svět slavných nejsou jen samé intriky a nenávist, jak by se mohlo zdát. I mezi herci či zpěváky vznikají úzké přátelské vazby. A kolikrát byste to do těch dvou vůbec neřekli, protože na první pohled jsou rozdílní, jsou jako den a noc.

Článek

O seriálové Monice a Rachel z „Přátel“ jste už určitě někdy slyšeli. Stejně jako o jejich představitelkách, Courteney Cox Arquette (54) a Jennifer Aniston (48), u kterých kamarádství na obrazovce přerostlo do skutečného života. V Hollywoodu ale najdete více dvojic, které pojí hlubší vztah, než je ten pracovní.

Helen Mirren (72) a Russell Brand (43)

Toto přátelství vám může připadat poněkud zvláštní a ani se není čemu divit. Zatímco herečka Helen Mirren působí jako distingovaná dáma, její kolega Russell Brand budí dojem největšího gaunera v okolí. Což potvrzuje i Helen Mirren. „Je to archetyp zlého chlapce, ale ve skutečnosti jde o toho nejhodnějšího kluka, jakého jste kdy mohli potkat,“ řekla o něm jednou. Dvojice se seznámila při natáčení filmu „Arthur“ v roce 2011.

Foto: Profimedia.cz

Přátelství Helen Mirren a Russella Branda může budit rozpaky. Už jen třeba proto, že je mezi nimi třicetiletý rozdíl Foto: Profimedia.cz

Elton John (71) a Eminem (45)

Poněkud bizarní přátelství se může zdát i to mezi zpěvákem Eltonem Johnem a raperem Eminemem. Poprvé se spolu setkali při vystoupení na předávání cen Grammy v roce 2001. V době jejich setkání byl Eminem znám zejména pro své poměrně homofobní názory, které se odrážely i v jeho textech. Proto mohlo leckomu připadat jejich společné vystoupení zvláštní a nečekané. Od té doby jsou neustále v kontaktu a Elton byl Eminemovi dokonce oporou, když byl v léčebně.

Foto: Profimedia.cz

Vystoupení Eltona Johna a Eminema tehdy mnoho lidí překvapilo, zejména proto, že se raper vždy vyjadřoval dost homofobně Foto: Profimedia.cz

Emma Thompson (59) a Arnold Schwarzenegger (70)

A opět drsný hoch a dáma na úrovni. Tak působí vedle sebe herečka Emma Thompson a Arnold Schwarzenegger. Jejich přátelství přitom trvá už téměř čtvrtstoletí. Poprvé se setkali při natáčení filmu „Junior“ v roce 1994. Tehdy jí bývalý kulturista řekl „Nevím, jak se hraje, můžete mi případně říct, jestli to dělám dobře?“. Emma Thompson o něm po této zkušenosti hovořila jako o velice galantním a ohleduplném muži. Od té doby jsou skvělí přátelé.

Foto: Profimedia.cz

Přátelství Emmy Thompson a Arnolda Schwarzeneggera trvá takřka dvacet pět letFoto: Profimedia.cz

Kate Winslet (42) a Leonardo DiCaprio (43)

Tohle je zřejmě jedno z nejroztomilejších přátelství v Hollywoodu. Kate Winslet a Leonardo DiCaprio se seznámili při natáčení filmu „Titanic“ (1997) a od té doby drží spolu. Spojuje je mimo jiné i to, že tenkrát stáli oba na startovní čáře, a tak své kariéry po celých více než dvacet let navzájem sledují. Když v roce 2016 získal Leonardo konečně, po nespočtu nominací, svého prvního Oscara za film „Renevant: Zmrtvýchvstání" (2015), dostalo se mu největších ovací právě od Kate, kterou to dojalo až k slzám.

Foto: Profimedia.cz

Když Leonardo DiCaprio v roce 2016 konečně získal Oscara, snad nejvíce dojatá byla jeho dlouholetá kamarádka Kate WinsletFoto: Profimedia.cz

Mel Gibson (62) a Robert Downey Jr. (53)

Že by dva kamarádi z mokré čtvrti? To vás možná napadne, když se hovoří o přátelství Roberta Downey Jr. a Mela Gibsona. Oba dva měli potížemi s pitím a za sebou spoustu skandálů. Setkali se v roce 1990 při natáčení filmu „Air America“ a jejich vztah na filmovém plátně se brzy začal proměňovat ve skutečnost i v normálním životě. Tito dva si jsou velkou oporou – Robert Downey Jr. stál vždy za svým parťákem při jeho rozvodových stáních a Mel Gibson mu naopak pomohl dostat se z jeho závislosti na lécích a alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Vypadají, jako kdyby se opravdu hledali. Také se spolu přátelí už od roku 1990Foto: Profimedia.cz

Keira Knightley (33) a Sienna Miller (36)

Tyto dvě talentované krásky spojil dohromady film „Na hraně lásky“ (2008). Jejich profesní vztah pak začal nabírat rovin osobních a dnes jsou z hereček velice dobré kamarádky, které vzájemnou společnost vyhledávají cíleně. Mají pro sebe vždy pouze hezká slova a nejednou se Sienna Miller nechala slyšet, že Keira je pro ni ikonou krásy.

Foto: Profimedia.cz

Jako dvě křehké květiny. Keira Knightley a Sienna Miller se potkaly při natáčení filmu Na hraně lásky Foto: Profimedia.cz

Co spojilo vás a vaši nejlepší kamarádku či kamaráda?

Reklama

Načítám