Hlavní obsah

Podzimní kozačky jsou tu!

Foto: Thinkstock

Podzimní obuv už se objevuje na pultechFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto se pomalu ale jistě chýlí ke konci a obchody s obuví doprodávají ve slevách letní kolekce, aby se uvolnilo místo v regálech pro podzimní trendy. A zvláště ženy s větší velikostí nohy, stejně jako já, by neměly na nic čekat. Znáte to, chcete si vybrat nové kozačky a č. 41 i 42 je rychle rozprodané. Takže neváhejte, tady jsou tipy z nových kolekcí.

Článek

Hitem sezony je velur

Nadcházející módě podzimní sezony budou dominovat především měkké materiály a splývavé látky. A k nim se perfektně hodí měkoučký velur neboli semiš, ze kterého jsou lodičky, polovysoká obuv i kozačky. Své si řeknou také prvky, které známe již z léta – obuv obtažená okolo kotníků a manžetové zdobení. „Jedny sametové kozačky jsem si koupila už loni ve slevě asi za 560 korun, ale nestihla jsem je unosit. Těším se, až nebude takové teplo a hned je vytáhnu ke kožené bundičce a džínsům. Sice se tenhle materiál trochu rychleji okope, ale je měkoučký a pohodlný," říká moje kamarádka Petra (29) z Prahy. Kdo ale dává přednost klasické kůži, která je jistě odolnější, rozhodně chybu při této volbě neudělá.

Barvám vévodí černá, ale i temně modrá

Královnou mezi barvami je samozřejmě jako každým rokem černá, ale vyjímat se budeme i v červené nebo temně modré, která výborně vynikne právě ve veluru. Z loňských kolekcí zůstanou oblíbené také odstíny šedé a fialové. A jestli sáhneme po barevných botách, nezapomeňme na doplňky. Ve stejném odstínu bude dobře vypadat sladěná kabelka nebo jen šála a rukavice. Pokud ale toužíme po něčem přirozenějším, pořiďme si kovbojské kozačky v přírodních barvách kůže, která je letos probarvovaná až jakoby jemně žíhaná do několika odstínů.

Kozačky jedině s přezkou nebo šněrováním

Obuv pro nastávající podzim bude ve stylu praktičnosti. Převládají jednoduché a stylové boty. „Ovšem nenechte se ukolébat jednobarevnou kolekcí. O to dravější je její obsah. Kovové zdobení vévodí jednotlivým kouskům. Kotníčkové boty a kozačky jsou doplněny výrazným šněrováním, pásky a zipy," prozrazuje detaily z podzimní kolekce ředitel Baťa Lukáš Ohanka.

Foto: Thinkstock

Není problém vybrat si tu svou výšku podpatkůFoto: Thinkstock

Pokud tedy chceme jít s módou, nesmí v našem botníku chybět nejlépe kotníčkové lodičky se zipem, stříbrnými nebo zlatými nýty či přezkami různých tvarů i velikostí. Odvážně a elegantně budeme působit pak v kozačkách na platformě, s klíny a s vysokými podpatky. Ty totiž krásně prodlužují nohy, a to nám dodá na sex-appealu. Některé ženy, kterým naopak vysoké podpatky dělají problémy, možná na druhou stranu ocení podzimní kolekce pohodlných kožených polobotek se šněrováním. Jednou z hlavních linií módy totiž bude také prolínání pánských prvků do dámských outfitů. A polobotky jsou pro tuto příležitost tou správnou volbou.

Kdy vyrazit na nákup?

Podzimní kolekce už se v regálech začaly objevovat od začátku srpna zvláště v obchodech Humanic nebo Deichmann, kde najdeme i hodně modelů až do velikosti 42, ale můžeme už také vybírat v internetových obchodech jako halens.cz či neckermann.cz. „U Bati startuje podzimní kolekce v srpnu. Distribuce podzimní kolekce je rozdělena na 2 vlny – v srpnu přichází trendová podzimní obuv a modely do chladnějšího počasí připravujeme v druhé polovině září," upřesňuje ředitel Lukáš Ohanka.

Takže dámy, proberme svůj starý botník, a pokud je čas na nové kozačky, hurá na „lov".

Reklama

Související témata:

Načítám