Hlavní obsah
2,9
(113)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Koláče z pohankové mouky mají příjemnou oříškovou chuť. Vyzkoušejte tyhle řezy s tvarohovo-ovocným krémem, díky kterému budou dokonale vláčné.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g pohankové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vysokotučné zakysané smetany
Krém
  • 300 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 50 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g másla
  • 300 g mražených borůvek
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s cukrem do nadýchané a světlé pěny. Zašlehejte do ní olej, zakysanou smetanu a postupně přidávejte pohankovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

02.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj těsto. Stěrkou ho uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky. 

03.

Mezitím nalejte do rendlíku mléko. Přidejte vanilkový cukr i pudink a metličkou prošlehejte. Uvařte hustý pudink a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Máslo ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Našlehané máslo po částech zašlehejte do vychladlého pudinku. 

04.

Do hotového krému nakonec vmíchejte rozmražené borůvky. Krém naneste na vychladlé těsto. Uhlaďte a nechte aspoň 2 hodinky v chladu. 

Jestli máte rádi chuť pohanky, mohla by vám chutnat také pohanka s dýní a kukuřicí nebo perník s čokoládovou polevou a pohankou.  

Reklama

Související témata:

Načítám