Hlavní obsah

Ponožky do sandálků patří!

Foto: Thinkstock

Ne každé ponožky se do otevřených bot hodíFoto: Thinkstock

Reklama

Móda velí, ponožky do sandálků, lodiček, balerínek i do kotníčkových bot! Ale... Ještě nedávno jsme slyšely ze všech stran, že ponožky do otevřených bot nepatří! Tak jak? Máme se skutečně podřizovat módnímu diktátu za každou cenu?

Článek

Módní návrháři jsou ve svém živlu, milují změny. A každý z nich tuto „módu" pojmul po svém – jedni pro nás mají vzorované silonové ponožky, druzí silnější ponožky (ve kterých jsme trávily tuhou zimu) a třetí zase podkolenky, ve kterých honí fotbalové mužstvo míč po hřišti. Hollywoodské hvězdy, módní blogerky a všichni, kteří módu sledují, natahují ponožky. Proč ale lidé, kteří se chlubí svým smyslem pro styl, jeden den ponožky zatracují, aby je druhý den vynesli do nebe?

Čeští pánové jsou „trendy" už dávno

Počkejme si na to, jak se tento trend uchytí u nás. V Čechách mají totiž ponožky v sandálech obzvlášť silnou tradici. Dlouhá léta jsme se smály postarším pánům, kteří v sandálech neesteticky ukazovali zaprané „fusekle" (nedej bože ještě s dírou na palci). Budeme tento trend i přesto nosit?

Bráno z druhého úhlu pohledu, jsou případy, kdy tento trend může vypadat poměrně dobře. Jde jen o to, jak ho uchopíme. Bez citu pro módu se přitom neobejdeme.

Ponožky jsou IN, ale jen pro někoho!

  1. Tento výstřelek se hodí spíše pro mladší generaci. Jestliže jsme na dortu sfoukly třicátou svíčku, zvažme, zda je tato móda pro nás.
  2. Trendy look vyžaduje opravdu krásné ponožky. Pro začátek zkusme jemné neutrální odstíny s vytlačenými vzory. Silné a vyšší ponožky nosme jen do kotníčkových bot (bude nám z jich vykukovat jen kousíček).
  3. Přimlouváme se za to, abychom vynechaly balerínky! Relativně hezky mohou vypadat v „peep toe" (doslova „vykukující palec") obuvi na podpatku.
  4. Pozor na cirkus! Milujeme barvičky a nemůžeme si pomoct? Dobře, ale bereme-li si barevné ponožky, kombinujme je s jednoduchými světlými botami a naopak.
  5. A můžeme ponožky i vrstvit. Pokud se nebojíme vůbec ničeho, vezměme si vyšší ponožky a přes ně ještě jedny, o něco nižší, samozřejmě jiné barvy. Je to divočina, ale můžeme si být jisté, že nás nikdo nepřehlédne:-)

Buďme trendsetter!

Na tomto příkladě je krásně vidět, jak je móda pomíjivá. Berme proto módní trendy na vědomí, ale vezměme si z nich jen to, co se nám opravdu (!) líbí. Nosit něco jen proto, že je to IN, je nesmysl. A naopak – líbí-li se nám kombinace, za kterou se nám ostatní smějí, nenechme se odradit. Vždyť kdo ví, jestli právě my nevytvoříme nový trend...

Reklama

Související témata:

Načítám