Hlavní obsah

Pórkové recepty: Zkuste polévku, pomazánku i slaný koláč

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Reklama

I v zimě můžete jíst pestrou stravu plnou zeleniny. My pro vás dnes vybrali pórek. Vychutnejte si ho v horké polévce, se šťavnatým masem, nebo v lahodném koláči či pomazánce. Ve všech variacích bude skvělý!

Článek

Říkáte si, jak a z čeho v zimě vařit, abyste do sebe či do svých blízkých dostali nějakou zeleninu? Zkuste to s pórkem. Je méně štiplavý než cibule, ale lahodný o to víc. Máme pro vás recepty na pórkové pomazánky, polévky či pórkové koláče, které si můžete vychutnat buď jako hlavní jídlo, nebo si ho připravit jako oběd či svačinu do práce.

Pórkové rychlovky

Když nemáte moc času, ale potřebujete se rychle a dobře najíst, zkuste pomazánku nebo směs na topinky. S pórkem budou vynikající.

Pórkové polévky

K zimě patří talíř horké polévky. My pro vás máme recepty pro ty, kdo milují polévku jako překrm, ale i pro ty, kdo mají rádi husté polévky, které si mohou vychutnat jako hlavní chod. Jaké dáte přednost vy?

Pórek: Hlavní jídla

Pórek je skvělý! Chutná s masem, ideálně kuřecím či vepřovým, ale i s bramborami. My nedáme dopustit na závitky s vepřovým masem, ale i na gratinované brambory s pórkem a žampiony.

Pórek: Koláč neboli quiche pro každého

Pokud hledáte vynikající, levné a praktické jídlo, zkuste pórkový koláč. Dokonalý bude k večeři pro celou rodinu, a když kousek zbude (což se domníváme, že spíše ne), tak si ho můžete vzít druhý den na svačinu či oběd do práce (Dietní jídelníček na celý den). Přichystáte si veganskou verzi, nebo dáte přednost pórkovému koláči se slaninou a šunkou?

Reklama

Související témata:

Načítám