Hlavní obsah

Potraviny, které zabíjejí libido. Co rozhodně nejíst?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Libido je ovlivněné řadou faktorů a strava je jedním z nich. Jestli tedy milostně strádáte, možná se budete chtít podívat na to, co jíte. Jakým potravinám byste se měli vyhnout?

Článek

Milujete se jednou za pověstný uherský rok? Ztráta libida může být spojena s nedostatečným množstvím vitaminu B, který ovlivňuje energii v obecném měřítku. Nízká hladina zinku se zase negativně podepisuje na produkci testosteronu, a svoji roli hraje dokonce i menší příjem mastných kyselin – podílejí se totiž na produkci hormonů. Proto je strava klíčem k lepšímu průtoku krve a funkčním orgánům.

Konzumace ovoce a zeleniny s vitaminy A, E a omega-3 mastnými kyselinami může pomoci udržet libido zdravé a v kondici. Existují však určité potraviny, které mají zcela opačný účinek. Víte, co se negativně podepisuje na vašem milostném životě?

Ne vždy sexy mléčné výrobky

Co vás může potkat při konzumaci mléčných výrobků? Nadýmání a plynatost si svoji daň vybírají dost často. I vy můžete patřit k lidem, kteří netolerují mléčné výrobky. A pokud je i nadále konzumujete, negativně tak ovlivňujete samotný pohlavní styk. Jestli si myslíte, že byste mohli trpět nesnášenlivostí laktózy, zkuste mléčné výrobky omezit – zvlášť když očekáváte, že budete mít sex. V opačném případě přejeme hodně štěstí a žádné trapasy!

Uvolňující, leč zrádný alkohol

Pití (nadměrné) může být nebezpečné zvlášť pro pánské libido. A to je informace, která zajímá všechny ženy, jimž se nedostává sexu. Nenechte svůj protějšek, aby dennodenně smáčel nos v pivě a víně! Za večer by měl vypít maximálně dva až tři alkoholické nápoje, v ideálním případě však nejvýše pět až sedm drinků týdně. Výživoví poradci apelují, že dodržování tohoto pravidla pohlavnímu styku jedině prospěje. Ostatně, alkohol kromě jiného také uspává. A to nejsou zrovna sexy vyhlídky!

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Příliš mnoho alkoholu? Pánům přináší poruchy erekce nebo je rovnou uspíFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Popcorn z mikrovlnky

Mikrovlnná trouba může zastat plno práce, ale co se týče milostného života, zkuste její služby ve spojení s domácím popcornem vynechat. Všichni ten kouzelný sáček, který tak krásně nabobtná, milují. Ale víte, co obsahuje? Kyselinu perfluoroktanovou a endokrinní disruptory (látky s vlivem na hormonální systém). Koktejl těchto složek snižuje hladinu testosteronu, takže působí jako sexuální tlumič jak u mužů, tak u žen. Navíc se ukazuje, že kyselina perfluoroktanová může negativně ovlivnit ženskou plodnost. Opravdu tohle vaše tělo potřebuje?

Jinak osvěžující máta

Máta je skvělá. Uklidňuje žaludek, zmírňuje pálení žáhy, pomáhá při kašli i špatném dechu. To všechno jsou pozitivní věci, nicméně jedná-li se o milostný život, tak to taková hitparáda není. Voňavé listy této báječné bylinky podle některých odborníků stojí za líným libidem. Mentol snižuje hladinu testosteronu, takže radši v rámci vášnivých nocí spotřebu mátového čaje omezte.

Foto: CLICKMANIS, Shutterstock.com

Plánujete vášnivou noc? Mátový čaj vynechteFoto: CLICKMANIS, Shutterstock.com

Krevety jako předkrm nebo hlavní chod

Krevetky jsou chudé na kalorie a bohaté na bílkoviny, vitaminy a minerály. Až však půjdete na romantickou večeři, objednejte si něco jiného. Vědci upozorňují, že krevety jsou postříkané 4-hexylresorcinolem. Tato chemikálie jim pomáhá udržet svěží barvu, ovšem je také odpovědná za snížení hladiny testosteronu. V konečném součtu tak oblíbené krevetky „zadupou“ vaši sexuální touhu do země!

Nenápadné lněné semínko

Již více než pět tisíc let je lněné semínko využíváno v rámci lidového léčitelství. Jedná se o skvělý zdroj omega-3 esenciálních mastných kyselin, alfa-linolenové kyseliny, vlákniny, hořčíku, draslíku, manganu a minerálů (fosfor, železo a měď). Měli byste však dvakrát popřemýšlet, kdy a v jaké míře si semínka dopřejete. Jsou sice domovem pro lignany a vlákninu, jež pomáhají metabolizovat estrogen, ale zároveň si moc nerozumějí s testosteronem. Proto se doporučuje snížit jejich spotřebu na jednu až dvě čajové lžičky několikrát týdně.

A jaká potravina ovlivňuje právě vaše libido?

Reklama

Načítám