Hlavní obsah

Povislé paže? Pryč s nimi! 3 cviky, které je dokonale zeštíhlí

fitness

 

Reklama

Chcete mít v koktejlkách štíhlejší nohy? Vezměte si vysoké podpatky. Nebo plošší břicho? Pomůže stahovací prádlo. S čím si ale takto neporadíte, to jsou knedlíkové paže. Ty musíte jedině zeštíhlit a zpevnit. Tyhle 3 cviky na ně platí!

Článek

Knedlíkové ruce na první pohled nehezky vyniknou nejen ve večerních šatech, ale i v tílkách, topech bez rukávků nebo tričkách s kratšími rukávky. Klidně můžete mít celkem ploché břicho i pevný zadek, ale vězte, že paží si každý všimne dřív. Zvláště těch povolených a překypujících.

Je vám z téhle představy úplně nanic? Tak s tím pojďte něco udělat! Kromě odlehčení jídelníčku, což je nezbytné vždycky, když chcete zeštíhlovat, je potřeba zařadit i vhodné cvičení.

Trenér Pavel Dvořáček vám ve videu představí tři cviky zaměřené na komplexní posílení paží a ramen. Pro krásný tvar je totiž třeba zpevnit v první řadě ramenní svaly, posléze nezapomínat na bicepsy a především tricepsy – právě díky pravidelnému procvičování tricepsů, tedy zadní části paže, předcházíte povislým pažím s knedlíkovým efektem.

Ruce se dají posilovat s vlastní vahou, velmi často se ale využívají i činky, kotouče či jiná závaží. Jste, co se zpevňování paží týče, začátečníci? Pak si vystačíte s malými dvoukilovými či 2,5kilovými činkami. Některým křehotinkám bude stačit i menší zátěž. Vůbec to nevadí, při pravidelném cvičení alespoň dvakrát do týdne budete váhy rychle navyšovat. To se nebojte.

Jaké cviky na paže provádíte nejčastěji?

Reklama

Související témata:

Načítám