Hlavní obsah

Praktické tipy pro nákup prostěradla

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Praktické tipy pro nákup prostěradlaFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Víte, jak správně vybrat prostěradlo? V dnešním článku si povíme, jak na to!

Článek

Prostěradla považuje mnoho lidí za nepodstatný doplněk ložního prádla, je tomu ale naopak. Právě ona mají za úkol chránit matraci proti opotřebení a zajistit pohodlí ke spánku. Abyste vybrali to správné, je třeba věnovat pozornost gramáži, jež má na svědomí jejich pevnost a životnost.

Froté prostěradla nejen na zimu

Známou smyčkovou tkaninu najdete v každé domácnosti v podobě ručníků, županů či lůžkovin. Froté prostěradla udělají dobrou službu především v zimě, protože jsou hřejivá a savá. Prodávají se zejména v napínací verzi, která zajistí, že budou na matraci dobře upevněna. Pokud neradi žehlíte, pak pro vás budou vhodná – můžete je natáhnout na postel hned po uschnutí.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Froté prostěradlo Exclusive jednolůžko – tmavě šedáFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Heboučká jersey prostěradla

Máte raději hladký povrch lůžkovin? V tom případě si vyberte jersey prostěradla. Ta se vyrábí ze stoprocentní bavlny, a proto jsou hodně prodyšná a dobře absorbují vlhkost. Tím ale výčet jejich kladných vlastností nekončí, tato protěradla se díky své mimořádné pružnosti dají vypnout až o 25 % své původní velikosti a z tohoto důvodu se vyrábí bez umělých příměsí.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – bílá kávaFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Už žádné bakterie, plísně ani roztoči! 

Bambusová prostěradla jsou na trhu s lůžkovinami poměrně nováčkem. Pokud je však zkusíte, pravděpodobně si vás získají. Vyrábí se jak v jersey, tak i froté variantě a díky přidanému bambusovému vláknu jsou o poznání jemnější a dokážou absorbovat až 4krát více vlhkosti než jejich běžné ekvivalenty. Čím ale mají před ostatními prostěradly navrch, je to, že mají antibakteriální vlastnosti, které ocení zejména alergici.

Hřejivý mikroflanel

Věční zimomřivci by mohli vyprávět – jen tak něco je nezahřeje. Pokud k nim patříte i vy, sáhněte po prostěradlech z mikroflanelu. Jejich povrch se podobá kožíškům plyšových zvířátek a je velmi hřejivý. Tento materiál není příliš náročný na údržbu, po vyprání velmi rychle uschne a nemusí se žehlit.

Kde dobře nakoupit?

Prostěradla vždy nakupujte ve specializovaných obchodech, které vám nabídnou široký výběr barev a velikostí. V e-shopu RodinneBaleni.cz najdete výběr opravdu velký, a pokud si nebudete vědět s nákupem rady, není problém si nechat odborně poradit na zákaznické lince.

Přejeme příjemný nákup!

Reklama

Načítám