Hlavní obsah

Přátele hráli 10 let. Co mají herci s postavami společné?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelům seriálových Přátel je už všem přes padesát. Dnes slaví abrahámoviny herec Matthew Perry. Chandlera hrál deset let – byli si podobní? A co jeho herečtí kolegové, museli hodně hrát, nebo jim role kamarádů, co si rádi povídají u kafe, padly jak ulité?

Článek

Seriál Přátelé byl vysílán v letech 1994 až 2004, měl deset sérií a celkem 236 dílů. Bylo by jen přirozené, kdyby herci vtiskli do svých postav kus sebe a naopak. Kdo z herecké šestice je svému hrdinovi nejpodobnější a kdo musel prokázat velké herectví, aby roli věrně zahrál? Kdo je nejmladší a rozhodně na to (bohužel) nevypadá?

Matthew Perry (50): Humor ho nezachránil

Chandler Muriel Bing je sarkastický vtipálek a největším trestem je pro něj nesmět si utahovat z kamarádů. Má problém navázat pevný vztah, protože jeho otec opustil rodinu kvůli sluhovi a dělá travesty show a matka píše erotické novely. Nakonec to s ním dopadlo dobře a oženil se s Monicou.

Co má dnešní oslavenec se svou postavou společné? To hlavní! Sarkasmus a smysl pro humor, některé legendární hlášky vznikly jeho improvizací. Stále ale čeká na tu pravou a nemá ani děti. Během natáčení bojoval se závislostí na alkoholu a lécích, loni podstoupil operaci prasklého střeva. Ač je mezi představiteli Přátel benjamínkem, vypadá zdaleka nejhůř.

Foto: Profimedia.cz

Herec zrovna jako víno nezraje. Díky závislostem a zdravotním problémům vypadá starší než na dnešních padesátFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston (50): Módní ikona

Rachel Karen Green je ztřeštěná, trochu povrchní holka, která se musela po útěku od oltáře postarat sama o sebe. Když není s dárkem od kamarádů spokojená, vymění jej za lepší, je špatná servírka, miluje módu a sní o práci v módním průmyslu. Její osudový vztah s Rossem je jako na houpačce, mají spolu dceru a v posledním díle to dají dohromady. Fanoušci plakali nadšením.

I Jennifer Aniston pracovala jako číšnice, také má osudového muže a celý svět doufá, že to s Bradem Pittem (55) ještě dají dohromady. Její nejlepší kamarádka hrála Monicu a herečka platí za módní ikonu. Ze šestice přátel rozjela kariéru nejvíc a je (zatím) bezdětná.

Foto: Profimedia.cz

Podle jejích účesů se dodnes nechávají stříhat tisíce žen a vztahu se seriálovým Rossem i skutečným Bradem fandil celý světFoto: Profimedia.cz

Courteney Cox (55): Přátelé i po natáčení

Monica Geller Bing chorobně miluje uklízení, ve všem má systém, je soutěživá a skvěle vaří. Ale hlavně se o celou partu maminkovsky stará. Touží po dětech, zamiluje se do Chandlera a nakonec adoptují dvojčata.

Courteney Cox na rozdíl od své postavy nikdy netrpěla nadváhou, naopak začínala jako modelka. Jak je ale vidět z jejího instagramového profilu, stejně jako Monica se ráda obklopuje rodinou a přáteli. Herečka žije se zpěvákem Johnnym McDaidem (43), z manželství s Davidem Arquettem (47) má dceru Coco (15) a s kamarádkami z Přátel jsou si blízké doteď.

Foto: Profimedia.cz

Herečka si zakládá na mladistvém vzhledu a štíhlé postavě. A neváhá využít služeb plastických chirurgůFoto: Profimedia.cz

Lisa Kudrow (56): Jako nebe a dudy

Phoebe Buffay je potrhlá volnomyšlenkářka, masérka, řidička taxi a strašně špatná (ale o to nadšenější) zpěvačka. Její rodina je velmi nekonvenční: vyrůstala na ulici, bratrovi porodila trojčata a věří, že se jejich matka převtělila do kočky.

Lisa Kudrow je oceňovaná herečka a má za sebou i role v zajímavých filmech. Od své seriálové postavy se liší asi nejvíc. Ač se nedá říct, že by Phoebe byla nějak do větru, pár chlapíků blíže poznala. Lisa Kudrow si naproti tomu panenství střežila do 32 let pro toho pravého – je jím Michel Stern (74), její současný manžel. Víte, kdy přišly o panenství další známé osobnosti?

Foto: Profimedia.cz

Stárne s grácií, věnuje se hraní a rodině a nevadí jí, že vždy bude pro diváky Phoebe, hrála ji rádaFoto: Profimedia.cz

Matt LeBlanc (52): Okouzlující Talián

Joey Tribbiani miluje pizzu a sendviče a má sedm sester. V myšlení je někdy pomalejší, ale ženy jej zbožňují a podléhají mu ihned po vyřčení obligátní balicí fráze „How you doin’?“ (Jak to ’de?). Chce hrát, ale nikdy se výrazněji neprosadí a jeho největší rolí je doktor Drake Ramoray v seriálu Tak jde čas.

Stejně jako jeho postava i herec má italské předky, je okouzlující a i ve skutečnosti velký vtipálek. V seriálu byl bezdětný sukničkář, ve skutečnosti má dceru a byl jednou ženatý. Jeho účinkování v televizi bylo úspěšnější: hrál v seriálech Joey (2004–2006) a Epizody (2011–2017) a moderoval motoristický pořad Top Gear.

Foto: Profimedia.cz

Zmužněl – a i když je mu přes padesát, stále má jiskru v oku a klukovský úsměvFoto: Profimedia.cz

David Schwimmer (52): Hodný kluk

Ross Geller je doktorem paleontologie, pracoval v muzeu a legendární jsou scény, jak se byl opalovat v solárku, nosil kožené kalhoty a při svatebním obřadu řekl špatné jméno. Přátelé si z něj dělají legraci, že „miluje“ rozvody, protože jich má za sebou požehnaně, má dvě děti a věří, že jednou s Rachel budou šťastná rodina.

Herec a režisér je ze šestice nejvyšší a i on má se svou postavou něco společného. Nelibuje si sice v opravování gramatiky ostatních, ale je to tzv. hodný kluk. Novinářky opakovaně vyzdvihují, jak (na Hollywood nezvykle) galantní je k ženám. Čeští diváci si jej spojují s hlasem Daniela Rouse (58), američtí diváci si naopak jeho hlas spojují s žirafákem Melmanem z filmu Madagaskar (2005).

Foto: Profimedia.cz

Když světem showbyznysu zmítala kampaň MeToo, byl vysoce oceňován hercův uctivý přístup k ženám. A takový byl i RossFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám