Hlavní obsah

Příbytek uprostřed lesa proměnila ve vzdušné 1 + kk!

Foto: Archiv redakce

Paní Marika zcela podlehla nejmodernějšímu trendu pražského bydleníFoto: Archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendové výlety na venkov v podobě návštěv brněnské periferie už zřejmě Pražákům nestačí. Chtějí v souladu s přírodou přímo bydlet, a tak začali ve velkém rekonstruovat lesní příbytky. Pojďte na návštěvu!

Článek

Paní Marika je typickou Pražankou. Pochází z malé slovenské vísky nedaleko Šaštína nedaleko Malacky nedaleko Vídně. „Mají tu metro,“ vysvětluje své prvotní nadšení z bydlení v srdci Evropy. Život v Pařížské ulici, náročná chůze na podpatcích i těžké kelímky přeplněné kávou ji však po půl roce začaly unavovat.

„Při meditační hodině speciální jógy ve vzduchoprázdnu mi došlo, jak propastné je naše odloučení od přírody,“ popisuje své prozření paní Marika. Úplně náhodou pak narazila na možnost pronájmu a rekonstrukce objektů vyřazených ze Státní evidence míst pro šmír a myslivost. „Za 5 korun na týden jsem si pronajala posed uprostřed lesa za Prahou a proměnila ho k obrazu svému,“ chlubí se svým lesním královstvím. A není jediná! „Za poslední měsíc evidujeme na padesát nových žádostí o podobný pronájem,“ šokuje mluvčí příslušné evidence pro Prahu-jiho-východ RNDr. René Ryšavý.

Foto: Archiv redakce

Nápaditost zařízení, které paní Marika vymyslela sama, by mohli závidět i ti nejpřednější světoví bytoví architektiFoto: Archiv redakce

Přírodní trend v praxi

Na neuvěřitelné ploše 9 metrů čtverečních se jí podařilo zařídit vskutku útulné, praktické, a přitom velmi vzdušné 1+ kk. „Postel je ze švédsko-dánské designové kolekce Saga/Noren. Do peřiny je integrovaná nosná konstrukce i kvalitní matrace s rošty a nočním vyhříváním,“ popisuje paní Marika a jedním dechem dodává, že se postel začne sama vyhřívat v okamžiku západu slunce. Vskutku praktické, nemyslíte?

Foto: Archiv redakce

Chvíle odpočinku si paní domácí umí vychutnat, a to zejména v pohodlné obývací částiFoto: Archiv redakce

Naproti posteli se rozkládá obývací část. „Poslední dobou jsem vyloženě ulítlá na reality show. Srnky, sovy, divoká prasata a tak,“ odpovídá zcela vážně paní Marika na otázku, jestli existuje něco, co v obýváku pravidelně a ráda sleduje. Do vedlejšího rohu byla důmyslně umístěna funkční kuchyňská část se zdrojem tepla. Pokud zde hledáte moderní vymoženosti, tak vás zklameme. „Jen umění dávných předků,“ pokyvuje tajemně paní domácí.

Foto: Archiv redakce

Opatrně! Jde o designový kousekFoto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Koupelnový kout je plně mobilní. I proto je tak praktickýFoto: Archiv redakce

Koupelna se vším všudy

Jediný kout, který nám doteď zůstal utajen, je koupelna s toaletou. „Podařilo se mi získat neuvěřitelně praktickou mycí soupravu z italské kolekce Cistino et Puliro,“ chlubí se paní Marika. Po dotazu na toaletu se však mlčky a celá červená otáčí k nedaleké větvi a zástěně ze sešitých šátků s monogramy LV. „Bez komentáře,“ dodává nekompromisně.

Foto: Archiv redakce

Postel skrývá na první pohled netušená konstrukční tajemstvíFoto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Paní Marika je ve svém králoství šťastná. Není divu!Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kuchyně také přírodu nezapřeFoto: Archiv redakce

To už však začíná být nervózní, zvedá telefon, objednává si pizzu a kafe z Prahy a ve vší slušnosti nás vyhazuje ze svého sídla. My děkujeme a odcházíme. Po nás zůstává jen příroda, klid, mír a paní Marika.

Co na to říkáte? Podlehnete tomuto trendu také, nebo vám přijde příliš neosobní?

Poznámka redakce: APRÍL

Reklama

Načítám