Hlavní obsah

Nové fotografie prince Louise k 1. narozeninám. Jak vyrostl?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Když vloni Kensingtonský palác oznámil, že vévodkyně Kate (37) porodila chlapečka a oba jsou v pořádku, Velká Británie slavila. O čtyři dny později bylo zveřejněno i jméno – Louis Arthur Charles z Cambridge. Dnes slaví své první narozeniny. A všichni se rozplývají nad jeho roztomilostí.

Článek

Tento měsíc mají v královské rodině skutečně veselo! Začalo to narozeninami královny Alžběty (93), během pár dnů by měla porodit vévodkyně Meghan (37) a začátkem května oslaví princezna Charlotte čtvrté narozeniny. A dnes má první narozeniny princ Louis. Mnoho příležitostí prohlédnout si nejmladšího potomka vévodkyně Kate (37) a prince Williama (36) nebylo, připomeňme si alespoň těch pár.

Narození

23. dubna ráno vydal Kensingtonský palác zprávu, že vévodkyně Kate odjela do porodnice. Británie v tu chvíli byla na nohou, před londýnskou nemocnicí svaté Marie se začaly srocovat davy a napjatě čekaly, jak třetí porod tehdy šestatřicetileté vévodkyně dopadne. Netrvalo to však příliš dlouho a v 11:01 už byl malý princ na světě a vážil 3,8 kilogramu. Oproti starým zvykům v královské rodině byl u porodu i otec princ William. Už sedm hodin po porodu stála vévodkyně Kate před porodnicí a ukazovala světu nového následníka trůnu, pátého v pořadí.

Na této fotografii je princi Louisovi sedm hodin. Po tak krátké době po porodu opustila Kate porodnici

První portrét

Vévodkyně Kate vytvořila milou tradici: každý rok o narozeninách pořídí svému potomkovi nový portrét a poskytne ho pak veřejnosti. Když však vloni 2. května slavila třetí narozeniny princezna Charlotte, příznivci britské monarchie čekali na její fotku marně. Vévodkyně sice v ten den snímek pořídila, ale nechala si ho pro sebe až do 6. května. Nevyfotografovala pouze princeznu Charlottu, rovnou pořídila první portrét i princi Louisovi. Bylo mu teprve devět dnů.

První portrét. Malému Louisovi je teprve devět dnů

Křtiny

Co by to bylo za královského potomka, kdyby neměl křtiny! Proběhly 10. července v královské kapli paláce svatého Jakuba a celá pětičlenná rodina se ukázala poprvé pohromadě. Začátek křtu princátko pokojně prospalo, ale později se mělo čile k světu. Za kmotra mu šli nejen blízcí přátelé jeho rodičů, ale také zemřelé princezny Diany (†36). Při této příležitosti to však bylo na dlouhou dobu naposledy, co byl malý Louis na veřejnosti. Neukazovala se příliš ani sama Kate, která se rozhodla si mateřství pořádně užít.

Vypadá to, že princ Louis bude veselá kopa

Dědovy sedmdesátiny

Vloni v listopadu slavil princ Charles 70. narozeniny a na jeho počest byl pořízen krásný rodinný snímek. Je na něm budoucí král (dost možná tři budoucí králové) Charles s manželkou Camillou (71), oběma syny a snachami a samozřejmě vnuky. Ti jsou na fotce rovnou čtyři – jeden z nich je ještě pořád ukrytý v břiše vévodkyně Meghan. Fotografie vznikla v září 2018, kdy bylo malému Louisovi pouhých pět měsíců.

Zatím má princ Charles víc vnuků než vnuček. Že by to trochu narušili princ Harry s vévodkyní Meghan?

Šťastné a veselé!

Poprvé z větší blízkosti si fanoušci královské rodiny mohli prince Louise prohlédnout až v prosinci, kdy Kensingtonský palác zveřejnil tuto rodinnou fotografii, která slouží jako vánoční přání. Obrázek prý vznikl během jednoho běžného odpoledne na zahradě u Anmer Hallu, venkovského sídla Kate a Williama. Podle zbarvených listů to muselo být později na podzim.

Fotografie vznikla při jednom běžném odpoledni této (ne)obyčejné rodiny

První narozeniny

Stejně jako tomu bylo u sourozenců prince Louise, ani tentokrát vévodkyně Kate nezahálela a nejmladšímu členu rodiny pořídila portrét k narozeninám. Obrázek vznikl nedávno na venkovském sídle v Norfolku a Louisova maminka jen čekala na správný den, aby fotografii zveřejnila. A malý princ rozhodně nezapře, kdo je jeho rodina. Podobný je zejména staršímu bráškovi Georgeovi, který měl stejně baculaté růžolící tvářičky. Posuďte sami, zda vidíte podobu mezi Georgem a Louisem!

Foto: Profimedia.cz

No řekněte, není roztomilý? Foto: Profimedia.cz

Baví vás prohlížet fotky královské rodiny? Podívejte se třeba na ty ze života prince Charlese! Anebo srovnejte snímky malého prince Williama a jeho syna prince George.

Reklama

Načítám