Hlavní obsah

Nej zábaly pro vaši hřívu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přírodní produkty vlasům prospívajíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Zábaly z přírodních produktů zažívají ve vlasové kosmetice velký boom. Mají výborné účinky, jsou finančně nenáročné a jsou zcela bez chemie. Vyzkoušejte běžné přírodní suroviny a porovnejte výsledek s vlasovými přípravky.

Článek

Zázvor stimuluje růst vlasů

Kousek čerstvého zázvoru nastrouhejte a zalijte horkou vodou. Nechejte vyluhovat a vlažný koncentrát vmasírujte do pokožky a asi po deseti minutách spláchněte. Opakujte 2x týdně po dobu jednoho až tří měsíců, podpoříte růst vlasů.

Pivo je přírodní tužidlo

Jestli vám došel fixační prostředek, vyzkoušejte pivo, jemný fixační prostředek. Vlasy běžně umyjte šamponem, důkladně spláchněte a nakonec vetřete do vlasů pivo. To už nevyplachujte. Nemusíte mít strach, že by bylo z vlasů cítit, pivní vůně vyprchá po uschnutí vlasů.

Olivový olej pro hladké konečky

Jestliže se vám konečky třepí, zkuste do nich vetřít teplý olivový olej a vlasy zabalte. Nechte působit co nejdéle, klidně i přes noc, potom důkladně vypláchněte. Jemné vlasy musíte pro tomto zábalu umýt nejméně dvakrát jemným šamponem.

Kokosové orgie

Chcete-li, aby vlasy získaly hebkost, lesk a potřebnou výživu, připravte jim zábal z kokosového mléka. Zakoupíte ho v plechovce, stojí asi 45 Kč. Při pravidelném používání vrátíte jemným a poškozeným vlasům jejich pevnost, sílu a vitalitu.

Avokádo dodá vlasům potřebnou vlhkost

Zkuste masku z avokáda a majonézy, která velmi prospěje přesušeným vlasům. Nechte působit 20 minut, vlasy opláchněte a ještě umyjte šamponem, který odstraní pach z majonézy. Vlasy budou viditelně lesklé.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přírodní masky umí zázrakyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zpevněte vlasy medem

Velmi osvěžující pro vlasy je tužidlo, které připravíte z jedné lžíce medu, hrníčku vody a lžičky ovocného octa, naplňte jím lahvičku s rozprašovačem a máte nejen tužicí přípravek, ale i lesk a výživu z medu.

Syrovátka proti mastným vlasům

Směs citronu a syrovátky pomáhá proti rychle se mastícím vlasů. Hrníček syrovátky, lžičku citronové šťávy a šampon, kterým si pravidelně myjete vlasy, vetřete do pokožky, napěňte a vlasy spláchněte. Syrovátka reguluje rovnováhu pokožky. Při pravidelném používání se vám vlasy přestanou mastit.

Proteiny pro vlasy

Chcete-li vlasům dodat dostatek proteinů, který vlas potřebuje jako stavební prvek, rozmixujte vajíčko s trochou šlehačky a vmasírujte do pokožky i vlasů. Nakonec vlasy opláchněte vodou. Při pravidelném používání vlasy viditelně zesílí, účes bude plnější.

Vyberte si tu pravou chuťovku pro své vlasy. Odzkoušejte vhodnou alternativu k vlasovým přípravkům, možná budete překvapená účinkem domácích receptů.

Reklama

Načítám