Hlavní obsah

Pro zmrzlíky: Bundy, které jsou nejvíc v kurzu a zima vám v nich určitě nebude

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy nám jdou tentokrát na ruku. Tenkým kabátům totiž úspěšně konkurují pořádně objemné bundy! Mezi termíny „být v kurzu“ a „být v teple“ by tím pádem mohlo být rovnítko. V čem strávíte druhou polovinu zimy vy?

Článek

Kabáty mají v našich šatnících (i srdcích) nezastupitelné místo, jakmile ale poznáte na vlastní kůži hřejivost bundy, začnete tyto svršky minimálně střídat. Letošní sezona navíc nenabízí žádné tenoučké kusy – bundy se nosí hodně objemné. Patříte-li mezi věčné zmrzlíky, můžete také investovat do kousků, které obsahují pravé peří. V minusových teplotách je oceníte. Teď už se ale pojďte podívat na nejnovější trendy, které pro vás vytipovala stylistka Mariya Patrovská.

Módní „spacák“

Že vypadají jako rozepnutý spacák, do kterého se zachumláte? To je na nich právě to zábavné. Rozměrné bundy, které navodí dojem, že máte svou oblíbenou přikrývku stále po ruce (není to skvělá představa?), jsou vysoce módní záležitostí. Vyžadují ovšem nositelku, která se pod nimi neztratí a bude je umět „prodat“.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Yasuko Naga, prodává butik The Item, 12 250 Kč), kalhoty (H&M, 899 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), boty (Calvin Klein, prodává Humanic, 2699 Kč), brýle (H&M, 299 Kč), náušnice (Reserved, 79 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Bunda, nebo mikina?

Pokud sledujete sezonní novinky a zaregistrovaly jste trend mikin s kapucí, které se nosí i k sukním, bude vám jasné, kde se tvůrci tohoto kousku inspirovali. Sněhově bílá bunda se totiž přetahuje netradičně přes hlavu a chybí jí zip. Uznáváme, nejde o nejpraktičtější věc, kterou si můžete do šatníku nastěhovat, na druhou stranu vám ale za pár stovek (bunda je ve slevě) rozšíří sbírku svršků o aktuální trendy.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Bershka, 549 Kč), sukně (Reserved, 499 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), punčocháče (Claire’s, 249 Kč), kabelka (Pepe Jeans, prodává Van Graaf, 2499 Kč), náušnice (Bijou Brigitte, 249 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Červená do každého šatníku

Snad jste nečekaly, že na ni nedojde! Už od začátku podzimu opakujeme, že červená je naprostým hitem sezony, a nejspíš to od nás ještě párkrát uslyšíte (respektive si to přečtete). Z vlastních zkušeností musíme říct, že letošní záplava červené k této barvě dovedla i ženy, které ji nikdy dříve v šatníku neměly, takže zapomeňte na domněnky, že vám určitě nesluší, a minimálně ji zkuste.

A mimochodem, kromě barvy si prohlédněte i střih samotné bundy. Objemné a jako by „nafouknuté“ svršky v délce do pasu jsou velice aktuální. Stejně jako barety a kalhoty připomínající tepláky, které jsme nosily v druhé polovině devadesátých let všechny (a nejvíce Sporty Spice Mel C).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Topshop, 2799 Kč), kalhoty (Pinko, 6100 Kč), košile (Tommy Hilfiger, prodává Van Graaf, 2599 Kč), boty (Topshop, 2999 Kč), čepice (Loevenich, prodává Van Graaf, 599 Kč), psaníčko (Humanic, 799 Kč)Foto: Greta Blumajerová

V oversized stylu

Baví vás ležérnost a oversized kousky? Pak se určitě zamilujete do modro-černé prošívané bundy na fotce. Lepší (a stylovější) pojistku proti zimě budete hledat jen těžko. Výrazný svršek navíc moc nepotřebuje a dobře bude vypadat i ve společnosti super jednoduchých kusů.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Phillip Lim, prodává butik Space, info o ceně v obchodě), overal (Topshop, 2299 Kč), boty (Reserved, 199 Kč), čepice (Reserved, 149 Kč), náušnice (Lindex, 249 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Efektní zlatá

Metalické odlesky se nosí už několikátou sezonu a tento trend se nemohl neodrazit i na bundách. Navíc, když si krátké lesklé péřovky pořídily ikony Gigi Hadid (stříbrnou) a Kendall Jenner (ta zvolila zlatou jako my, tady ji můžete zkouknout). Jejich svršky samozřejmě stály několik průměrných platů, v módních řetězcích se ale dají sehnat téměř totožné varianty za příznivé ceny. Metalické bundy vypadají nejlépe s barevně střídmějšími kousky: když si je pořídíte, dopřejte jim prostor, aby zazářily.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: bunda (Mango, 1499 Kč), džíny (Lindex, 999 Kč), triko (Review, prodává Van Graaf, 599 Kč), boty (Reserved, 499 Kč), sluneční brýle (The Item, 1250 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým

  • Modelka - Lucie Bumbová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Mariya Patrovská
  • Vizáž - Janka Letková

Co vy a bundy? Nosíte je, nebo zůstáváte výhradně u kabátů?

Reklama

Související témata:

Načítám