Hlavní obsah

Proč už vás partner sexuálně nepřitahuje? Test odhalí pravdu

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Poruchy sexuálního vzrušení mohou přicházet souběžně s tím, že vás partner přestal přitahovat. Jak právě tohle s jistotou poznáte? Nepotřebujete nic víc než čtyři otázky a čtyři odpovědi. Díky nim budete mít okamžitě jasno!

Článek

„Je to smutné, ale některé ženy už jejich partner fyzicky nepřitahuje. Nemusí to nutně znamenat, že je nemají rády nebo že jim připadají nudní. Jen už je nevzrušuje jejich tělo a způsoby jako dříve. Pokud máte pocit, že se v této situaci nacházíte, ověřte si svoje pocity v níže uvedeném testu,“ popisuje australská psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass ve své knize „Opojný orgasmus“.

Stačí nanejvýš upřímně odpovědět na následující čtyři otázky. (Odpovídejte buď ano, nebo ne.)

  1. Líbí se vám partnerovo tělo? -
  2. Odpovídá partnerovo tělo fyzickým předpokladům, které vás vzrušují? -
  3. Jste spokojená se způsobem, jakým partner o své tělo pečuje? -
  4. Má váš partner nějaké manýry, které vás odpuzují? -

Pravda, která bolí

„Pokud jste sebrala dostatek odvahy a na první otázky odpověděla záporně, nebo na poslední kladně, pak jste zřejmě našla odpověď, proč s partnerem necítíte intenzivní vzrušení. Spousta žen se nachází ve stejné situaci, i když k tomu může dojít různými způsoby,“ objasňuje Vivienne Cass. Co se vlastně stalo?

Je možné, že vás přitahuje někdo jiný nebo vám partnerovo tělo už nepřijde tak atraktivní jako dřív. Pravděpodobně vnímáte, že váš protějšek ještě nedávno neměl pivní bříško ani šediny. „Je těžké si to přiznat v každém z těchto případů. Ve skutečnosti může být zjištění, že už vás partner nevzrušuje, velmi děsivé – obzvláště pak, jste-li už nějakou dobu spolu,“ dál popisuje Vivienne Cass. V těchto případech pak zapojujete fantazie a představy a k sexu se přemlouváte. Je to tak v pořádku?

Přetvařovat se, nebo...?

Podle zmíněné sexuoložky záleží na konkrétní situaci. Některé ženy chtějí i tak ve vztahu zůstat a s klidným svědomím se přetvařují (například si při sexu představují někoho jiného), jiným je to proti srsti a uvažují o rozchodu. Pakliže i vy stojíte před podobným rozhodnutím, položte si ještě otázku pátou. Považujete partnera za svého milence, nebo spíš kamaráda? Přikláníte-li se ke kamarádovi, pak ještě stále máte partnera za dobrého, kvalitního člověka, na kterém vám záleží. Jen vás prostě nepřitahuje… Překonat, či nepřekonat sama sebe?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Už vás nepřitahuje, ale máte ho stále ráda? Řešení je těžkéFoto: fizkes, Shutterstock.com

Žádná přitažlivost, špatný sex. A obráceně

„Neznám žádný recept, který bych mohl poskytnout k obnovení spokojeného sexuálního soužití. Konkrétně v podobných případech vede milování bez opravdové vnitřní potřeby a sympatií spíše k odcizení a tělesnému odporu vůči partnerovi,“ zastává názor sexuolog Petr Weiss.

A další odborník, tentokrát sexuolog Zlatko Pastor, se přidává: „Nemá-li žena vedle sebe muže svých snů, partnera si neváží, či jím dokonce pohrdá, její touha klesá pod bod mrazu. Naordinovat takové ženě zamilovanost a obdiv k partnerovi by asi pomohlo, ale v praxi se to realizovat nedá.“ Jestli vás zajímá, jak z toho ven, odpověď není jednoduchá.

Cesta z bludného kruhu

Sex si odepřít? Najít si někoho jiného? Každý to řeší jinak. Někdo se milostného života vzdá a vystačí pouze s masturbací, jiný vyhledá paralelního partnera. Obnovit partnerský vztah se do určité míry dá, a to s pomocí terapeutů, v případě fyzické vyčpělosti, či dokonce odporu vůči druhému se nedá dělat vůbec nic. Pakliže tedy máte zájem vztah zachránit, můžete se obrátit na odborníka a zkusit štěstí. V opačném případě začněte uvažovat o rozchodu, nebo zůstaňte ve vyčpělém partnerství. Vždy je to záležitost vaší osobní volby.

A jak to máte vy? Cítíte vůči partnerovi přitažlivost i po několika letech vztahu nebo manželství?

Reklama

Načítám