Hlavní obsah

Proklouzej se ke štíhlé postavě

Foto: Zbyněk Prokop

Vyzkoušejte si doma i bruslit!Foto: Zbyněk Prokop

Reklama

Ještě stále jste se nepropracovaly k „ideální“ váze a kila navíc vám znepříjemňují život? Nebo ještě hledáte takový pohyb, který by vás bavil a formoval vám nenásilnou formou postavu až k vysněným křivkám? Pak je nejvyšší čas vyrazit obhlédnout novinky fitcenter. Já objevila flowin!

Článek

Jak jsem na něj přišla? Díky čtenářkám, od kterých pravidelně dostávám tipy na Facebooku. Slyšela jsem na něj samé chvalozpěvy, a tak jsem nelenila a pátrala, co to vlastně flowin je.

Vyzkoušet na vlastní tělo tuhle novinku a dozvědět se potřebné informace, pro koho se hodí, jsem si zašla do pražského fitness centra World Class. Jak hodina probíhala a jak můžete cvičit flowin i doma, uvidíte na videu zde:

{stream-video}

Jde o nový cvičební a fitness koncept, který se k nám dostal ze Švédska a funguje na principu pohybu vlastního těla bez zátěže po speciální kluzké podložce (klouzání). Pohyb je plynulý a přirozený. Cvičení je vhodné téměř pro každého, protože je lze snadno uzpůsobit vlastním možnostem, tedy co vám tělo dovolí. Po podložce se pohybujete se speciálními malými destičkami na ruce, nohy, kolena a lokty. Jak jsem slyšela o klouzání, hned jsem souhlasila s vidinou legrace, až si nabijeme pusu, navíc před kamerou.

Zadýchala jsem se už při zahřátí!

Pak mi ovšem úsměv zmrzl, protože cvičení není zdaleka tak jednoduché, jak jsem si myslela. Trenérka nám nejprve dala 8 minut na zahřátí. Na videu to vypadá, že klouzání není vlastně žádná námaha, ale po těch pár minutách jsme byli zadýchaní všichni včetně mého kolegy Michala. Následovalo cvičení vestoje, vleže, na zádech i na boku - mezi jednotlivými pasážemi jsme měli čas na napití. Nakonec jsme se samozřejmě i protáhli.

Můžete cvičit i doma!

Speciální desku, kterých se vyrábí více druhů (pro domácí použití i profi), si můžete pořídit i domů. Sada pro cvičení Flowin doma obsahuje přenosnou podložku ze sofistikovaného materiálu, měkké destičky pod ruce a nohy a také DVD s návody na cvičení. Dostanete k ní instruktážní video, podle kterého se brzy jednotlivé cviky naučíte. Přesto doporučuji stejně jako trenérka, abyste navštívily alespoň pár hodin fitness s odborným dohledem. I já jsem se mohla přesvědčit o tom, jak je důležité cviky provádět správně - má to o poznání větší účinek - a to se vám v domácím prostředí nemusí podařit. Vždycky, když jsem něco dělala špatně, i když jsem cítila svaly, trenérka mi ukázala, jak to má vypadat správně. Někdy jsem měla problém cvik vůbec dokončit.

Foto: Zbyněk Prokop

Při tomto cvičení zapojíte celé těloFoto: Zbyněk Prokop

Zlepšení stability těla

Flowin není jen účinné a zábavné posilování všech svalových partií. Je to také možnost, jak si zlepšit stabilitu těla bez omezení věku i úrovně kondice. Na desce lze cvičit více než 300 cviků, takže se nemusíte bát, že by vás klouzání začalo po chvilce nudit. Flowin také dokáže plnohodnotně nahradit klasický trénink v posilovně se závažím a dostane se vám i aerobního cvičení bez nepříjemných doskoků, které zatěžují klouby.

Jestli nemáte rády klasický aerobik nebo třeba hledáte náhradní řešení pro neoblíbenou posilovnu, flowin je adekvátním řešením, při kterém vaše tělo dosáhne nejen aerobního tréninku, ale i posilovacího cvičení. Druhý den jsme s kolegou doopravdy cítili všechny svaly! Tak co, nepokusíte se o flowin také?

Máte-li tipy na nová cvičení, která vás baví, podělte se o ně s ostatními v diskusi pod článkem nebo na info@prozeny.cz. Stále také funguje poradna Michala Šubra, který vám pomůže k lepším výsledkům ze cvičení, potažmo hubnutí.

Reklama

Související témata:

Načítám