Hlavní obsah

Prokoukli jsme ženáče. Takhle vám lžou!

Foto: Thinkstock

Kolik ženatých mužů hledá milenky pomocí lží?Foto: Thinkstock

Reklama

Je to nikdy nekončící boj! Na jedné straně zhrzené a podváděné manželky a na straně druhé milenky, které věří pořád stejným lžím. „Moje žena mi nerozumí“ nebo „už dávno spolu nespíme“, to je klasika snad všech záletných ženáčů. A tohle jsou jejich nejohranější věty, dejte si na ně pozor!

Článek

Nezáleží na hodnotě vašeho IQ ani na množství životních zkušeností, protože, když se žena zamiluje, ztrácí rozum. Koneckonců, jak nám v době zamilovanosti doslova vypíná mozek, se dočtete v článku 5 největších chyb zamilovaných.

A tak není divu, že kvůli milostnému vzplanutí ženy přehlíží nejen kdejakou povahovou vadu, ale i to, že objekt jejich zájmu je ženatý a má doma kupu dětí. Stížnosti na adresu „děsné manželky“ tak v ženách nespustí varovný signál, ale naopak zní jako rajská hudba.

Jenže základní pravidlo ve vztahu s ženáčem zní: Nevěřte mu ani slovo! „Doporučuji mu z principu nevěřit. To, že mu manželství nevyšlo, se samozřejmě může stát, ne všichni muži jsou lháři, ale rozhodně je lepší nepropadat zamilovanosti, a jeho výroky si ověřit,“ říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Foto: Thinkstock

Ne všem řečem se dá věřit. A zatloukání jde mužům samo.Foto: Thinkstock

V praxi to znamená, že je i přes veškerou zamilovanost potřeba se na vše ptát, rýt do něj, pídit se po tom, kde v manželství udělal chybu on. Málokdy je totiž viníkem jen jeden! A bohužel ve většině případů se ukáže, že ženáč na svou milenku zkoušel jednu z následujících typických lží…

1. Moje žena mi nerozumí

Nechápe moje potřeby, nerozumí tomu, jak se cítím, nemáme si už vlastně co říct. To je taková klasika, že se ani nechce věřit, že ještě existují ženy, které na tohle skočí. Vždyť tenhle nepochopený chudáček bývá ve většině případů sebestředný a tvrdohlavý chlap, který toho od své partnerky očekává spoustu, ale sám nechce moc nabídnout. „Pochopení ve vztahu znamená především ochotu naslouchat, a ne jednostranně prosazovat svoji. Takového muže bych se ptal, v čem konkrétně mu žena nerozumí, jak se naopak on snaží pochopit ji. Protože touhle větou pánové většinou říkají ,jsem sebestředný sobeček, koukej mě chápat, ale ode mě pochopení nečekej',“ vysvětluje Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz.

2. Už spolu dávno nespíme

Naše manželství je ryze formální, každý máme svůj vlastní život, už spolu strašně dlouho nespíme. Bohužel přesně tohle touží milenky slyšet, protože ačkoli hrají roli dvojky, mají pocit, že alespoň v posteli jsou číslo jedna. Ve výsledku muž touhle větou sděluje jediné. „Snaží se oslnit svou sexuální čistotou. Přitom je to většinou slaboch, který nedokázal svou partnerku po fyzické ani psychické stránce uspokojit a nechal vztah zkolabovat. Nyní je sexuálně vyprahlý, pokukuje po jiné a snaží se ji ulovit poukazováním na vychladlou manželskou postel, čímž chce říci, že vlastně nejde o smilstvo,“ upřesňuje Aleš Kalina. Takže muž se sice staví do role slušného muže, ale v podstatě říká: „Jsem sice ženatý, ale zároveň připravený svou ženu podvést.“

3. Jsme spolu jen kvůli dětem

Až děti vyrostou, rozvedu se a budu s tebou. Chápej mě, dělám to jen kvůli dětem, jsou ještě moc malé. Takovéto útoky na milenčiny city nejsou fér. Která žena by se chtěla stylizovat do role mrchy, která nebohým malým dětem ukradla tatínka? Jenže v mnoha případech nejde ani tak o děti, ale o mužovo slabošství. „Jde o chlapa, který si není jist sám sebou. Bojí se, že rozchod s manželkou nezvládne, že neunese osamostatnění. Vlastně o sobě říká, že se neumí rozhodnout, že je slaboch a jedna velká přetvářka,“ říká Aleš Kalina.

Příslibům společného života a řečem o rozvodu se vážně nevyplácí moc věřit. Jako vítěz totiž z boje většinou odcházejí manželky, dočtete se o tom v článku Našel si milenku! V čem je lepší?.

4. Žena mi dělá naschvály a komplikuje rozvod

K této větě se muži uchylují většinou ve chvíli, kdy na ně začne milenka tak trochu tlačit. Opět je nejjednodušší vše hodit na tu „hroznou manželku“, a nakonec být ještě litován. V tomto případě ale není nic jednoduššího než si nechat ukázat rozvodové papíry a přesvědčit se, zda byly vůbec podány. „Mnozí muži totiž mohou své milenky takto balamutit jen proto, že si nechtějí přiznat, že se jim do rozvodu vlastně moc nechce,“ potvrzuje Aleš Kalina.

5. Brali jsme se moc mladí, byl to nerozum

Tak tohle vysvětlení, proč manželství nevyšlo, je dost chabé. O tom, co bylo (nebo spíše stále je) špatně, neříká vůbec nic. Je potřeba zjistit, v čem přesně byla chyba, proč ji ti dva nedokázali opravit a proč to muž svádí na nízký věk. „Obecně totiž platí, že pokud zkrachoval jeden vážný vztah, je dost pravděpodobné, že zkrachuje i ten nový,“ varuje Aleš Kalina. Jen málokdy je důvodem rozchodu fakt, že daný pár k sobě nebyl kompatibilní a vztah vážně neměl šanci fungovat. Většinou jde o neschopnost a neochotu na vztahu pracovat, což se velmi lehce může opakovat i v novém partnerství.

Taky jste už takovou větu od ženatého muže někdy slyšely?

Reklama

Načítám