Hlavní obsah

Prší, prší, jen se leje aneb Stylové komplety s pláštěnkou

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Reklama

Na zlomyslné žertíky se nenechají prvního dubna možná nachytat všichni, ale aprílové počasí si dokáže vystřelit z každého. Nečekejte, až budou z nebe padat trakaře, a udělejte ve svém módním arzenálu místo pro elegantní pršiplášť s mírným předstihem.

Článek

Za proměnlivost dubnové oblohy ručí snad každým rokem samotní meteorologové. Zatímco jeden den se sluníte na balkoně, další ráno vás vzbudí průtrž mračen. Jak se obléct do takového nečasu? Návrháři mají odpověď na vše. Poradíme vám, s čím kombinovat stylové pláštěnky.

Námořnická modř 

S bílomodrou variantou nikdy nešlápnete vedle. Spojení těchto dvou odstínů sice evokuje uniformu námořnice, ale zřejmě právě proto je tak oblíbená i mezi obyčejnými suchozemci. Nepromokavý kabátek a nízké holinky vám během deště zaručí dokonalý komfort a vinylovou ledvinku s sebou vezměte na vyřízení nejnutnějších pochůzek. Telefon, klíče i peněženka zůstanou před vlhkem v absolutním bezpečí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Gate, 118 Kč; 2. holinky Pepe Jeans (prodává Eobuv), 744 Kč; 3. džíny Levi’s, 2299 Kč; 4. ledvinka Levi’s, 549 Kč; 5. pláštěnka H&M, 699 KčFoto: Archiv firem

Sluneční svit mezi mraky

Námořnický styl se vyplatí prozkoumat trochu více do hloubky. Kromě modrobílé kombinace jsou pro něj typické i proužky a navíc – skvěle ladí se žlutou barvou. Kalhoty s tenkými linkami a zářivá pláštěnka zvládnou projasnit zamračený den bez zbytečných komplikací. Přeběhnout k autu nebo na blízkou zastávku MHD zvládnete i v kožených mokasínech, jen boty před pobytem venku ošetřete kvalitní impregnací (Jak to udělat správně?).

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabelka H&M, 2999 Kč; 2. tričko Bershka, 149 Kč; 3. kalhoty Carhartt Wip (prodává Zalando), 2149 Kč; 4. mokasíny Marco Tozzi (prodává Answear), 1199 Kč; 5. pláštěnka Helly Hansen (prodává Zoot), 3799 Kč Foto: Archiv firem

Kompaktní pomocník 

Než si v kostkovaném overalu a vysokých podpatcích vyrazíte do společnosti, budete muset počkat na konec karantény. To ale neznamená, že nemůžete čerpat inspiraci a těšit se na budoucnost prostřednictvím módních skládaček. Lesklá bílá pláštěnka má obrovskou výhodu. Prodává se totiž s kompaktní taštičkou, do které ji v případě potřeby rychle složíte. Navíc se hodí jak k elegantnímu, tak sportovnímu outfitu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. overal Zara, 799 Kč; 2. boty Call It Spring (prodává About You), 1829 Kč; 3. sluneční brýle Vogue Eyewear, 3800 Kč; 4. kabelka Lazzarini (prodává Humanic), 999 Kč; 5. pláštěnka Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Proužky z módy nevyjdou

Potřebujete doplnit zásoby potravin, ale venku leje jako z konve? Představa, jak se domů vracíte s plnou taškou a ještě s deštníkem v ruce není příliš lákavá, pláštěnka je i v tomto scénáři rozumnější volbou. Pruhovaná verze simuluje klasický kabát a k obyčejným modrým džínám vypadá zkrátka skvěle. Vlasy stáhněte do culíku, ať vám pod kapucí nepřekáží a nezapomeňte ani na moderní síťovku s všitou kapsou, kam schováte všechny drobnosti i nezbytný nákup.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Vila (prodává Zoot), 499 Kč; 2. síťovka C&A, 398 Kč; 3. gumička do vlasů Lindex, 99 Kč; 4. džíny H&M, 349 Kč; 5. pláštěnka Rainbow (prodává Bonprix), 499 Kč; 6. tenisky New Balance (prodává Zalando), 2160 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám