Hlavní obsah

První rande: jak okouzlit jednotlivá znamení?

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Reklama

Máj je lásky čas, takže dnes trochu zamilovaně: vyrážíte na první rande s novým partnerem či partnerkou a zajímalo by vás, jak potenciální drahou polovičku na schůzce oslnit? Řídit se můžete podle znamení, ve kterém se váš protějšek narodil!

Článek

Každé znamení má svoje preference a přitahuje ho něco jiného – někdo má rád upřímnost, jiný zase slyší na sladké lichotky a další si nechá pobláznit hlavu košilatými vtípky. Někdo má radši, když je jeho protějšek proaktivní, hodně mluví a iniciuje nejrůznější činnosti, jiný raději dobývá tajemnou pevnost. Co platí na toho, kdo u večeře zasedne naproti vám?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

U Beranů je na prvním rande třeba přesně vychytat hranici mezi tím, kdy je necháte o vás bojovat a ulovit si vás, a tím, že jim dáte jasně najevo, kdo jste. Berani jsou totiž na jednou stranu přímí a neradi předstírají, na druhou stranu je ale baví výzvy a hádanky všeho druhu. A to, co je jim naservírováno na stříbrném podnose, je brzo přestane bavit. Buďte tedy trochu nedostupní a nevypadejte moc nadšeně, ale zase se zbytečně neupejpejte, tím Berana neoslníte. Ale hlavně nesmíte být nudní, v takovém případě Berani druhou šanci nedávají.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Pokud jdete na rande s Býkem, připravte pro něj něco pěkného, co potěší jeho smysly. Vyberte hezkou restauraci, zajímavou procházku zámeckým parkem, dobré víno nebo mu ukažte tajné místo, kde je ten nejhezčí výhled. Býci jsou požitkáři a rádi si rande užijí se vším všudy. Získat si je můžete jakoby náhodnými dotyky, na ty Býci slyší. A teď pozor, nehrňte se zběsile rovnou do velké erotiky, Býci postupují spíš pomalu a konzervativně. Letmé doteky na rukou či ramenech je ale dostanou.

Foto: Merla, Shutterstock.com

Býci mají rádi letmé dotykyFoto: Merla, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Ideální rande pro každého Blížence? Zábava. Postarejte se hlavně o to, aby nevázla konverzace a rozhovor plynul hladce a bez zaškobrtnutí. Škádlení, flirtování, vtipkování, významem nabité ticho i dlouhý smích, to všechno vám přinese plusové body. Hlavně se vyhněte trapnému mlčení a plytkému plácání o počasí a tetičce z druhého kolena, co si právě koupila kočku. Blíženci chtějí rovnocenného, inteligentního partnera, se kterým bude konverzace plná jiskření a ohňostrojů, nesnesou vedle sebe hlupáka.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

První rande s Rakem? Romantika jak z praku. Vezměte ho třeba na hvězdy. Na večeři při svíčkách se smyčcovým kvartetem. Přineste pugét ze stovky rudých růží. Co někomu může připadat jako překonané klišé, to právě Raci  dovedou ocenit a takovému přístupu neodolají. A pokud nejsou velká gesta váš styl, připravte si na rande nějakou romantickou drobnost – zapamatujte si, jaká je jejich oblíbená příchuť zmrzliny nebo kam nejradši chodí na kafe. Buďte citliví a do ničeho je netlačte, Raci potřebují postupovat spíše pomaleji.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

První rande se Lvem by mu mělo ukázat, že vás naprosto okouzlil. Rozhodně musíte svému protějšku věnovat plnou pozornost, na nějaké kontrolování telefonu při schůzce zapomeňte, to je něco, co Lev neodpouští. Taky by bylo fajn dát najevo, že místo, kde se rande odehrává, jste vybrali s ohledem na předchozí konverzace, z kterých jste vydedukovali, že by se mu právě tady mohlo líbit. Vyvarujte se patolízalství, ale zkrátka fakt je, že Lvi jsou rádi obdivováni.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Lvu musíte věnovat plnou pozornost, jinak už ho neuvidíteFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Základní pravidlo pro první rande s Pannou – nechoďte pozdě. Naopak. Přijďte s předstihem. Díky tomu Panně dokážete, že si jí vážíte, že pro vás tahle schůzka hodně znamená, zkrátka tohle gesto ocení. Připravte se na to, že Panny jsou od přírody rezervované a rozhodně se vám hned neskácejí k nohám. Je to s nimi běh na dlouhou trať. Navíc bývají ze schůzek docela nervózní, zkuste tedy vymyslet něco, kde nebude váš vztah tím jediným, nač se soustředíte – co nějaký film, koncert, společné venčení psů?

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy zbožňují flirtování  a první rande jsou jejich specialitou. Koketerie a zálibné pomrkávání je prostě baví a užívají si to. Dopřejte jim tento jejich koníček, a navíc se je snažte překvapit a vzít je někam, kde to opravdu nečekají. Humor a lehkost vám na tomhle rande budou dobrými společníky, a drobný dáreček Váhy rozhodně neurazí. Ale neupínejte se na schůzku příliš, Váhy si zkrátka rády všechny otestují osobně a jdou na rande i s někým, kdo je vlastně ani moc nezajímá. Odmítnutí si neberte sobně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři a první rande, to je výbušná kombinace. Tohle znamení se nerado někomu otevírá a pouští si nové lidi pod kůži. City drží pevně na uzdě, jakkoli vášniví a intenzivní jsou kdesi hluboko ve svém nitru. Netlačte je do kouta, nenaléhejte, buďte spíš opatrní, rezervovaní, tajuplní. Tajemství je něco, co Štíry naláká, důvod, proč vyrazit na další schůzku. Objevování je jejich velká vášeň. Nechte postup spíše na nich, rozhodně se nevnucujte, to je odradí. Jiskřivá konverzace, která nevázne, je klíčem k jejich srdci.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou příjemní a otevření parťáci, a to platí i tehdy, když je zvete na rande. Rozhodně si ho užijete, ať už z toho něco bude nebo ne. Nečekejte od nich přetvářku, prostě vám dají upřímně najevo, jak na tom jste – jestli se jim líbíte, nebo ne – a vy byste s nimi měli jednat stejně. Nerozehrávejte žádné komplikované psychohrátky. Naplánujte nějaké dobrodružné objevování, výlet či sport. Když se ukáže, že to mezi vámi na romantiku nevypadá, ohleduplně vám to sdělí a mohou z vás být báječní kamarádi.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

U Kozorohů je zaklínadlem střídmost a dobré vychování. Pro tohle znamení jsou první rande dost těžká, jsou z nich nervózní a nesví. Usnadníte jim to tak, že se budete chovat podle starých zavedených zvyklostí. Tedy dámy za sebe nechají zaplatit a pánové budou otevírat dveře. Někomu se to může zdát poněkud starosvětské a nefeministické, ale Kozorozi hledají v tradicích a zvycích útěchu, když se ocitnou v nějak stresující situaci. A myslete také na správné stolování, i to je pro Kozorohy  něco, na co hodně dbají.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Ve světě Kozorohů za sebe dámy nechávají platit a pánové jim otvírají dveřeFoto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři od prvního rande čekají originalitu – pokud je vezmete do obyčejné restaurace nebo do kina na romantickou komedii, nijak zvlášť je nenadchnete. Mají rádi zážitky a nespoutanost. Vsaďte na adrenalin a zrealizujte nějaký bláznivý nápad – právě Vodnáři půjdou do kdejaké ztřeštěnosti po hlavě. Vzepřete se všem konvencím a zavedeným zvykům a snažte se přemýšlet inovativně. A kromě toho se taky postarejte o to, aby nevázla řeč, to je pro Vodnáře ohromně důležité.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pokud chcete Ryby okouzlit, poslouchejte je. Jedinci ve znamení Ryb jsou zvyklí, že právě oni bývají nejčastěji těmi vrbami, ke kterým se druzí chodí vyplakat a vypovídat. Nechte je, ať si to zažijí naopak – poslouchejte, občas položte otázku a sami hlavně mlčte. Rybám to asi nejdřív bude připadat zvláštní, ale nakonec v tom najdou zalíbení a bude to pro ně neobvyklé a osvěžující. Romantická gesta jako z pohádky jsou také něco, co neprojde nepovšimnuto – květiny, dárečky, smyčcové kvartety a svíčky, to všechno se počítá.

Reklama

Související témata:

Načítám