Hlavní obsah

Psi podle horoskopu: které plemeno se hodí pro vaše znamení?

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Každé znamení zvěrokruhu se vyznačuje určitými charakterovými vlastnostmi. Ty předurčují rozdílná psí plemena, která se k nim nejlépe hodí. Jakého psího společníka hvězdy doporučují právě vám?

Článek

Pořídit si psa není jen tak. Každý od něj čeká něco trochu jiného a každý má jiné dispozice  bytu – někdo se musí „spokojit“ s čivavou a jiný si může dovolit německou dogu. Ale vezměme to čistě podle charakteru. Jaké psí plemeno se k vám nejlépe hodí? To vám může napovědět znamení zvěrokruhu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Energetičtí a sportovně založení Berani, kteří mají pořád sil na rozdávání, potřebují psa, který s nimi udrží krok (jak jsou na tom Berani s věrností). Dobrou volbou je například border kolie, která je stejně nadšená a tvrdohlavá jako Berani, a navíc miluje pohyb a výcvik. Tahle dvojka se vzájemně konečně utahá a oba budou mít parťáka, se kterým zvládnou vybít všechnu přebytečnou energii. Podobně jako border kolie funguje i kolie dlouhosrsté. Horkou hlavu a odvahu Beranů zase dobře doplňuje dobrman, silné hlídací plemeno, stejně sebevědomé a zapálené jako Berani.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci dovedou ocenit krásu a ladnost, i když nikoli prvoplánovou. I proto se k nim hodí afgánští chrti, velmi svébytně krásné a elegantní plemeno, kterému chvíli trvá, než si někoho pustí k tělu – podobně jako Býkům samotným. Možná trochu překvapivě se k tomuto znamení hodí také boxeři, kteří umí zuřivě a tvrdohlavě chránit to, co je jejich, jsou věrní a neskonale loajální a zároveň také něžní, hraví a opatrovatelští, když jde třeba o děti (bude chtít Býk děti?). Vyhovovat jim budou i laskaví a důstojní baseti.

Foto: Olga_i, Shutterstock.com

Býci jsou vyznavači netradiční krásy. Hodí se k nim esteticky zvláštní plemena, třeba chrtiFoto: Olga_i, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro přátelské a živé Blížence, kteří milují společnost, se hodí stejně naladění labradoři, kteří se také dovedou spřátelit s každou lidskou bytostí, kterou potkají. Venčení tak bude pro Blížence super zážitkem, protože hned navážou spousty nových známostí. Podobně naladění jsou také bíglové, kteří jsou zvyklí na život ve své rodinné smečce. Zajímavou volbou by mohl být i Jack Russell teriér, který má podobně jako Blíženci dvě stránky – když loví, nejde ho zastavit, jinak je ale velmi laskavý a trpělivý (a co sebevědomí, mají ho Blíženci dost?).

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Ačkoli by vás to možná nenapadlo, báječným psím přítelem pro Raky budou rotvajleři, kteří podobně jako oni sami vytváří hluboké vztahy se svými páníčky, jakkoli rezervovaní jsou ke svému okolí (proč Raci milují serepetičky). Hodí se k nim i bílí nadýchaní bišonci, kteří jsou obecně považováni za bezproblémové plemeno pro děti a důchodce. Na svých lidech jsou tihle pejsci dost závislí a Rakům přinesou ještě více příležitostí stmelovat rodinu. Kdo by jim taky odolal?

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Každý Lev by si měl pořídit mopse. Tohle rozkošné plemeno totiž ke znamení, které miluje pozornost, přitáhne zraky všech – a samo si mazlení a obdivování druhých moc užívá. Mopsi své páníčky milují, a ačkoli mají svou hlavu, jsou jim naprosto oddaní. Stejně tak elegantní a výrazní dalmatini jsou pro Lvy dobrými společníky, kteří se jim svým šarmem vyrovnají. Ani čau-čau není špatná volba, je elegantní, velmi sebevědomý a důstojný pes, zkrátka ideální pro hrdé Lvy.

Foto: Yuttana Jaowattana, Shutterstock.com

Mops má stejnou povahu jako Lev. Miluje pozornost a obdiv a ničeho se nebojíFoto: Yuttana Jaowattana, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny je vhodným plemenem pes lvíček, což je velmi spokojené, nenáročné a přátelské stvoření. Nelíná, je pořádkumilovné a to puntičkářské Panny rozhodně ocení! Stejně tak je rozhodně neurazí čivava nebo pomeranian, zkrátka „kapesní psi“. Panny fascinují především svou praktičností. Navíc jde o chytrá plemena, která není obtížné vytrénovat.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou dalším znamením, které dovede ocenit krásu a eleganci (však se taky nejvíc ze všech znamení bojí vrásek), a navíc mají rády svůj klid a pohodu. K nim se nejlépe hodí anglický setr. Jeho lovecká povaha pomůže váhavým Váhám ve chvílích, kdy si nedovedou vybrat. Zaujmout by je mohl i shih-tzu, velmi přátelský a mazlivý společenský pes, který miluje svou smečku, a Váhy uchvátí svou bezprostředností a oddaností.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se svým psím kamarádem rádi dělají dojem, a proto je pro ně vhodné plemeno pyrenejský horský pes, který ohromí každého hned na první pohled. Jedná se o zapřisáhlé ochránce svých lidí, což je vlastnost, kterou sdílí se Štíry a kvůli které si budou tak dobře rozumět. Podobně je na tom anglický mastif. Další možností je šiperka, plemeno, které umí být ohromně zapálené a intenzivní, což vášnivým Štírům také vyhovuje (je Štír žárlivý?).

Foto: schubbel, Shutterstock.com

Svou „smečku“ miluje nadevše. To má pyrenejský horský pes se Štíry společnéFoto: schubbel, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Přátelští Střelci milují společnost a legraci a proto je pro ně ideálním společníkem zlatý retrívr, který to má podobně (bude Střelec dobrý otec?). Stejně veselým a nekomplikovaným plemenem je bígl a dobrým tipem bude i pudl, který vyžaduje hodně pozornosti, blbnutí a her, což Střelci jakožto páníčkové rádi splní. Pokud hledáte spíše menší rasu, doporučit lze například jorkšírského teriéra, je to velmi důvěřivý, nekonfliktní a odvážný pes – Střelcům se bude líbit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Klidní a rezervovaní Kozorozi k sobě potřebují klidného a rezervovaného psa. Právě proto se pro ně bude hodit nesmírně inteligentní a snadno cvičitelný velký knírač, který má podobně jako Kozorozi ohromnou disciplínu a charisma. Stejné to je s jezevčíkem, i ten je hodně inteligentní a to po svém mazlíčkovi Kozoroh rozhodně chce. Dobrá volba je i trochu komický pekinéz, který Kozorohům imponuje silnou vůlí a paličatou povahou. A víte, které znamení se ke Kozorohovi nejvíc nehodí,  pokud jde o lásku?

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři vedle sebe potřebují hodně živého pejska s vlastní osobností, který je bude bavit právě tím, že se nechová podle jejich očekávání. Dobrou výzvou by pro ně mohl být australský ovčák, velmi aktivní a hravý psík, který své páníčky nenechá chvíli v klidu. Alternativou je pak border kolie, pes podobného ražení s nesmírnou inteligencí. Anebo bergamský ovčák, který navíc zaujme i dost originálním vzhledem.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Nesobecké a obětavé Ryby k sobě potřebují psa, který bude naopak vždycky k dispozici jim. Ideální jsou pro ně bernardýni, kteří jsou už stovky let šlechtěni pro záchranu ztracených cestovatelů v horách a mají nesobeckou a obětavou povahu. Dobrým tipem je také anglický buldok, který sice vypadá na první pohled trochu agresivně, ale je velmi přátelský, miluje děti, vytváří si se svou rodinou pevné pouto a potřebuje stabilní zázemí a hezký domov. Jako Ryby.

A tohle je 7 překvapivých věcí, které o vás ví váš pes. Například pozná dřív než vy, že jste těhotná. 

Reklama

Související témata:

Načítám