Hlavní obsah

Pusťte devadesátky do svého šatníku. Letos jsou maximálně in

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Není tajemstvím, že každý rok opráší návrháři nějakou módní dekádu. Posledních několik sezon se ale na pódiích objevují elementy hned několika výrazných období. Letos mají největší vliv léta osmdesátá a devadesátá. A právě na devadesátky se dnes zaměříme my. Jste připravené jít znovu do lacláčů, kloboučků nebo zkrácených topů?

Článek

Byly to časy trochu bláznivé a v módě nepředvídatelné. Doba skupin Nirvana i Spice Girls i seriálů Beverly Hills 90210 (1990), Přátelé (1994) či Sex ve městě (1998). Čas povýšení modelek na opravdové celebrity udávající styl a se závratnými honoráři.

Módní návrat devadesátek si užijí především ti, kdo mají rádi extravagantnější modely a nebojí se vybočit z davu. Dnes se ale prvky typické pro toto období stylizují trochu jiným způsobem. Odlišují se i materiály a střihy, takže i když si ze dna skříně vezmete své oblíbené kousky z těch dob, nebudou vypadat aktuálně.

Podívejte se, jaké oblečení si letos zaslouží vaši pozornost, a kterým kouskům stojí za to dát druhou šanci. Vyberou si milovnice denimu, nepřehlédnutelných barev i nápadných doplňků.

Lacláče

Kalhoty i sukně s laclem především v džínovém podání jsou znovu velký hit. Pro ležérnější outfit je stačí nakombinovat s jednoduchým trikem, svetrem nebo košilí. Jestli chcete svému looku dodat trochu francouzského šiku, zkuste přihodit černý větší blejzr a uvázat šátek kolem culíku. Výběr bot je zcela na vás a vašich potřebách – skvěle se hodí jak tenisky, tak i sandálky nebo lodičky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pretty Little Thing (prodává Tamsin), 2170 Kč; Monki, 1029 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): The Ragged Priest (prodává Freshlabels), 1390 Kč; Reserved, 649 KčFoto: Archiv firem

Kloboučky

Pokrývky hlavy a výrazné doplňky do vlasů jsou nyní na vrcholu slávy. Na této vlně popularity se svezly i takzvané „rybářské“ kloboučky. Jsou látkové a s nejrůznějšími vzory. Nejlépe vyniknou v kombinaci s jednoduchými outfity.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 419 Kč; Bershka, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 399 Kč; Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

XXXL Podrážky

Přesně tyto boty tak milovaly všechny fanynky Spice Girls. Ano i ony jsou zpět! Ne pro všechny je to ale dobrá zpráva, protože je člověk buď miluje, nebo nenávidí. Z našeho pohledu jsou zábavné a budou se více hodit ke kratším sukním, které je pomůžou trochu odlehčit. Pro ty, komu se tento model líbí, je to skvělá alternativa podpatkům.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann, 1799 Kč; Buffalo (prodává About You), 2597 KčFoto: Archiv firem

Crop topy

Zkrácené svetry, mikiny a trička taky nebudou pro všechny. Je pravda, že odhalený pupík se v běžném životě nesetká s pochopením, ale kupodivu se dají tyto kousky zakomponovat do každodenních looků poměrně jednoduše. Stačí si vybrat spodní díl s vysokým pasem. Malý proužek kůže, který popřípadě zůstane vykukovat, už nikoho nepohorší. Mikiny a svetry se také dají vzít přes jednoduché šaty, například prádlového typu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Sinsay, 199 Kč; Topshop, 869 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Newlook, 333 Kč; H&M, 249 KčFoto: Archiv firem

Neony

Velký návrat hlásí i zářivé barvy. Máte hned dvě možnosti, jak je letos nosit. Buď se do toho opřít a spojit v jednom kompletu hned několik neonek, nebo je nechat pořádně svítit na neutrálním pozadí v bílých, béžových nebo šedivých tónech.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 940 Kč; Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 1449 Kč; Bershka, 599 KčFoto: Archiv firem

Ledvinky

Sportovní i elegantní – ať už na ně nedáte dopustit, nebo je naopak nesnášíte, jsou tu stále s námi a nevypadá to, že by se to mělo změnit. Nosí se absolutně ke všemu. Nejlépe vypadají, když si je umístíte na pas přes šaty, sako, kabát nebo jako cross body.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mohito, 449 Kč; Stradivarius, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 799 Kč; Reserved, 399 KčFoto: Archiv firem

Vyzkoušíte nějaký z výše vyjmenovaných trendů, nebo to není nic pro vás?

Reklama

Související témata:

Načítám