Hlavní obsah

Rachel z Přátel slaví 50: Takto Jennifer Aniston neznáte!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rachel z Přátel, exmanželka Brada Pitta, majitelka účesu, který během devadesátých let a na přelomu tisíciletí toužila okopírovat nejedna žena. To všechno o Jennifer Aniston víme... Málokdy se ale mluví o tom, jaká skutečně je.

Článek

Jennifer Aniston by mohla být inspirací pro ostatní ženy. Nejen proto, že v padesáti vypadá na čtyřicet. A že patří mezi nejlépe placené herečky a vždy se vedle ní objevoval nějaký hollywoodský frajer... Především proto, že často vystupuje proti stereotypům.

Mnoho lidí bude vždycky zajímat víc to, jak dělá, že má tak krásnou postavu, či jaký šampon používá na své dokonalé vlasy, po kterých touží snad každá divačka, jež kdy zapnula televizi. Pojďme si ale připomenout také některé její výroky – i ty by mohly inspirovat mnoho žen. Co říká právě dnes padesátiletá herečka o životě?

Bez muže a bez dětí... No a co!

Jennifer Aniston je neustále pod drobnohledem novinářů i veřejnosti a všichni napjatě sledují, kdo další se zařadí mezi její partnery. Když od ní odešel Brad Pitt (55), mnoho lidí se k ní chovalo jako k opuštěnému štěňátku, které potřebuje zachránit. „Celá tahle kauza ,ubohá osamělá Jenn‘ na mě hází stín zhrzené ženy. Jenže já mám ve skutečnosti neuvěřitelné štěstí v lásce. To, že v tuto chvíli nemám život podle zažitých standardů, tedy že nemám manžela, dvě děti a dům v Connecticutu, neznamená, že se cítím hrozně. To je můj život. A jestli to někomu vadí, ať to nesleduje. Já se cítím dobře,“ řekla pro časopis Vogue. A ani Brad Pitt se nehroutil a miloval další sexy ženy.

Foto: Profimedia.cz

Co si budeme povídat – s Bradem Pittem jim to vážně slušelo! Foto: Profimedia.cz

Když později začala randit s hercem Justinem Therouxem (47) a v roce 2015 se vzali, zdálo se, že konečně našla rodinné štěstí. Jenže v roce 2018 oznámili manželé rozkol. A i tentokrát měla Jennifer Aniston pro všechny dost jasný vzkaz. „Jsme úplné, ať už s dětmi, nebo bez. S partnerem, nebo bez něj. Samy se rozhodujeme, co je krása, pokud jde o nás samotné. Je to jen naše rozhodnutí a to je nejdůležitější,“ řekla pro Huffington Post.

K čemu jsou holky na světě

Herečka je velice háklivá na otázky týkající se jejího rodinného stavu. Ostatně – kdo by nebyl? Více než deset let se pravidelně objevují spekulace, zda je, nebo není těhotná. Často bývají založené na fotografii, kde má herečka trochu vypouklé jinak dokonale ploché břicho. A s přibývajícími roky tyto úvahy doprovázejí hořké poznámky, že šance na založení rodiny se jí rapidně ztenčují. Jenže herečka, kterou proslavila zejména role trochu prostoduché Rachel, rozhodně nezastává názor, že úkolem ženy je pouze plodit děti.

Foto: Profimedia.cz

I tahle fotka vyvolala spekulace o hereččině těhotenství. Muž na obrázku je její bývalý manžel Justin Theroux Foto: Profimedia.cz

„Nemám rozhodně nějaký seznam, kde bych si odškrtávala, čeho jsem v životě dosáhla, a jakmile by to tak nebylo, tak bych měla pocit, že jsem selhala. Nepřijdu si méněcenná jen proto, že jsem na svět nepřivedla dítě. Vdechla jsem život mnoha různým projektům a myslím, že není důvod, proč bych kvůli tomu měla být pod nějakým tlakem,“ prohlásila v televizním rozhovoru s moderátorem Carsonem Dalym (45).

Jaké ženy ji inspirují

Mnohdy se mluvilo i o tom, že možná po mateřství ani netouží, protože je jí kariéra přednější. Prý to byl i jeden z důvodů, proč si Brad Pitt místo ní našel Angelinu Jolie (43), která má k dětem blíže. Proti nařčení, že je kariéristka, se však Jennifer Aniston několikrát hlasitě ohradila. „To mě fakt rozčiluje. Nikdy v životě jsem neřekla, že nechci děti. Chci a jednou je mít budu! Inspirují mne ženy, které mají děti a zároveň dále pokračují v kariéře. Proč by se měly limitovat? Vždycky jsem chtěla mít děti, ale dál přitom pracovat. Chtěla bych všechno,“ prozradila herečka ve Vanity Fair, kde vyšel jeden z prvních rozhovorů poté, co od ní odešel Brad Pitt.

Foto: Profimedia.cz

S Courteney Cox (54) se seznámily při práci na seriálu „Přátelé“ (1994–2004) a dodnes jsou kamarádky Foto: Profimedia.cz

Obdiv k ženám, kterým se podařilo prolnout rodinný život s profesním, pak vyjádřila ještě několikrát. Žena k tomu musí mít dobré zázemí, které jí umožní několik hodin denně se věnovat práci, nikoliv dítěti. Skloubit práci a mateřství je těžké i u nás, nicméně je to možné – každý den to dokazují miliony žen. Herečka se také několikrát rozpovídala o rovnosti i možnostech a také o feminismu. „Je to prostě víra v rovnost mezi muži a ženami. Tak jednoduché to je,“ nechala se slyšet v rozhovoru pro Glamour, co si ona pod tímto pojmem představuje.

Sex ve městě? Ani náhodou

V současnosti je herečka sama. Ačkoliv by partnera zajisté chtěla, smysl života rozhodně nevidí v honitbě za tím, najít si toho pravého. Proto jí nikdy nebyl moc po chuti jiný slavný seriál „Sex ve městě“ (1998–2004). „Nevím, ale nemám moc v lásce ženy, které se neustále honí za muži a vztahy. Možná proto se mi nikdy moc nelíbil Sex ve městě, kde se hrdinky cítí opravdové a úplné pouze tehdy, když najdou toho pravého Muže. To není můj styl,“ svěřila se v magazínu Vogue. Sama přitom moc dobře ví, co od partnera potřebuje. „Nemohla bych být ve vztahu, kde chybí rovnost, šlechetnost, čestnost, duše, milost a humor. Dobrý vztah je otázka spolupráce,“ řekla pro Glamour.

Foto: Profimedia.cz

Jako Rachel, jedna z hlavních postav mimořádně populárního seriálu „Přátelé“, utekla od oltáře a rozhodla se žít bez muže a bez peněz svých rodičů. I když si zprvu myslela, že udělala hloupost, nakonec se ze servírky vypracovala na módní referentku u luxusní značky. Zleva: Courteney Cox, Lisa Kudrow (55), Jennifer Aniston a David Schwimmer (52)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám