Hlavní obsah

Vánoční bramborové saláty: S majonézou, vídeňský i dietní

Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na štědrovečerním stole většinou nechybí klasika v podobě bramborového salátu, kapra nebo řízku a vánočního cukroví. Co rodina, to jiné chutě a často také co rodina, to ten nejlepší recept. Je libo tradiční bramborový salát s majonézou, nebo bez? Vynikající recepty i tipy na vylepšení najdete v našem článku.

Článek

Vánoční bramborový salát není jen jeden! Nejznámější je asi ten s majonézou, vajíčky a naloženou zeleninou, dále vídeňský bramborový salát či třeba dietní. Jaký si letos připravíte vy? Záleží jen na vás, zda dáte přednost klasice, anebo protentokrát zkusíte trochu jiný postup.

Bramborový salát: Klasika s majonézou

Jestli bývá něco zdrojem předvánočních hádek v nejedné rodině, pak jsou to ty správné ingredience do bramborového salátu. Někdo striktně trvá na gothaji, jiný zase na šunkovém salámu. Jindy zase může být bolestivé téma, zda se přidáním hrášku do bramborového salátu z něj nestane rázem vlašák. Na čem se ale milovníci tradičního salátu shodnou, je majonéza. A jaké jsou tedy ty nejrůznější kombinace?

Bramborový salát bez majonézy

Chvála každé hospodyňce, které na Vánoce projde příprava bramborového salátu bez majonézy! Vždycky však nemusí být pouze jogurt jako náhražka za majolku. Vyzkoušejte i některé recepty, kde v původním znění ani majonéza vůbec nebyla. Třeba do takového vídeňského bramborového salátu by byl hřích ji dávat!

Netradiční bramborové saláty

Netradiční bramborové saláty jsou prima tehdy, když hostíte třeba nějakého cizince a máte strach, aby po tom našem, klasickém, nedostal rovnou žlučníkový záchvat. Anebo jste se prostě zrovna rozhodli udělat si letos Vánoce trochu jinak, než jste byli doposud zvyklí. Rozhodně to není na škodu. A jestli si netroufáte naservírovat na štědrovečerní tabuli netradiční bramborový salát, zkuste ho třeba jindy během roku.

Bramborový salát: Tipy, jak ho vylepšit

Žádný učený z nebe nespadl a pořád je co zlepšovat. Jestli si myslíte, že by si ten váš salát zasloužil posunout se ještě o level výše, pak pro vás máme pár tipů. Možná máváte rukou, že všechny triky už dávno znáte. Jste si ale jistí? Raději to zkontrolujte!

Reklama

Načítám