Hlavní obsah

Renáta (44): Konečně mám takové břicho, jaké jsem si přála

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať dělala Renáta cokoli, její břicho nebylo nikdy ploché, i když se toho snažila docílit všemi způsoby. Když se po druhém těhotenství objevil ještě nehezký převis, rozhodla se pro plastiku.

Článek

Celoživotním nedosažitelným cílem paní Renáty (44) bylo krásné ploché břicho. Bohužel se k němu nikdy nedopracovala. Pomoci musela až plastická chirurgie.

S vypouklým břichem jsem se snad narodila!

Paní Renátu (44 let) trápilo vypouklé břicho. „Snažila jsem se o ploché břicho, ale nešlo to. Nepomáhal ani sport – měla jsem pocit, že jsem se s vypouklým břichem už narodila,“ říká. A postupem času se stav ještě zhoršil. „Když mi po druhém těhotenství zůstal ještě navíc nevzhledný převis, vypravila jsem se na kliniku plastické chirurgie,“ vzpomíná.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Renáta přiznává, že se musela k první návštěvě kliniky přemlouvat, protože se styděla ukázat své nedostatkyFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Styděla jsem se

Renáta přiznává, že nebylo jen tak se na konzultaci na kliniku vypravit. „To víte, když se máte před někým svléknout a ukázat mu právě to, co vás nejvíc stresuje, nic příjemného to není. Naštěstí přístup pana doktora Martina Fialy byl skvělý, takže mne to rychle přešlo. Odcházela jsem s jasným plánem i s nadějí, že se svého problému opravdu zbavím,“ vypráví.

Řešením je abdominoplastika

Tím plánem byla plastická operace břicha. „Doporučil jsem jí i následnou korekci pomocí liposukce SlimLipo v oblasti břicha a boků,“ uvádí MUDr. Martin Fiala. Tento zákrok je často indikován u žen, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny. Hodí se i pro ty, které trpěly v minulosti výraznou nadváhou.

„V takovém případě je nutné před výkonem výrazně zredukovat váhu, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze. Následné spojení zákroku s liposukcí způsobí, že je výsledný efekt velmi výrazný,“ upřesňuje plastický chirurg Pavel Brychta, přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Po konzultaci s lékařem se jako nejlepší jevila plastika břicha a následná liposukce příslušných partiíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Operace jsem se bála zbytečně

Renáta zpětně přiznává, že se přes všechno těšení na výsledek i trochu bála. „Nepřipouštěla jsem si možnost, že by mohlo dojít k nějakým komplikacím, ale když mi asi týden po operaci břicho trochu nateklo, začala jsem panikařit,“ vzpomíná. Naštěstí to byly zbytečné obavy. „Vše mělo standardní průběh, abdominoplastika i liposukce, provedená devět měsíců po prvním zákroku, proběhly bez komplikací, klientka dodržovala pooperační pokyny a s výsledkem jsme oba spokojeni,“ říká MUDr. Fiala.

Už se neschovávám!

První pohled na výsledek byl velmi příjemným šokem. „Konečně jsem měla rovné břicho. Přesně takové, o které jsem se celý život snažila,“ vypráví a dodává: „Jsem se sebou spokojená a cítím se výborně. Zbavila jsem se problému, na který jsem pořád myslela, mohu nosit oblečení, které se mi líbí – prostě je to velmi osvobozující,“ shrnuje.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Konečně má Renáta takovou postavu, po které vždycky toužilaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Možná to není všechno

Právě spokojenost s výsledkem zákroků plastického chirurga Renátu motivovala k úvahám, že se na něj ještě možná obrátí. „Vím ještě o pár místech, která bych na sobě chtěla ‚opravit‘. Podbradek  a také prsa, která už cvičením asi nevylepším, zvlášť když je mám velká a těžká. Tak třeba dojde i na ně. Je skvělé cítit se opravdu dobře,“ uzavírá Renáta.

Uvažujete o nějakém zákroku, díky němuž byste vytvarovali postavu? Inspirovat by vás mohly některé celebrity Super postava během chvíle: Tito slavní byli na liposukci!

Reklama

Načítám