Hlavní obsah

Renée Zellweger: Z baculaté třicítky super štíhlá padesátka

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Někdy se role pro herce stane téměř prokletím. Jako třeba v případě Bridget Jones a Renée Zellweger. Film je starý už téměř dvacet let, a stále se zdá, že lidem je sympatičtější baculatá třicítka Bridget než super štíhlá, čerstvá padesátnice Renée.

Článek

Renée Zellweger cestu k herectví rozhodně prošlapanou neměla. Narodila se v Texasu, což není žádná Mekka herectví, vystudovala angličtinu, a ani její vzhled, který má k prvoplánovým kráskám daleko, ji nevehnal do náruče agenta hledajícího v zapadlých koutech Ameriky nadějné herečky.

Že chce hrát, jí došlo až při studiích, kdy účinkovala v dramatickém kroužku. Byla tedy už dost dospělá na to, aby si uvědomila, co je potřeba udělat, aby si splnila svůj sen. Navíc jí nechyběla rozhodnost, cílevědomost a charisma, které jí pomáhá zahrát takřka jakoukoli roli.

Bridget Jones

A tak se stalo, že Renée Zellweger v devadesátých letech odjela do Hollywoodu, kde se zkusila prosadit. Podařilo se. Ačkoli má za sebou desítky rozmanitých rolí, lidé si ji pamatují zejména v jedné. V roli třicátnice Bridget Jones, single Londýňanky, která řeší trable, se kterými se dokážou ztotožnit snad všechny ženy vyspělého světa. Když v roce 2001 film Deník Bridget Jonesové spatřil světlo světa, stal se z něj hit a z boubelaté Bridget symbol. A lidé tak nějak nabyli dojmu, že i její představitelka musí být silnější nezadaná nešťastnice.

Foto: Profimedia.cz

Věčná smolařka Bridget se stala symbolem všech single třicátnic devadesátých let a začátku nového milénia Foto: Profimedia.cz

Oscar 

Tyto naivky ale rychle vyvedla z omylu. Ostatně pracovní nabídky jí ani nedovolily, aby se dlouhodobě držela Brigitiny vizáže. V roce 2002 se objevila v muzikálu Chicago, kde hrála tanečnici Roxie. Těžko byste ve štíhlé Američance hledali boubelatou Angličanku. Další proměna se jí povedla hned o rok později, kdy excelovala ve filmu Návrat do Cold Mountain, kde hrála tulačku Ruby. Za tuto roli dokonce získala i Oscara. Ve stejnou dobu měla zase o něco málo kilogramů víc, protože byl na obzoru druhý díl Deníku Bridget Jonesové.

Foto: Profimedia.cz

Renée Zellweger získala Oscara za roli ve filmu Návrat do Cold MountainFoto: Profimedia.cz

Vztahy

Tělesná konstituce Renée a Bridget se sice liší, ale něco mají obě dvě ženy přece jen společného. Ani herečka si nikdy nebyla příliš jistá ve vztazích a na partnery moc štěstí neměla. Prožila si románek s Georgem Clooneym (64), a s Jimem Carreym (57) byla dokonce zasnoubena. (Pamatujete si na tyto slavné páry z devadesátek?)

Vdala se ale až v roce 2005 za muzikanta Kennyho Chesneyho (51), nicméně o tomto manželství později prohlásila, že to byl omyl. Brali se po čtyřech měsících známosti a po čtyřech měsících novopečený manžel jejich sňatek anuloval. Delší vztah měla také s Bradleym Cooperem (44), se kterým byla mezi roky 2009–2011. (A to žhavé vystoupení mezi Bradleym a Lady Gagou na Oscarech bylo co?!)

Od roku 2012 měla vztah s muzikantem Doylem Bramhallem II. (50), nicméně zda jsou stále spolu, není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Pamatujete si na vztah Renée a Bradleyho? Foto: Profimedia.cz

Proměna 

Od roku 2010, kdy natočila film Píseň mého srdce, se rozhodla na pár let stáhnout do soukromí. Zprvu své rozhodnutí nijak nekomentovala, ale později řekla, že ji práce najednou přestala naplňovat, a tak si musela dát pauzu. Během té doby se věnovala charitativním činnostem, cestovala po Asii a běhala. V průběhu těch šesti let, co nabírala novou sílu do práce, se ale sem tam ve společnosti objevila. A veřejnost pokaždé žasla, protože se slavná herečka začala měnit před očima.

Kdykoli byla během následujících několika roků někde vyfotografována, spustila se diskuze na téma Renée Zellweger a plastická chirurgie. Herečka se k tomu vždy buď odmítala vyjádřit, anebo to smetla ze stolu jako nesmysl. Plastiky odmítá více slavných žen. Věříte jim to?

Foto: Profimedia.cz

Když se objevila v roce 2012 ve společnosti, lidé jen žasli, jak štíhlou postavu máFoto: Profimedia.cz

Dítě? Dítě!

Když se pak v roce 2016 spolu s Renée Zellweger objevila i nová Bridget Jones, už třetí v pořadí, fanoušci byli trochu rozpolcení. Už to nebyla ta baculka, které se příliš nedaří, nýbrž štíhlá čtyřicátnice, která svůj život po rozvodu obětovala kariéře a asi ani nečekala, že se jí kdy ještě poštěstí mít děti. Zatímco Bridget Jones se to nakonec podařilo, Renée Zellweger zůstala bez potomků. Na otázku, zda po dětech touží, odpovídala, že je nepotřebuje k tomu, aby byla šťastná. Zároveň ale dodala, že je otevřená všemu, co přijde.

Ačkoli dnes slaví padesáté narozeniny, což by ještě před několika lety znamenalo rozloučení se s mateřstvím jednou pro vždy, v dnešní době nic není nemožné. Ostatně nebyla by první slavnou ženou, která porodila ve vyšším věku.

Foto: Profimedia.cz

Renée Zellweger děti nemá. Nepopírá ale, že by je chtěla Foto: Profimedia.cz

Nové výzvy

V čerstvých padesáti letech je v bezvadné formě, což brzy dokáže i v novém filmu Judy. Renée Zellweger opět nasadila úplně odlišnou masku a v tmavě krátkých hnědých vlasech hraje v životopisném filmu o herečce a jazzové zpěvačce Judy Garland (†47), která je mimo jiné matkou Lizy Minnelli (73).

Foto: Profimedia.cz

Renée Zellweger v roli Judy Garland. Film bude mít premiéru letosFoto: Profimedia.cz

Máte rádi romantické filmy, anebo raději něco drsnějšího?

Reklama

Načítám