Hlavní obsah

Retro plizé: Midi sukně, které vám na jaro nesmí chybět

Foto: Creative Lab, andersphoto - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Foto: Creative Lab, andersphoto - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Reklama

Plizované, kožené i denimové, to jsou trendy mezi sukněmi na rok 2020. Dnes se ale zaměříme jen na první z nich, které v sobě mají retro nádech a jsou univerzálnějším komponentem jarního i letního šatníku, než si myslíte.

Článek

„Takovou sukni jsem mívala jako mladá,“ okomentovala nedávno moji starorůžovou midi sukni s plizováním starší dáma. Bývaly v kurzu před 30 lety, před několika sezonami (vlastním ji v šatníku už asi šest let), a letí i teď. Navíc midi délka se nosí víc než kdy dřív, a to nejen k lodičkám.

Univerzální plizé

S midi délkou sukní se roztrhl pytel a ženy se jich už nebojí tolik jako dřív. Délka do půli lýtek byla považována za problematickou a upjatou, souhlasíte? Dnešní pojetí midi délek je ale více než univerzální, hodně ženské a je důkazem elegance i uvolněného stylu. Proč se nechat svazovat zastaralou představou, že midi délka znamená pouze elegantní dresscode?

Vezměte ji klidně k teniskám a tričku s potiskem. Nevyvracíme ale, že s lodičkami bude vždy tvořit ideální pár. Tyhle sukně nemusíte ale nosit jen na jaře, skvěle se kombinují i s kozačkami s oversized svetrem. Jednoduše univerzální.

Top zastrčit

Plizování má ovšem nevýhodu, a to v přidávání objemu tam, kde to nikdo nepotřebuje – v oblasti boků a bříška. Pokud vás to trápí, vaše vysněná midi by měla na bocích volně splývat a být jen lehce do áčka. Nabíranější a „selské“ sukně nechte na věšácích pro ženy s užšími boky, kterým naopak vykouzlí postavu přesýpacích hodin.

Obecně vypadá tato sukně lépe s upnutými vršky zastrčenými dovnitř – zdůrazní ženskou siluetu. Můžete ale zkusit i variantu volnější, kdy vršek zastrčíte jen v přední části. Naše nej kombinace? Bílé tričko s potiskem, kožený křivák (nebo džíska) a tenisky. Dokonalý jarní outfit!

Foto: Creative Lab, andersphoto - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Inspirace z ulic Milána během týdnu módy. K sukni můžete v dnešní době vzít opravdu cokoliv, od saka přes džínovou bundu až k streetwearové mikině. Nebo to zkuste elegantně jako zpěvačka a tanečnice ze skupiny Pussycat Dolls, Ashley Roberts (úplně vpravo)Foto: Creative Lab, andersphoto - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Nejkrásnější plizované sukně 2020

Zatím se sukněmi můžeme kochat jen na e-shopech nebo ve skříních. Nebo se pěkně obléct na homeoffice, do lesa nebo do obchodů. Nicméně dříve či později se život vrátí do starých kolejí a vy budete mít v záloze tolik outfitů, že už nikdy neprohlásíte větu „nemám nic na sebe“.

Modrá

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 699 Kč; Selected Femme, 2349 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Květy

Foto: Archiv firem

Zleva: Ted Baker, 4549 Kč, prodává About You; H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Pruhy

Foto: Archiv firem

Zleva: F&F, 649 Kč; Answear, 899 KčFoto: Archiv firem

Růžová

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 949 Kč; Monki, 600 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Mintová

Foto: Archiv firem

Zleva: New Yorker, 549 Kč; Reserved 599 KčFoto: Archiv firem

Světle fialová

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; NA-KD, 1120 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Puntíky

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 699 Kč, Answear, 749 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám