Hlavní obsah

Řízky z trouby: Šťavnaté, křupavé a bez smažení

Hodnocení:
(1082)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na dokonale šťavnaté řízky, ale trojobal, smažení i všechno to nádobí vás trochu odrazují? Zkuste náš fígl s naklepáváním a pikantní marinádou a upečte je v troubě – od těch smažených je nikdo nerozezná!

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřové pečeně bez kosti
  • 2 vejce
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3/4 lžičky soli
  • strouhanka
  • slunečnicový olej
Článek

Postup

Krok 1: Plátky masa rozpulte a mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie je z obou stran naklepejte – postup je ve videu. Díky fólii se maso nepotrhá a navíc budete mít méně nádobí.

Krok 2: Vajíčka prošlehejte se solí, paprikou, oreganem, sušeným česnekem (čerstvého dejte dva stroužky), hořčicí a citronovou šťávou a maso do této marinády minimálně na dvě hodiny (ale klidně do druhého dne) naložte.

Krok 3: Maso pak obalujte ve strouhance a na řízky ji pořádně přitiskněte. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, postříkejte trochou oleje a pečte 15 minut při 200 °C. Poté obraťte a dopečte dalších zhruba 15 minut dozlatova. Pro extra šťavnaté řízečky je olejem zlehka pokapejte i po obrácení.

Tip: Koření můžete samozřejmě podle chuti upravit: hodí se i tymián, chilli nebo uzená paprika.

Tak co, nezasloužili byste si dneska k večeři takový řízeček?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama