Hlavní obsah

Rodinný dům zařizovala designérka i dcery majitelů. A výsledek?

Foto: archiv firmy Indefa (18x)

Proč by si rodina se čtyřmi dětmi nemohla dopřát trochu luxusu?Foto: archiv firmy Indefa (18x)

Reklama

Majitelé domku mají čtyři malé děti. Podívejte se, jak může vypadat zhmotněná dětská fantazie. Dcery si totiž mohly zařídit svoje pokojíčky samy podle svých představ. Jak se vám řešení líbí?

Článek

Rodinný dvoupodlažní domek v Dolních Břežanech patří, co se užitné plochy týče, spíše k menším. Nabízí 140 m2 plochy, dispozičně pak jde o 4 + kk. V přízemí je obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem, v patře jsou tři ložnice, šatna a koupelna. Prostor v domě je využit skutečně efektivně, žádné zbytečné plochy a neúčelná zákoutí byste tu nenašli. Možná proto, že rodina svěřila zařízení interiéru do rukou odborníka.

Tapety tu tančí – latinu, či klasiku?

Rukopis bytové designérky Lucie Mickové ze studia Indefa, která dům zařizovala, se podepsal zejména ve společných prostorách. Dá se říci, že jim vládnou tapety. Jsou obdivuhodně sladěny a v podstatě jednoduchý interiér prokazatelně zatraktivňují. Najdete je prakticky ve všech místnostech. A opravdu jim to v nich sluší, třeba v ložnici máte pocit, že jste v několikahvězdičkovém hotelu. Vkusné a elegantní doplňky také doporučila designérka.

Foto: Archiv firmy

Sedací souprava Inelis je naproti krbu. Obývací pokoj je vybaven jednoduše a vkusně, lesku mu dodávají tapety. Ta na zadní stěně je Casamance (metr za 2100 Kč), barevně je sladěna se závěsy i s kobercem CarvingFoto: Archiv firmy

Dcery se musely dohodnout

Samostatnou kapitolou jsou dětské pokoje. Majitelé se společně s Lucií Mickovou dohodli, že nechají dětem volnou ruku a volný průchod jejich tvořivosti. Dcery si své pokojíky vyzdobily samolepicími dekoracemi, tapety navrhla a dodala designérka. „V domě není tolik místa, aby každé dítě mohlo mít svůj pokoj. Jelikož ho sdílejí, musely se na stylu výzdoby dohodnout,“ říká majitelka. Růžovo-fialový pokoj obývají mladší dcery, bílo-zelený dvě starší.

Foto: Archiv firmy

Ložnice ve dneFoto: Archiv firmy

Teplo rodinného krbu nezanedbali

Shromaždištěm rodinného života je obývací pokoj, je středobodem domácího dění. Proto zde majitelé nechali naproti sedací soupravě vybudovat krb, který je centrem místnosti a vytváří příjemné a intimní zákoutí pro TV set. Běžně se prostor pod schody využívá jako úložiště všeho možného, tady ho využili ještě lépe: jako pracovní kout. Moderní kuchyně a linka do tvaru písmene U byly vyrobeny na míru. Na linku navazuje jídelní stůl se svítidlem v moderním designu.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňská linka má tvar písmene U, je praktická a prostorově úsporná. Byla vyrobena na míru, bez spotřebičů vyšla na 130 tisícFoto: Archiv firmy

Všichni musejí být spokojeni

„Zařizovat tento dům byla pro mě radost a zároveň výzva. Pro šestičlennourodinu je skoro malý, bylo tedy nutné hodně přemýšlet, jak sladit požadavky na účelnost vybavení, potřeby rodiny a zachování maximálního volného prostoru, tak, aby všichni byli spokojeni. Doufám, že se to povedlo,“ hodnotí zpětně autorka návrhu Lucie Micková. A že se to povedlo, je vidět na samotných majitelích – jsou spokojení.

Foto: Archiv firmy

Takovýto růžový dětský pokoj bude asi snem mnoha holčiček. Pokoje prý slouží hlavně na spaní, na hraní v nich moc místa není. O to zajímavější jsou další místnosti a zákoutí v doměFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Koupelna je vybavena s ohledem na praktičnost, dvě umyvadla jsou šikovná, stěny koupelny nezapřou, že v domě žijí děti. A děti milují veselé stěny a veselé obrázkyFoto: Archiv firmy

A co vy? Vám by se takovéto řešení líbilo?

Reklama

Načítám