Hlavní obsah

Rozchod na spadnutí? Tyhle signály značí, že se blíží

Foto: Valery Sidelnykov, Shutterstock.com

Foto: Valery Sidelnykov, Shutterstock.com

Reklama

Někdy je to jasné. Láska je pryč, nebo mezi vás vstoupila nevěra či jiný zásadní problém, a oba víte, že musíte jít od sebe. Jindy to ale tak jasné není. Podvědomě možná cítíte, že to není ono, ale že by měl být konec, se vám nechce věřit. Tohle jsou ale jasné signály, že k rozchodu spějete.

Článek

Nic zásadního se neděje, nikdo nikomu nezahýbá, neubližujete si, nelítají mezi vámi vulgarismy, ale stejně se nedá říct, že byste byli šťastní. Směřujete k rozchodu, akorát o tom nevíte nebo vědět nechcete. Tohle jsou varovné signály, které jasně značí, že s vaším vztahem bude nejspíš brzo amen.

1. Hádky o věci, které vám dřív nevadily

Každý se občas pohádá a o kvalitě vztahu to mnoho nevypovídá, koneckonců páry, které se hádají, bývají desetkrát šťastnější. Ale pokud se hádáte častěji, a hlavně o věci, které vás předtím nechávaly klidnými, je to na pováženou.

Bylo vám jedno, zda váš partner zvedá nebo nezvedá prkénko, nevadilo vám, když v noci trochu pochrupával, jeho hlášky vám přišly spíš úsměvné, než trapné, ale teď? Ježí se vám chlupy na těle a všechno vás to neskutečně vytáčí, až tak, že se kvůli těmto „malichernostem“ skoro denně hádáte.

A on? Dřív se jen usmíval, když jste připálila večeři nebo když jste zapomněla natankovat auto, ale teď často utrousí, že jste nemožná a nic neuděláte dobře?

V podstatě jakákoli diskuse o cokoli se zvrtne v hádku nebo minimálně v nepříjemný hovor? Pozor, zjevně si jdete zatraceně na nervy a oba hledáte cokoli, kvůli čemu byste mohli toho druhého pořádně sejmout.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Hádce se občas nevyhne nikdo, ale jestliže se hašteříte i o věci, které vám dřív nevadily, je to problémFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

2. Žádné hádky

Tohle je možná ještě horší než předešlý bod. Jestliže už se nehádáte vůbec, není nic, o čem byste měli potřebu spolu (byť trochu živě) diskutovat, znamená to jediné: Jste si ukradení!

Ve vašem vztahu vládne nezájem a ani jeden z vás vlastně nechce plýtvat časem a energií na cokoli, co se týká toho druhého či vašeho vztahu.

3. Žádný společný čas

Dřív jste toho spolu podnikali spoustu – chodili jste do kina, posedět si nad sklenkou vína, na nákupy, zaběhat si, cokoli.

Ale počet věcí, které opravdu děláte společně, se najednou extrémně snižuje, vlastně se spíš blíží nule. Vy chodíte cvičit s kamarádkami, on si na pivo zajde radši s kamarády než s vámi, do kina se vám spolu nechce.

Podvědomě se oba (nebo jeden z vás) snažíte spolu trávit co nejméně času, což je jasná známka toho, že vám spolu není dobře.

4. Poklesy nálady

Měla jste celkem prima den. V práci se vám dařilo, cítíte se parádně, jste plná energie, usmíváte se i na protivnou prodavačku v obchodě. Jakmile ale přijdete domů, dobrá nálada je bez zjevného důvodu pryč. Padne na vás depka.

Nechápete to, nevíte, co se stalo. Jde o to, že se doma necítíte dobře, není to bezpečné území, místo k relaxu, ale potenciální bojová zóna nebo šílená nuda.

5. Mobil a internet na prvním místě

Bez moderních technologií se dnes moc žít nedá, ale jestliže jeden z vás (nebo oba) trávíte celé večery a víkendy zahledění do svých mobilů či do obrazovek počítačů, je to zarážející. Víc si pokecáte s kamarádkou přes sms zprávy než s vlastním mužem? On celé dny brouzdá po internetu a sociálních sítích a reálný život s vámi ho moc nezajímá?

Oba si s pomocí moderních výdobytků nahrazujete nepříjemnou realitu. Nechcete být spolu, tak oba utíkáte do virtuálního světa.

Foto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Jste-li víc na sítích než spolu, je to také zarážejícíFoto: Song_about_summer, Shutterstock.com

6. Radost sdílíte s jinými

Představte si, že se vám něco velkého povede. V práci vás povýší, získáte práci snů, o kterou jste roky usilovala, zvládnete těžkou zkoušku ve škole, prostě jste v sedmém nebi. Saháte po telefonu, abyste tu šťastnou novinu s někým sdílela. Kdo to je, komu zavoláte? Kamarádce, sestře, rodičům, nebo svému protějšku?

Lidé mají obecně potřebu své úspěchy sdílet s těmi, kteří jsou jim nejbližší, které opravdu milují, a chtějí, aby na ně byli pyšní. Logicky by to měl být váš partner. A když není, je asi jasné, o co jde.

7. Sex na nic

Je jasné, že po deseti letech vztahu už v ložnici nedovádíte jako na začátku. Pokud se ale ve vaší posteli opravdu už jen spí, pokud se intimitě jeden z vás nebo oba vyhýbáte, a když přece jen k něčemu dojde, je to nudná rutina bez sebemenších známek láskyplného zájmu nebo vzrušení, prostě jen snadný způsob, jak ukojit čistě fyzickou potřebu, je to také špatný signál.

Nemusíte se milovat třikrát denně, ale když už k sexu dojde, měli byste si ho oba užívat, měl by vás bavit, a vlastně by to mělo být něco trochu víc než jen sex. Je to intimní chvíle s někým, koho milujete a on vás. Pokud ne, je to špatně.

Někdy ale láska nestačí, a i když ho milujete, stejně byste se s ním měla rozejít. Co jsou opravdu vážné důvody k rozchodu?

Reklama

Načítám