Hlavní obsah

Runový horoskop: Jaké jste znamení?

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Pokud už vás nudí tradiční astrologický horoskop s dvanácti znameními, který zná téměř každý, obraťte svou pozornost k severským runám a zjistěte, kterou máte ve vínku právě vy.

Článek

Znamení zvěrokruhu je dvanáct, znamení runových jednou tolik – celkem 24. Každá runa tak vládne zhruba jednomu půlměsíci. Neshodují se tedy se znamením slunečním. Jaká runa se pojí právě s vaším datem narození?

Fehu (29. 6. – 13. 7.)

Runa majetku a zisku, které jsou pro tyto lidi velmi důležité. Jedinci, kteří stojí nohama pevně na zemi a pohybují se hlavně v materiálním světě. Jsou prozíraví a opatrní, daří se jim v obchodních záležitostech. Jsou ambiciózní, houževnatí a vytrvalí.

Uruz (14. 7. – 28. 7.)

Runa rychlosti a síly, jedná se o jedince oplývající nespoutanou energií, plné nadšení a dobré nálady. Milují svobodu a nesnáší omezování, jsou takovým přírodním živlem. Zvládnou ledasco a umí si na bedra naložit pořádnou zátěž, a nezlomit se.

Thurisaz (28. 7. – 12. 8.)

Runa chaosu, která sice na první dobrou působí spíše negativně, ale není tomu tak. Značí člověka neorganizovaného, uměleckého, který v této neuspořádanosti nachází sílu a inspiraci. Poukazuje na velkou odvahu a odhodlání dělat si věci zkrátka po svém.

Ansuz (13. 8. – 28. 8.)

Runa moudrosti a duchovní sféry. Představuje člověka spirituálně laděného s bohatým vnitřním životem a jakýmsi přesahem do transcendentálna. Příliš ho nezatěžuje každodenní všední život, ale hodně se obrací do vlastního nitra a život nazírá filozoficky.

Raido (29. 8. – 12. 9.)

Runa cestování a objevování ukazuje na člověka, který neumí posedět v klidu na jednom místě a neustále přelétá od jedné věci k druhé. Kromě toho také naznačuje komunikativního jedince, pro kterého je spojení s druhými naprosto klíčové a přirozené, nedokáže bez něho být.

Kaunaz (13. 9. – 27. 9.)

Runa naděje a zdraví a také ženské energie. To však neznamená zženštilost, jen ženský typ síly, méně agresivní, empatičtější. Ukazuje na jedince velmi pozitivního a starostlivého, který navíc velmi dbá na to, aby všechno v jeho životě i v životě lidí kolem bylo „v pořádku“, tak, jak má být.

Gebo (28. 9. – 12. 10.)

Runa dávání a vstřícnosti. Gebo naznačuje, že jde o člověka velmi otevřeného a vřelého, který upřednostňuje blaho druhých před sebou samým. Svou ochotou pomáhat druhým a empatií se blíží astrologickému znamení Ryb, ale je citově stabilnější a stálejší.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Gebo je runa filantropů, ochotných komukoli a v jakékoli situaci nezištně pomoci Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Wunjo (13. 10. – 27. 10.)

Runa štěstí a úspěchu, také pohodlnosti – značí lidi, kteří mají rádi svůj klid, své pohodlí, a snadno upadají do rutiny lenosti a zpohodlnění. V životě je pro ně klíčová harmonie, nesnáší hádky a málokdy se vybičují k nějakým radikálním činům. Spíše si tak poklidně plynou s tokem věcí.

Hagalaz (28. 10. – 12. 11.)

Runa náhlých zvratů poukazuje na lidi spontánní, kteří zbožňují improvizaci, horkokrevné jedince, kteří nejdřív jednají, a až pak přemýšlí. Protože je to také runa problémů, znamená, že právě ty umějí lidé narození v tomto období řešit jako experti, poradí si v každé situaci právě díky své schopnosti improvizovat.

Nauthiz (13. 11. – 27. 11.)

Runa umírněnosti znamená jedince, kteří mají vždy chladnou hlavu a v životě si vystačí s málem. Jsou skromní a přemýšliví, dalo by se říct, že nenápadní, ale ohromně silní a vytrvalí. Je na ně spolehnutí, co slíbí, to taky dodrží. Nemají rádi riskování a zbrklost, zvláště u druhých.

Isa (28. 11. – 12. 12.)

Runa ochrany a bezpečí. Lidé pod ní narození jsou opatrní, neriskují, každý krok pečlivě váží – někdy až příliš. Také naznačuje spíše odtažitost a citový chlad – ačkoli jsou tito jedinci velmi věrní a loajální, mají problémy vyjadřovat emoce a své pocity slovy. Jsou velmi klidní a nic je nerozhodí.

Jera (13. 12. – 27. 12.)

Runa hojnosti a také spravedlnosti. Tito jedinci mají spravedlnost v žebříčku priorit opravdu vysoko, jsou čestní a na jejich slovo je opravdu spolehnutí. Jsou to perfekcionisté, kteří si neodpustí žádnou chybu. Jsou velmi ambiciózní a mají rádi přepych a pohodlný život.

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Jera značí touhu po materiálním komfortu, ale i pracovitost a perfekcionismus, kterými se ho dá dosáhnoutFoto: El Nariz, Shutterstock.com

Eihwaz (28. 12. – 12. 1.)

Runa kontinuity a tradic patří zásadovým jedincům, kteří dbají na dodržování určitých zavedených postupů. Neradi improvizují a hodně pečují o své kořeny – rodina obecně je pro ně velmi důležitá. Plánují dlouhodobě a vždy mají v mysli celý větší obraz.

Pertho (13. 1. – 27. 1.)

Runa tajemna a záhad. Označuje uzavřené jedince, kteří si žijí bohatým vnitřním životem, ale příliš se nesocializují a do svého nitra nenechají nakouknout jen tak někoho. Tito jedinci si ale na druhou stranu velmi užívají svoji svobodu a nenechají se jen tak omezovat.

Algiz (28. 1. – 11. 2.)

Runa pomoci a ochrany. Lidé, kteří se narodili v tomto období, patří mezi velmi příjemné jedince, jejichž společnost si všichni užívají, protože dovedou ostatní uklidnit a potěšit. Nosí srdce na dlani a starají se o druhé, péče je jejich silnou stránkou.

Sowulo (12. 2. – 26. 2.)

Runa vítězství a slávy. Tito lidé jsou doslova miláčky štěstěny, velmi populární, baviči každé společnosti, přítomnost a pozornost druhých si užívají a těší je. Jsou charismatičtí a okouzlující, takové slunce celého runového horoskopu.

Teiwaz (27. 2. – 13. 3.)

Runa soutěživosti a vůle. Má silnou mužskou energii, což znamená podporu bojovnosti a ambicí v lidech narozených v tomto období. Jedná se o jedince s pevnou vůlí a tvrdou hlavou, kteří se nenechají snadno ovlivnit. Navíc vždy touží být ve všem nejlepší.

Foto: Kuprevich, Shutterstock.com

Teiwaz je znamení velmi ambiciózních, cílevědomých lidíFoto: Kuprevich, Shutterstock.com

Berkana (14. 3. – 29. 3.)

Runa domova a rodiny, které představují nejdůležitější aspekt života lidí narozených v tomto období. Jedná se o klidné domácké typy, které věnují spoustu své energie k tvorbě zázemí. Cení si v životě maličkostí, klidné atmosféry a štěstí, umí se radovat z každodenních zážitků.

Ehwaz (30. 3. – 13. 4.)

Runa pohybu a komunikace. Označuje jedince obdařené výřečností a také jakousi nestálou energií, která je neustále žene vpřed. Jsou to velmi živí lidé, kterých je vždycky všude plno. Mají ale také bohatý vnitřní život, jejich slova nejsou prázdná, právě naopak jsou často hloubaví.

Manna (14. 4. – 28. 4.)

Runa řádu a organizace. Tito lidé milují jasnou strukturu a hierarchii, do které rovnají všechny aspekty svého života. Jsou pečliví a zdrženliví, umí spolupracovat a řídit druhé. Málokdy myslí sobecky na sebe, mají v sobě zakořeněnou pevnou víru v jakési vyšší celospolečenské dobro.

Laguz (29. 4. – 13. 5.)

Runa proměnlivosti a impulzivnosti představuje netrpělivé jedince, kteří nemají pevnou vůli, chovají se často nevypočitatelně z náhlého popudu mysli a mají mnoho tváří. Kromě toho ale s sebou nese také empatii a představivost a až děsivě přesnou intuici. Runa umělců.

Ng (14. 5. – 28. 5.)

Runa bezpečí a dokončení. Runa pečlivých a odhodlaných jedinců. Když se pro něco jednou rozhodnou, tak už to zkrátka doklepou do konce, děj se co děj. Tihle lidé se neumí vzdávat, jsou velmi trpěliví, tvrdohlaví a od vytyčeného cíle je zkrátka nic neodradí.

Othila (29. 5. – 13. 6.)

Runa rodu a vědomostí. Velkou hodnotou je pro tyto lidi kontinuita a předávání dědictví napříč rodokmenem. Mají obrovský respekt k minulosti, ze které se snaží co nejvíc poučit a vzdělat. Kromě toho je to runa intelektuálů a obecně těch, kteří se rádi vzdělávají.

Dagaz (14. 6. – 28. 6.)

Runa světla a pokroku. Je to velmi pozitivní runa, pod kterou se rodí společenští vůdci a výrazné osobnosti. Jsou to lidé s vizí, kteří se nebojí zkoušet nové věci jen proto, že k nim ještě nikdo cestičku nevyšlapal. Mají dobré srdce, i když ne vždy hrají podle pravidel.

A jaká je vaše runa?

Reklama

Související témata:

Načítám