Hlavní obsah
3,7
(11)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zapomeňte na kupované „rybí prsty“, které povětšinou nemají s rybou nic společného. Připravte si raději poctivé domácí. Zdravější varianta je upéct je v troubě. S jogurtovým dipem chutnají skvěle!

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Rybí prsty
  • 600 g rybích filetů
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka cittronového pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
Jogurtový dip
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte rybí filety. Můžete použít rybu dle libosti, například tresku, ale třeba také lososa. Já použila candáta. Filety bez kůže nakrájejte na asi 3 cm silné proužky. Rybu osolte, opepřete citronovým pepřem a zakápněte lehce olivovým olejem.

02.

Připravte si trojobal. Do jedné misky dejte hladkou mouku, v další vyšlehejte vejce s mlékem, lehce je osolte a opepřete. Ve třetí misce smíchejte strouhanku se sezamem, citronovou kůrou a lístky čerstvého tymiánu.

03.

Kousky ryby obalte v hladké mouce, poté je namočte do vajec a nakonec obalte v bylinkové strouhance. Obalené rybí prsty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C přibližně 15 až 20 minut dozlatova.

04.

Mezitím si připravte jogurtový dip. Jogurt smíchejte s lístky tymiánu, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dip dejte vychladit do lednice.

05.

Hotové rybí prsty zakapejte dle libosti citronovou šťávou a podávejte s připraveným jogurtovým dipem. Jako přílohu můžete zvolit různou úpravu brambor nebo třeba celerové pyré.

A jak připravujete „rybí prsty“ vy?

Reklama

Související témata:

Načítám