Hlavní obsah
4,2
(5)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Rychlá chutná večeře, které k dokonalosti nechybí vůbec nic? Těstoviny s domácím rukolovým pestem a kuřecím masem! Jsou totiž hotové raz dva a přitom opravdu dobré.

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích prsou
  • 400 g těstovin
  • 200 g čerstvé rukoly
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g kešú
  • 200 g parmazánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 80 ml olivového oleje
Článek

Postup

01.

Nejdříve naložte maso. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na proužky. Dejte je do misky a důkladně osolte a opepřete. Nakonec maso zalijte 40 ml olivového oleje, promíchejte a nechte odpočinout.

02.

Do hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a pusťte se do pesta. Do vysoké úzké nádoby dejte rukolu a zbylý olivový olej a začněte mixovat ponorným mixérem. Když bude rukola nasekaná nahladko, přisypte kešu ořechy, pokrájený česnek, sůl, pepř a parmezán a mixujte, dokud nevznikne jemná, jasně zelená kaše.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Když se voda začne vařit, dejte do ní těstoviny (například penne nebo fusilli) a vařte je doměkka. Nebojte se vodu pořádně osolit.

04.

Pánev co nejvíce rozpalte. Pak na ni dejte maso, zprudka ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak oheň stáhněte a maso ještě asi 8 minut ze všech stran opékejte.

05.

Těstoviny slijte a v misce smíchejte s připraveným pestem. Pesto nemusí být dost slané, proto těstoviny v misce klidně dochuťte solí. Pak do těstovin vmíchejte dozlatova opečené maso a můžete servírovat.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Na talíř dejte porci těstovin, pokud chcete, ozdobte ji trochou parmezánu, pesta nebo kešu ořechů.

Reklama

Související témata:

Načítám