Článek
Postup
Krok 1: Oloupaný chřest (já ho jen mírně oškrábu a odkrojím dřevnaté konce) uvařte v osolené vodě, do které jste vymačkali citron. Var trvá asi 10 minut.
Krok 2: Mezitím orestujte na másle jemně pokrájenou šalotku, pak přidejte rýži a asi 2 minuty míchejte. Poté při stálém míchání přilijte víno, většinu nechte odpařit. Pak už jen přilijte vodu (já si ji vařím v rychlovarné konvici), osolte a na mírném plamenu nechte probublávat do skoro změknutí rýže.
Krok 3: Před koncem varu přidejte do rizota scezený a pokrájený chřest, prosypte částí parmezánu, přidejte smetanu a případně dosolte. Jednotlivou porci posypte parmezánem a opepřete čerstvým zeleným pepřem.
V našem videu se podívejte na fígle pro dokonalý chřest.