Hlavní obsah
3,4
(120)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Máme tu podzim a na saláty už není tolik chuť... Tento vám ale zachutná i v sychravých dnech, navíc dokonale zasytí. Prim v něm hraje červená řepa, kterou úplně nejraději upravujeme pečením se solí a balzamikem.

5 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 2 ks červené řepy
  • 100 g polníčku
  • 50 g sýru s modrou plísní
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce balzamikového glazé
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Nejprve upečte červené řepy: důkladně je omyjte, ale neloupejte, položte na kusy alobalu, osolte a polijte balzamikovou redukcí a olivovým olejem. Takto připravené řepy zabalte.

02.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. 

03.

Řepy v alobalu položte do pekáčku nebo zapékací misky a pečte asi 45 minut do změknutí. 

04.

Pak je vyndejte, rozbalte a nechte vychladnout. Chladné řepy oloupejte a nakrájejte na jemné plátky nebo měsíčky.

05.

Řepu položte na proprané listy polníčku, osolte a mírně pokapejte olivovým olejem.

06.

Nakonec přidejte kostičky nivy (či jiného sýra s modrou plísní) a nahrubo nasekané vlašské ořechy – můžete je předem nasucho lehce opražit na pánvi. 

Foto: Svatava Vašková

Pikantní salát vás zasytí, ale rozhodně se nepřejíteFoto: Svatava Vašková

Tip: Pokud si nepotrpíte na plísňové sýry, klidně je nahraďte orestovanou slaninou.

Červená řepa je  výtečná a navíc zdravá. A rozhodně nepatří jen do slané kuchyně. Zkuste fantastický čokoládový koláč s červenou řepou a zakysanou smetanou anebo čokoládové brownies z červené řepy s tvarohem

Reklama

Načítám