Hlavní obsah
3,7
(36)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

V případě sekané se vyplatí trochu experimentovat. Co dnes zkusit kombinaci mletého masa, bylinek a sušených rajčat? A pro zahuštění přidáme trochu ovesných vloček.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g vepřového mletého masa
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Sušená rajčata nakrájejte na proužky. Stroužky česneku a cibuli  nasekejte nahrubo. Oberte lístky rozmarýnu a vejce rozšlehejte v hrnečku.

02.

Do mísy dejte maso, přidejte asi lžičku soli, trochu pepře a pak nalejte na směs vejce, přihoďte cibuli s česnekem, rajčata, ovesné vločky a lístky rozmarýnu. Vše důkladně propracujte. 

03.

Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs do ní napěchujte a urovnejte. Sekanou vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba hodinku. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.

Z mletého masa můžete ještě zkusit cuketové ragú s mletým masem nebo masové taštičky, vhodné jako pohoštění pro návštěvu typu přepadovka. 

Reklama

Načítám