Hlavní obsah
3,3
(205)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

 Dietní špagety bez mouky? Které ženě, která raději jí, než cvičí, se o tom nezdá? Recept opravdu funguje a je nejen moc dobrý, ale i pekelně sytý.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 125 g mozzarelly
  • 5 ks vejce
  • 15 g psyllia
  • 1/4 lžičky soli
Na obarvení
  • 1 kousek červené řepy
  • 1 hrst baby špenátu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 špetka mleté kurkumy
  • 1 hrst sušených rajčat
Článek

Postup

01.

Dva velké plechy vyložte pečicím papírem a troubu vyhřejte na 160 stupňů.

02.

Vajíčka stolním nebo ručním mixérem co nejjemněji rozmixujte s natrhanou mozzarellou a solí. Chcete-li nudle barevné, přidejte špetku kurkumy, kousek vařené řepy, hrstku čerstvého špenátu či bazalky nebo třeba sušená rajčata. Já jsem obarvila třetinu nudlí řepou a třetinu špenátem.

03.

Přidejte vlákninu (psyllium seženete v lékárnách, zdravých výživách a na internetu a bude se vám bezvadně hodit i do semínkového chlebíku bez mouky) a znovu pořádně promixujte.

04.

Nyní těsto v co nejtenčí vrstvě rozetřete na papír. Směs při pečení trochu nabude, takže se nemusíte bát opravdu tenké vrstvičky. Pracujte rychle, aby papír nenavlhl a nezkrabatil se.

05.

Vložte do trouby a pečte asi osm minut, až povrch zatuhne. Poté vyndejte, papír stáhněte, placku na šířku srolujte do ruličky a krájejte na tenké dlouhé nudličky. Takto jsou těstoviny připravené ke konzumaci – není třeba je vařit. Podávejte je s oblíbenou omáčkou, pestem nebo s olivovým olejem, chilli, česnekem a parmezánem.

Tip: Příště nechte pláty v celku a upečte si dietní lasagne.

Kdybyste si mohli vybrat mezi hromadou peněz a možností jíst cokoli bez tloustnutí, co by u vás vyhrálo?

Reklama

Načítám