Hlavní obsah

Sex a muži. Ti současní vinou penisu trpí!

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Že mít penis je výhrou v loterii? Co vás nemá. V dnešní době je to spíš na škodu. Proč kvůli němu pánové tak trpí? Na vině je prý chování jejich egocentrických partnerek i vlastní stíny.

Článek

Jistě, většina lidských samců dosahuje orgasmu mnohem snadněji, než je tomu u žen, nicméně nevýhody mužského pohlaví přece jen existují. Britská sexpertka Tracey Cox se třeba pozastavuje nad výsledky jednoho z posledních průzkumů, který se dotýká tlaku, jenž současní pánové v roli milenců cítí.

Temná stránka generace Y

„Dost mě znepokojují data, která vyplynula z průzkumu britské společnosti Superdrug Online Doctor. 37 procent současných mužů podstupuje léčbu erektilních dysfunkcí, přitom jeden ze čtyř má problémy s erekcí  ještě před 40. rokem věku,“ píše na svém blogu známá sexpertka s tím, že konkrétně se jedná o generaci mileniálů. Datování není přesné ani jednotné, ale podle jedné studie jsou to osoby narozené přibližně mezi lety 1980 až 2000, tedy lidé mezi 19 a 39 lety. Občas se jim také říká generace Y.

V ložnici se po těchto mužích očekávají výkony, krkolomné polohy, výdrž i citlivá něha v kombinaci s telepatií. A to všechno najednou! Ve výsledku jim to radikálně snižuje sebevědomí. Navíc roli stále sehrává i velikost penisu, jenž někteří muži nepovažují za dostatečnou.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Náročné ženy mohou mít negativní vliv na mužskou erekciFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Postoj mužů k jejich penisům

„Nedávno se jistá studie zabývala názory dvanácti set Evropanů a Američanů. V podstatě byla jednou z prvních, která měla za úkol zjistit postoj mužů k erekci a penisům.

Ze všech respondentů bylo se svými pohlavními orgány spokojeno 67 % všech dotazovaných, nicméně jen třetina si je jistá tím, že velikost penisu i jeho funkce vyhovuje také partnerkám,“ dál popisuje sexuoložka, podle které mladí muži svoje pohlavní orgány i fyzický výkon dost řeší, což negativně ovlivňuje jejich psychiku. Člověk se jich musí zastat. Někdy to totiž není se ženami jednoduché. Některé mají tendence muže v posteli spíše komandovat, než něžně navádět.

„Ne, otoč se takhle. Pak 20 minut stimuluj můj klitoris a nevydej u toho ani hlásku. Taky dodržuj tempo a postarej se o to, abych měla aspoň dva orgasmy za sebou. Au! To ten loket nemůžeš dát jinam?“ Je to samozřejmě trochu extrémní příklad, ale pokud to i ve vaší ložnici vypadá podobně, není se co divit, že erekce ani partnerovo sebevědomí nestojí na pevných základech.

Ředitelka ve firmě i v posteli

Hauke Brost, německý odborník na mužské myšlení, říká, že stále více mužů se brání tělesné lásce, protože se cítí být zneužíváni coby sexuální objekty. Sami sebe považují za dvounohé vibrátory, neboť zastávají názor, že současná žena je sice sebevědomá a silná, ale také se, podle Brosta, stala chladnou a bezcitnou. Pak je jasné, proč muži nemají chuť starat se o ženské blaho, a to podle hesla: „Vždyť je jedno, co dělám, stejně mi vynadá“. „Není divu, že takové chování mívá dramatické důsledky na potenci,“ tvrdí Hauke Brost. Národnost přitom nehraje žádnou roli a zdaleka to není jen problém mladých, týká se mužů všech věkových kategorií.

Ostatně, i český celorepublikový výzkum sexuálního chování a spokojenosti, na němž se podílel Sexuologický ústav 1. LF UK a VFN a jehož se zúčastnilo 805 mužů a 800 žen ve věku 35 až 65 let, prokázal, že téměř 23 procent mužů přiznává poruchu erekce, ovšem vysokou či naprostou důvěru v její dosažení má pouze 52,4 procenta pánů. A pozor, naprostou důvěru v erekci má pouze 20 procent oslovených.

...a není problém jinde?

„Muži zjevně nejsou chváleni, pokud jde o postelové výkony. A potřebují to, i když říkají, že ne. Stačí jen o něco málo citlivější přístup ze strany partnerek, empatii a pochopení,“ uzavírá Tracey Cox. Ne vždycky je ale nutné nasazovat psí hlavu pouze ženám. Možná, že to tak úplně nefunguje proto, že si dvojice není schopna popovídat o tom, co by od sebe v posteli navzájem vyžadovali. Je tedy dobré příčinu hledat nejprve společně. Krom toho s muži to také není vždycky výhra. Zejména s těmi, u kterých v posteli vládne ego. Jak si s tím poradit?

Reklama

Načítám