Hlavní obsah

Sex a plný talíř není všechno! 7 věcí, po kterých muži touží

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že ideálem je pro muže žena se smyslem pro humor, schopností uvařit jakékoliv jídlo na světě a chutí na sex v podstatě dvacet čtyři hodin denně. Je to opravdu tak?  

Článek

Aby Mel Gibson pochopil, po čem ženy touží, musel jim začít číst myšlenky. I nám by se hodilo dostat se do hlav našich protějšků. Pokud totiž přijdeme na to, co chtějí, budou nás hýčkat jako princezny a nikdy nás neopustí. Ujal se vtip, že žena neví, co chce, a nedá pokoj, dokud to nedostane. Muži na tom ale často nejsou jinak. Naštěstí existuje pár osvědčených jistot, kterých se můžeme držet.

1. Buďte laskavá

Zní to jako klišé, ale muž skutečně potřebuje, aby mu žena dala své srdce. Zástupci drsnějšího pohlaví mají totiž často problém sdílet s ostatními své starosti, strachy a frustrace. Proto potřebují ženu, které se mohou otevřít. Laskavou a chápavou, aby uměla jejich zranitelnost uchopit křehce a pečovala o ni jako v bavlnce. S tím jde ruku v ruce láska a něha, o kterou si sice nahlas nikdy neřeknou, ale touží po ní stejně jako ženy.

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Časté dotýkání a fyzická blízkost pomáhají vytvářet pevnou vazbuFoto: goodluz, Shutterstock.com

2. Věnujte mu pozornost

Zatímco ženy většinou nemají problém mluvit o svých problémech, muži bývají v tomto směru skoupí na slovo. Když už se otevřou a rozpovídají se o tom, co je trápí, měla by jim žena naslouchat. „Pokud vidíte, že se nemůže vyjádřit, klaďte mu otázky, tím mu pomůžete,“ radí Jill Weber, autorka knihy „Sex místo intimity: Proč se ženy setkávají s jednostrannými vztahy?“ Dejte mu najevo, že vás zajímá, co povídá.

3. Ukažte, že má váš respekt

Jeden moudrý muž pravil „Ženy, pokud si chcete svého muže udržet, neustále ho chvalte.“ Není nutné to aplikovat na běžné činnosti, jako například, když po sobě uklidí talíř do myčky, ale muži obdiv a respekt potřebují. Chtějí být vnímáni jako hrdinové. Nebojte se na ně obracet o rady, budou se cítit potřebně.

4. Dejte mu dost volnosti 

Volnost je vzácný artikl a pokud ji druhému dopřejete, budete královsky odměněny! Volnost ve vztahu znamená dát druhému prostor, aby mohl jít s kamarády na pivo, zasportovat si, nebo odjet na víkend odpočinout si na chalupu. Ačkoliv fungujete dohromady jako dvojice, zachování si vlastních identit může vašemu vztahu jen prospět. Nebo možná zjistí, že nejlépe je mu stejně s vámi. Důležité je dát mu pocit, že si může dělat, co bude chtít.

5. Udělejte mu domov

Ne nadarmo se říká dejte ženě dům, ona vám z něj udělá domov. Muži potřebují mít zázemí, mít se kam vracet. A touží po tom, aby jim ten domov žena připravila. Nemusí to ale znamenat každý den teplou večeři a vyžehlené ponožky srovnané vedle trenýrek do komínku. Domov je i to, když muž ví, že až se do něj po náročném dni vrátí, budete tam vy, usměvavá a milující.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Úsměv a dobrá nálada vytváří domov, do kterého se každý rád vracíFoto: George Rudy, Shutterstock.com

6. Důvěřujte a neprověřujte

Tohle je velice křehká věc. Jakmile ztratíte důvěru druhého, velice těžce ji pak získáte nazpět a ne vždy se to povede. Jenže pokud partnerovi nedůvěřujete, můžete tím také způsobit pořádný malér. Neustálé osočování a podezírání mu bude brzy nepříjemné a může to vést až tak daleko, že si začne hledat takovou partnerku, která za každým jeho činem neuvidí nějakou levárnu.

7. Dbejte na sebe

Může to znít povrchně, ale muž chce mít atraktivní ženu. Neznamená to ale skrývat se za nánosem make-upu nebo nosit vyzývavé oblečení. Mnohem důležitější je, aby žena nikdy nerezignovala na péči o sebe a snažila se být za všech okolností ženou. A to není jen o vzhledu, ale také o chování.

Nezapomněli jsme na něco? Napište nám

Reklama

Načítám