Hlavní obsah

Sexbombou po sedmdesátce: Na hubnutí není nikdy pozdě

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Celý život bojovala s váhou. Že se kýžené postavy a fyzičky dočká až po sedmdesátce, to rozhodně nečekala. Jak to Kanaďanka Joan MacDonald (73) dokázala? Co bylo v rozhodující v cestě za zdravější a krásnější tělo?

Článek

Ve svém životě měla Joan MacDonald nejrůznější období, někdy byla štíhlá, jindy trochu oplácaná, ale byly i doby, kdy měla vyloženě nadváhu. Dopracovala se až na 90 kilo a na konfekční velikost 50. Není divu, že se s přibývajícími roky začaly objevovat zdravotní potíže a život byl pro Joan čím dál těžší a bolestivější.

Dcera se strachovala

Joan trápila artritida, bolesti kolene, vysoký tlak, vysoký cholesterol a silné pálení žáhy. Každý den brala spousty léků, ale i tak pro ni bylo obtížné vyjít pár schodů.

Joanina dcera Michelle (48) měla o svou maminku opravdový strach a ke konci roku 2016 se rozhodla zakročit. „Nabídla mi, abych se připojila k fitness proměně, na kterou se od nového roku sama chystala. Tvrdila, že to bude zábava, že si ten čas spolu užijeme. Tak jsem na to kývla,“ vzpomíná Joan.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadala Joan před svou proměnouFoto: Profimedia.cz

Proměna začala

A tak se na to v lednu 2017 vrhly. Dcera a její partner se stali Joaninými trenéry, pomáhali jí se cvičením i se změnou jídelníčku. Joan začala cvičit čtyřikrát týdně v posilovně.

„Cvičební program mi měnili každé čtyři týdny podle toho, jak se měnila moje fyzička. Nebudu říkat, že to bylo snadné. Byly chvíle, kdy jsem plakala a chtěla to vzdát. Naštěstí jsem na to ale až příliš tvrdohlavá,“ říká Joan. Dnes zavítá do posilovny většinou pětkrát týdně a každý den alespoň chvíli věnuje kardiu.

Úspěch se dostavil a po roce se Joan dostala na zdravou váhu 64 kilogramů a konfekční velikost 40. Michelle své mamince založila účet na Instagramu, kde pravidelně postuje její fitness úspěchy. Ty se samozřejmě setkávají s ohlasem a Joan přiznává, že komplimenty, kterých se jí na sociálních sítí dostává od výrazně mladších mužů a žen, ji velmi těší a zvedají jí sebevědomí.

Foto: Profimedia.cz

Joan s o mnoho let mladší ženou, s níž se potkává v posilovně. Co se týče fyzičky, rozhodně za ní nezaostáváFoto: Profimedia.cz

Lepší život

Nejde jen o cvičení a pohyb, Joan zcela změnila i své stravovací návyky. Místo dřívější kávy a dvou toastů s marmeládou dnes snídá vaječné bílky, sýr, tmavý chléb a zeleninu. Sladkosti, na které byla zvyklá, nahradila ovocem, kokosovým mlékem a proteinovým práškem. Už žádné rychlé občerstvení, jen libové maso a zelenina.

Tohle všechno má na Joanin život vysoce pozitivní vliv. „Kvalita mého života se obrovsky zlepšila. Nepotřebuji už žádné léky, mám mnohem lepší kondičku, pohyb mi už nedělá potíže. A samozřejmě jsem na tom líp i psychicky. Je úžasné vidět, jak jsou na mě moji blízcí pyšní, ale příjemné jsou i komplimenty od cizích lidí, obzvlášť pak od mladých mužů a žen, kteří obdivují moji fyzickou zdatnost,“ vysvětluje Joan pro britský magazín Daily Mail.

A co vzkazuje ženám svého věku? „Jsem důkazem toho, že na změnu není nikdy pozdě. Je možné se cítit dobře v každém věku,“ dodává Joan.

Foto: Profimedia.cz

Před a po. Z Joan je sexy dáma a komplimenty si užíváFoto: Profimedia.cz

Kila navíc nejsou jen estetickým problémem, nadváha sebou totiž nese především spoustu zdravotních rizik. Kvůli nezdravému stravování a nedostatku pohybu je Nejčastější diagnózou současnosti cukrovka!

Reklama

Načítám