Hlavní obsah

Sexuální nepříjemnosti, které řeší každý dospělý

Foto: Jacob-Lund, shutterstock.com

Neříkejte, že jste nikdy nezažili žádný intimní trabl. Stejně bychom vám nevěřili! :-)Foto: Jacob-Lund, shutterstock.com

Reklama

Trapné sexuální momenty určitě nekončí dospíváním. V rozpacích se často ocitají i mnozí dospělí. Kterých šest scén znervózňuje milence bez ohledu na věk? Pozor na bývalé, kolegy i stud!

Článek

Nepříjemnosti jdou se sexuálním životem ruku v ruce. A jsou běžnější, než si možná myslíte. Zdravotní portál Web MD uvedl šest už poměrně dost „profláknutých“ situací, jenž zná každý dospělý. Která vyvedla z míry zrovna vás?

1. Přistiženi při činu

Choulostivý nebo rovnou divoký okamžik? Nic nového! „Nejlepším řešením je nebýt na rozpacích,“ říká psychiatrička z Beverly Hills Carole Lieberman s tím, že jakákoli odlehčená reakce dělá divy. „Ó, mysleli jsme, že jsme sami.“ Dospělý to pochopí. Jak se ale postavit k tomu, když vás přistihnou děti?

„Malé děti si obvykle myslí, že maminka s tatínkem spolu bojují, a proto je důležité, aby dostaly informaci, že si jejich rodiče hrají,“ apeluje psychiatrička s tím, že starší děti na situaci reagují lépe. Nebojte se proto říct, že prostě jen vyjadřujete lásku jeden druhému. „Až budeš větší, lépe to pochopíš.“

Foto:  Viacheslav Boiko, shutterstock.com

Není nad soukromí! Všichni rodiče se stále dokola snaží, aby jim do ložnice nevtrhly dětiFoto:  Viacheslav Boiko, shutterstock.com

2. Partner má fetiš

Český sexuolog Petr Weiss popisuje fetišismus jako erotické zaměření na neživé předměty nebo části těla, které zastupují normální sexuální objekt. Má váš partner k něčemu takovému sklony? Masturbuje do boty, obdivuje latex, zakládá si na použitém prádle?

Podle zmíněné psychiatričky je nutné zeptat se sebe sama, zda je jeho záliba nebezpečná nebo zda se za ni stydíte. V případě, že odpovíte „ne“, stojí za to mít otevřenou mysl a prokázat ochotu zkusit něco nového. Ostatně, tyhle problémy jsou normální. Předem si však určete bezpečnostní heslo, které zastaví veškeré aktivity, pokud se vám praktika nebude líbit.

3. Drhne to…

Nedostatek vlhkosti pochvy způsobují hormonální změny, a dokonce i změnu cyklu. „Právě proto je neuvěřitelně užitečné mít po ruce mazivo,“ objasňuje Lauren Streicher, profesorka gynekologie a porodnictví z univerzity Northwestern. Použijte produkty na bázi silikonu (vydrží déle) a nic neřešte. Opět se jedná o běžnou věc.

Vždyť pánové se zase potýkají s erektilními dysfunkcemi. Konkrétně v Česku ve věku 35 až 65 let trpí lehčí či těžší formou poruchy erekce 54 procent mužů. Aspoň tak to uvádí androlog Karel Kočí. Tak o co jde? Jsme lidi.

Foto: MJTH, shutterstock.com

Románek s kolegou připustí mnoho žen. Otázka je, jak to posléze ustojíFoto: MJTH, shutterstock.com

4. Zvláštní vztah s kolegou

Psycholožka Amy Nicole Salvaggio z univerzity v New Havenu v americkém Connecticutu tvrdí, že jeden ze čtyř lidí flirtuje s kolegou nebo spolupracovníkem. Bud je to začátek něčeho vážnějšího, nebo se jedná o sex na jednu noc.

V každém případě není milé pracovat s někým, kdo na vás může být nabroušený či vykazuje sexuální touhu proti vaší vůli. Může to ohrozit vaši kariéru i pověst. „Nejdůležitější je nerozebírat nic před ostatními. Je nutné svoje emoce zvládat a být profesionální,“ apeluje psycholožka. Dáte to?

5. Řešení, zda „ano“, či „ne“

Mám, či nemám? Je právě teď vhodný čas? Partner toho má hodně v práci, mohl by mě odmítnout… A co když mu vadí moje menstruace? Nečekejte, jednejte! „Co kdyby“ znamená chyby. Podle odborníků je i tohle jedna z velmi častých sexuálních nepříjemností, která se podílí na upadající četnosti milostných setkání. Chcete-li jít na to, nestyďte se a ukažte svoji dravou tvář.

6. Sex s ex

„Lidé sami často říkají, že sex s ex je výjimečná záležitost, která se nebude opakovat. Ve většině případů však jeden z partnerů doufá ve znovuobnovení vztahu,“ ještě dodává americká psychiatrička Carole Lieberman s tím, že první si užívá pohodlí během styku se známou osobou, kdežto ten druhý spřádá plány, jak se dát zase dohromady. Kdo komu ubližuje víc? Pomůže upřímný rozhovor. Snad…

A které sexuální nepříjemnosti řešíte právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám