Hlavní obsah

Super účesy se žehličkou na vlasy

Foto: Mona Martinů

Michal Moučka nám vytvořil krásné účesyFoto: Mona Martinů

Reklama

Vyrážíte právě na nějakou party, společenskou událost či na rande, a nevíte co s vlasy? Pak se nechte inspirovat účesy pomocí žehličky od vlasového mága Michala Moučky, který je dvorním kadeřníkem modelky Gabriely Dvořákové a několikrát česal i Českou Miss 2011 Jitku Nováčkovou. A koho si vzal do parády tentokrát? Žádné čtenářky, ale přímo naše redaktorky!

Článek

Proměny včetně vizáže a nového účesu se v našich článcích dočkalo už nespočet čtenářek. A tak jsme si tentokrát v redakci s holkami řekly, že je na čase vyzkoušet zase jednou něco na vlastní kůži. Přesněji řečeno na vlastní hlavě. Zadání přitom znělo, vytvořit magické účesy pomocí žehličky na vlasy. O jeden takový jsem se dokonce pokoušela i ve svém článku 5 tipů, jak si doma navlnit vlasy. Nyní jsem si však k ruce vzala odborníka na slovo vzatého, který vám ukáže, jak se žehličkou pracuje profesionál.

Na to, co nám s vlasy provede vyhlášený kadeřník Michal Moučka, jsem však byla zvědavá nejen já, redaktorka na mateřské, ale i mé dvě kolegyně Jana Chmelíková, která pro vás chystá báječná jídla v rubrice recepty, a Jana Finferlová, odbornice přes módu. Každá máme jiný typ i barvu vlasů, a proto volil Michal odlišný přístup a vystřídal různé druhy žehliček. S jejich výběrem, a jak je správně používat v kombinaci s vlasovými přípravky, vám poradí také zde: Co dokáže žehlička na vlasy?.

Foto: Mona Martinů

Pavla s napětím očekávala finální podobu svého účesuFoto: Mona Martinů

Po celou dobu nás natáčel i kameraman s naší videoreportérkou Péťou, která přihlížela šikovným rukám vlasového mága. Když v závěru viděla hotová díla, neodolala a usedla pod žehličku také. Zda to bylo spíše za trest, nebo z ní chtěl Michal udělat barokní bustu, se podívejte ve videu.

Jak jsme na tom se žehličkou my?

Zatímco nás v redakci ještě líčila vizážistka Eva Vodňanská a Michal žhavil žehličky, vyzpovídala jsem kolegyňky, zda už mají nějakou zkušenost se žehličkou a jestli si s ní umí vytvořit například kudrliny nebo nějaký zajímavý účes.

Jana Finferlová: „Žehličku mám, ale používám ji jen příležitostně, pouze na rovnání vlasů. Vlny jsem s ní raději nikdy nezkoušela a ani jsem doposud žádný podobný účes na hlavě neměla. Nosím většinou vlasy rozpuštěné, a když není čas je ráno umýt, tak je maximálně stáhnu do culíku či drdolu.“

Jana Chmelíková: „Taky mám žehličku, nějaký starý krám, co jsem dostala od spolubydlící, když si pořídila novou. Použila jsem ji všehovšudy asi třikrát v životě, protože mě žehlení fakt nebaví, to si vystačím s košilemi. Když si chci vlasy natočit, použiji nahřívací natáčky.“

Pavla Drlíková: „Já používám žehličku určitě častěji než holky, ale rozhodně ne na rovnání vlasů. Naopak se mi osvědčila při jejich vlnění. Dlouho jsem totiž neměla dlouhé vlasy, a tak si nyní kudrlin docela užívám. Nosím je do divadla, na různé oslavy i večeři s manželem :-).“

Petra Zajíčková: „Já si vlasy žehličkou pouze rovnám a nedám bez ní ani ránu. Dokonce jsem si pořídila malou cestovní, se kterou si často přežehluji hlavně přeleženou ofinu. Pokud občas zatoužím po loknách, zajdu si určitě k profesionálovi.“

Foto: Mona Martinů

Pavla i Jana měly podobné učesy, ale jiný přístupFoto: Mona Martinů

Ovace sklidila Jana F.

Už jste zhlédli video? Určitě ano. Pak mi dáte za pravdu, že s nejkrásnějším účesem nakonec odešla módní redaktorka Jana. A vzhledem k tomu, že ten večer měla namířeno na módní přehlídku, byla z účesu také nejvíc nadšená: „Bylo to super, nikdy jsem takhle složitý účes na hlavě neměla, takže to byla zajímavá změna.“ Ovšem ani druhá Jana a já jsme nepřišly zkrátka. Sice naše účesy vypadaly trochu podobně, přestože každý vznikal jiným postupem, ale obě jsme si proměnu náležitě užily.

Foto: Mona Martinů

Jana s novým účesem na přehlídce zářilaFoto: Mona Martinů

„Jen máloco je tak příjemné, jako když si sednu, vizážistka mi ošetří pleť a krásně mě nalíčí, pak se mi někdo půl hodiny hrabe ve vlasech… Kdybych si to nemusela dělat sama, tak si kvůli tomu občas klidně i přivstanu. Tahle péče je prostě příjemná a krásná, asi neznám ženskou, kterou by to aspoň jednou za čas nebavilo,“ dodává Jana-kuchařka a já s ní musím jen souhlasit.

Tak příště si to zase užijete vy, naše milé čtenářky. Ale pochopte, občas musíme být trochu sobecké, vždyť to bychom nebyly ženské :-). Těšíme se na vaše reakce opět v diskusi pod článkem.

Vizáž: Eva Vodňanská

Reklama

Související témata:

Načítám