Hlavní obsah

Škola sexu: Jak mít svůj první orgasmus?

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Vědci studují, co se děje s ženským mozkem při vyvrcholení, a internet je plný rad, jak se na bájný a slastný vrchol dostat. Jistě, je to skvělé, ale právě kvůli tomuhle tlaku se můžete cítit tak trochu mimo hru. Ještě nikdy jste sladkou tečku, kterou Francouzi nazývají la petite mort neboli malá smrt, neprožily? Naučte se to!

Článek

Problematika ženského orgasmu je pořád nedoceněná. Z posledních průzkumů společnosti Durex vyplynulo, že více jak dvě třetiny žen stále nedosahují vyvrcholení při každém sexu, nicméně přesto je 95 % milenek se svým sexuálním životem spokojených. Jak chvályhodné, hlásají odborníci! „Orgasmus není synonymem sexu a žít se dá i bez něj,“ kupříkladu říká přední český sexuolog Zlatko Pastor. Co ale poradit těm, které po něm stále prahnou?

Sexština je pro každého!

Laurie Mintz, sexuální terapeutka z Floridy, která víc jak 25 let provozuje soukromou praxi, na svém blogu tvrdí, že nikdy nepracovala se ženou, která se nakonec orgasmu „nenaučila“ (s výjimkou těch, jejichž libido bylo ovlivněno antidepresivy). Vyvrcholení je tak dovedností, která se dá osvojit, stejně jako například šití, háčkování nebo španělština. Chce to jen čas, trpělivost a praxi.

Pokud jste nikdy orgasmus neprožily, nejpravděpodobnějšími viníky je nesprávný typ stimulace nebo psychický blok. Obě tyto věci však lze změnit. A co konkrétní návod? Tady je.

Masturbujte

Masturbace patří k nejsnadnějším způsobům, jak začít. Je nesmírně důležité dostat se do kontaktu s vlastním tělem a objevit, co mu dělá dobře. Když jste samy, můžete se soustředit jen na sebe. A aby byl zážitek co nejpříjemnější, používejte dobré mazivo.

Foto: Leszek Glasner, Shutterstock.com

Lekce orgasmu je dobré dopřávat si pravidelněFoto: Leszek Glasner, Shutterstock.com

Vyzkoušejte různé techniky rukou

Anatomie každé ženy je jiná. Neexistují zaručené postupy a tipy, je třeba experimentovat. Zkuste tření své klitoridální kapuce, které se také někdy lidově říká „vulví rty“, jedním nebo více prsty, hlazením stydkých pysků a vykreslováním číslice osm kolem poštěváčku a vaginálního otvoru. Jakmile najdete něco, co se vám líbí, pořád dokola to opakujte. Jednou, podruhé, potřetí. V pondělí, úterý i ve středu. Je to zkrátka rutina, která jednoho krásného dne přeroste v něco nádherného, co si užijete třeba v tolik oblíbených jezdeckých pozicích. 

Zvažte použití vibrátoru

Pokud máte pocit, že vaše ruce nejsou dostatečně šikovné, přizvěte na pomoc vibrátor, jenž vás může seznámit s prvním orgasmem bez ohledu na to, jakou metodu používáte. Pro „začátečnice“ se hodí klitoridální vibrátor s více rychlostmi. Doporučují se i pomůcky na bázi sání klitorisu, které napodobují orální sex.

Foto: Vjacheslav_Kozyrev, Shutterstock.com

Vibrátory jsou terapeutickou pomůckou, která v cestě za rozkoší pomáhá Foto: Vjacheslav_Kozyrev, Shutterstock.com

Zatočte s emocionálními bloky

Orgastické lekce se do značné míry týkají nalezení správné fyzické techniky, ale také překonání mentálních nebo emocionálních blokád. Nedaří-li se vám mít vyvrcholení po pár týdnech rutinního nácviku, obraťte se na fundovaného terapeuta s dobrou pověstí, který vám pomůže zjistit, co přesně vám brání v nevídané rozkoši.

Udržujte pozitivní stav mysli

V každém případě je vhodné kultivovat pozitivní sebepovídání, abyste čelily jakýmkoli nešťastným myšlenkám nebo pocitům, které naplňují vaši mysl. „Můžete si dokonce vytvořit mantru typu ‚moje potěšení je důležité‘ nebo ‚zasloužím si prožít pocit blaženosti‘. To si opakujte každý den,“ doporučuje psychoterapeutka Laurie Mintz. A která její poslední rada se nemine účinkem?

Procvičujte všímavost

Dalším způsobem, jak se skrz masturbaci posunout k orgasmu s partnerem, je nácvik všímavosti. Při nesexuálních činnostech, jako je třeba sprchování nebo čistění zubů, dávejte pozor, jaké máte pocity a emoce. Pak totéž praktikujte během sólo hrátek (tam už je to trochu těžší). Usnadní vám to komunikaci „sama se sebou“, z čehož bude mít milenec radost. Zároveň si slibte, že v cestě za orgasmem budete pokračovat.

A co vy, máte ponětí o tom, co je to orgasmus? Ostatně, každá nepříjemnost má své řešení. Co se doporučuje v případě, kdy se vám příčí poskytování orálního sexu?

Reklama

Načítám