Hlavní obsah

Skořicové věžičky

Hodnocení:
(341)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Půvabné a křehké „sendviče“ z listového těsta patří mezi nejrychlejší domácí dezerty, které znám. Než se upečou čtverečky, vyšleháte krém a můžete podávat.

Ingredience pro:
28 kousků
Budete potřebovat
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžičky mleté skořice
Na krém
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
Článek

Postup

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 2025 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.

Krok 2: Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový cukr podle chuti, vanilkový extrakt a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 58 minut, v mixéru 35 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.

Krok 3: Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.

Jestli máte rádi mascarpone, dopřejte si ho třeba jen tak s jahodami, kterým právě začíná sezona!

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 5. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.