Hlavní obsah

Skvělá rychlovka: Ricottové lívanečky se špenátem

Foto: Autorky

Foto: Autorky

Reklama

Když zrovna nevyjde jarní počasí podle představ a místo sluníčka prší, napumpujte si trochu barev a energie na talíř. Ideální jsou k tomu ricottové lívance.

Článek

Lívance naslano? Pokud jste je ještě neozkoušeli, je nejvyšší čas. Ricotta těsto krásně zjemní a špenát jim dodá správnou šťávu.

Ricottové lívance se špenátem

Na 8 lívanců budete potřebovat: 1 vejce, 100 g ricotty, 30 g baby špenátu, 1 stroužek česneku, 50 ml mléka, 70 g hladké mouky, špetku soli, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení

Postup: Vejce vyklepněte do mísy a rozšlehejte spolu s ricottou. Špenát pokrájejte na zhruba půlcentimetrové nudličky. Vmíchejte pokrájený špenát k ricottě s vejci. Dále přidejte najemno pokrájený česnek, sůl, mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Mělo by vzniknout hladké těsto.

Na pánev vytřenou olejem nebo na lívanečník nalejte těsto a rovnoměrně rozetřete. Tvořte placičky silné asi 1 cm. Opékejte pozvolna z obou stran asi po 3 minutách.

Tip: Špenátové lívance si můžete vylepšit uzeným lososem navrch s kapkou zakysané smetany a snítkou kopru. Můžete je ale také podávat jako přílohu.

Dostali jste na slané lívance chuť, anebo zůstanete u sladké klasiky? 

Reklama

Načítám