Hlavní obsah

Postelové nebe: 7 zákonů, které vám zaručí skvělý sex v dlouhodobém vztahu

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Skvělý sex i po letech společného soužití? Jde to, ale samozřejmě to není zadarmo. Aby vám to v posteli celoživotně fungovalo (a netáhlo vás to jinam), musíte se aspoň trochu snažit. Tady je pár rad, jak na to.

Článek

Na začátku vztahu to bývá vždycky super. Prostě vášeň, sex, sex a zase jenom sex. Po letech to často vypadá úplně jinak. Někteří partneři spolu nespí vůbec, jiní velmi sporadicky. Některé to nebaví a dělají to jen ze zvyku či povinnosti, jiní si to užít umí, ale že by to byla kdovíjaká jízda, to se říct nedá.

Chcete to jinak? Chcete si celoživotně dopřávat dobrý sex? Tak si „nastudujte“ rady britské sexpertky Tracey Cox. Podle ní to totiž není nic nemožného.

1. Uvolněte se!

Sex je někdy upocený, lopotný, prostě ne úplně slušivý. Ale tak to prostě je. Pokud se budete v posteli neustále kontrolovat, dávat pozor na to, jak při něm vypadáte, jaké zvuky vydáváte či nevydáváte, nebude to stát za nic. „Vyhrajete akorát tak titul o nejnudnější milenku či milence na světě. Ti nejlepší totiž při sexu občas vypadají směšně, spadnou z postele, protože zkoušejí něco nového a úplně to nevyšlo, prostěradlo je pod nimi mokré potem a v nose klidně najdou chloupek z partnerova klína,“ říká Tracey Cox.

Takže rada? Uvolněte se, provozujete sex, nikoli divadelní představení!

2. Myslete

Přeneste se přes všechny společenské mýty a neblbněte. Zapomeňte na to, co jste viděli v erotických filmech či v pornu, jsou to všechno jen takové pohádky pro dospělé. Že čerti a vodníci neexistují, už taky dávno víte, tak proč pořád věříte na synchronní orgasmus, na muže, kteří mohou vždy a všude, na ženy, které vyvrcholí po pár partnerových dotecích a podobně?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Čas by neměl hrát roli. Desetiminutová rychlovka se do denního programu vejdeFoto: George Rudy, Shutterstock.com

3. Udělejte si na sex čas

Sexuální problémy v dlouhodobém vztahu bývají mnohdy spíš problémy s nedostatkem času, špatným plánovaním a načasováním.

Pokud toho máte opravdu tolik, že na sex nemáte vůbec čas, nezbývá vám než si společné chvilky prostě naplánovat. Tak jako nesmíte propásnout pracovní schůzku a vaše dcerka balet, vy a váš partner byste neměli přicházet o sex. „Měli byste mít sex alespoň dvakrát, ideálně třikrát týdně,“ říká Tracey Cox s tím, že luxus jsou třeba dvě desetiminutové rychlovky a jedno delší romantičtější milování, na které si vyčleníte alespoň půlhodinku.

4. Pořiďte si vibrátor

„V Británii najdete vibrátor v téměř třetině domácností. To znamená, že jsou častějším ‚domácím mazlíčkem‘, než třeba kočky. A to je moc dobře,“ říká Tracey Cox.

Vibrátor totiž není jen super pomocník pro chvíle, kdy je třeba váš partner na služební cestě, ale může pozvednout i váš společný sexuální život. „Minimálně pomůže k orgasmu velkému počtu žen, protože vibrace jsou spolehlivou cestou, jak ho dosáhnout,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: Viacheslav Boiko, Shutterstock.com

Pokud si chcete zachovat dobrý sex se svým partnerem, vyhněte se záletůmFoto: Viacheslav Boiko, Shutterstock.com

5. Buďte si věrní

Pokušení se samozřejmě nevyhne asi nikomu. Pokud žijete v letitém vztahu a najednou se objeví někdo nový a neokoukaný – a nedej bože, pokud i on projevuje o vás zájem, je těžké odolat. Prostě to láká, protože všechno nové je minimálně zpočátku hodně sexy.

Vždycky si ale připomeňte jedno: I tohle nové tělo se jednou okouká! „Takže pokud nechcete zbytek života strávit neustálým střídáním partnerů, je mnohem lepší odolat a soustředit se na současný vztah a sex s oficiálním partnerem než plýtvat časem a energií na zálety,“ radí Tracey Cox. Protože jakmile zahnete, bude ještě obtížnější udržet si zdravý, dobrý a uspokojivý sex s vaším dlouholetým protějškem.

6. Buďte realisté

Nikdy nezapomínejte, že láska a sex jsou dvě odlišné věci. A bohužel, hluboký cit a dechberoucí sex k sobě nepasují tak jako třeba chleba s máslem nebo vajíčka se slaninou. Nejsou to věci, které se nutně snoubí a jdou ruku v ruce. „Takže pokud máte s někým úžasný sex, rozhodně to ještě neznamená, že je to láska,“ varuje Tracey Cox. Nejspíš jsou to jen poblázněné hormony a vzájemná fyzická přitažlivost. „Vždycky ale musíte zvážit, co je pro život dlouhodobě důležitější,“ říká Tracey Cox.

To, že s partnerem už v posteli tolik nešílíte, neznamená, že váš vztah nestojí za nic. V dlouhodobém vztahu stačí, když je sex fajn a pořád vás baví. Je to mnohem lepší než mít chlapa, na něhož se nemůžete spolehnout, nerozumíte si, ale v posteli je to parádní jízda. Většinu života totiž netrávíte postelovými hrátky...

7. Říkejte „ne“ bez pocitu viny

Je naprosto v pořádku čas od času nemít na sex s partnerem chuť. „A stejně tak je v pořádku mu to upřímně říct. Zapomeňte na všechny filmy, kde i po dvaceti letech soužití po sobě partneři touží každou vteřinu. Realita je taková, že po určitém čase vám oběma libido klesne a frekvence sexu se snižuje,“ tvrdí Tracey Cox.

Důležité ovšem je, jak své „ne“ řeknete. Jen suché odbytí, otrávené mávnutí, může partnera zabolet. Ale co ho odmítnout s určitým příslibem? Co třeba říct „teď ne, zlato, počkejme na víkend, děti budou u babičky a my budeme mít celý byt jen pro sebe“?

Jste spolu roky a v posteli je to i tak pořád super?

Reklama

Související témata:

Načítám