Hlavní obsah

Skvosty ze šatníku: Masterchefka Kristína nosí šaty po mamce

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Zajímá vás, jak si rozumí s módou a jak se obléká vítězka kulinářské televizní show Kristína Nemčková, když zrovna nepřipravuje nějaké dobroty v rondonu za kuchyňským pultem? Představujeme vám její top outfity!

Článek

Kristínu Nemčkovu (18) zná většina lidí z televizní kuchařské soutěže. Letošní třetí ročník kulinářské show MasterChef Česko vyhrála, a to jako první žena a zároveň nejmladší účastnice. Vzhledem k tomu, že je Kristína nejčastěji vidět v kuchařské uniformě, málokdo ví, jaký je její šatník a módní styl. Vydali jsme se to zjistit.

Když jsme Kristínu poprvé oslovili a zeptali se jí, jaký je její vztah k módě, odvětila bez zaváhání, že kladný. Proto jsme ji navštívili u ní doma, aby nám ukázala své oblíbené modely a přiblížila spolupráci s uznávaným návrhářem. Momentálně žije společně s rodiči a sestrou Paulínkou, která je upoutaná na invalidní vozík, v rodinném domě u Prahy.

Foto: Jakub Jurdič

Hřejivé šaty z dílny Pavla Berkyho jsou originální a zároveň praktické. Kozačky nad kolena jsou z obchodu MangoFoto: Jakub Jurdič

Věcem dává druhou šanci

Působí na vás Kristína z obrazovek skromně, ale zároveň sebevědomě? Věřte, že to není jen dojem. A promítá se to také do výběru oblečení a doplňků – odráží se v nich její vytříbený minimalistický styl. V Kristínině šatníku proto převažují základní kousky v jednoduchých barvách, jako je černá, šedá a bílá, a pestrobarevné modely byste tu našli jen výjimečně. Navíc si nelibuje v drahých značkách a ráda se obléká například v bazarech.

Foto: Jakub Jurdič

Kristíniny oblíbené kabáty a bundy jsou z bazarů a po tatínkoviFoto: Jakub Jurdič

„Miluju, když dávám věcem druhou šanci. Proto hledám inspiraci v bazarech a nosím například i šaty po mamce nebo tátovu džínovou bundu z Ameriky, která je stará asi pětadvacet let,“ říká Kristína a horlivě nám líčí, jak jako čtyřletá vybrala mamince šaty v obchodě Marks & Spencer a nyní je sama s oblibou nosí na společenské akce i doma na Vánoce. Je zkrátka vidět, že měla vkus už odmalička. „Oblékla jsem si je také, když jsme šli do pražské michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise,” dodává hrdě MasterChefka.

Foto: Jakub Jurdič

Tyhle krásné šaty vybrala pro svou maminku Kristínka, když jí byly čtyři rokyFoto: Jakub Jurdič

Co se týče doplňků, je Kristína velmi skromná. Šperky příliš nenosí, zvlášť si nepotrpí na náušnice, protože má odstáté uši, které skrývá pod vlasy, a nerada na ně upozorňuje. Kabelky si většinou půjčuje od maminky a jediný kousek, kterým si udělala v poslední době radost, je právě dražší kabelka – pořídila si ji z půlmilionové výhry v soutěži, zbytek peněz však šetří na studia v zahraničí.

„Snila jsem o kabelce značky Dior, ale když jsem viděla, jak je drahá, šla jsem do obchodu, kde se prodávají značkové kabelky z druhé ruky, a koupila jsem si Furlu,” přiznává Kristína, která ráda nakupuje v běžné konfekci značek Zara, Mango nebo Cos.

Foto: Jakub Jurdič

Nejpohodlnější outfit tvoří džíny, svetr a boty z obchodu Zara. Kabelka je to jediné, co si Kristína pořídila z výhry v showFoto: Jakub Jurdič

První designérská spolupráce

Kristína také nedávno navázala spolupráci se slovenským módním návrhářem Pavlem Berkym, s nímž si sedli nejen po stránce pracovní, ale především lidské. Má od něj v šatníku několik zajímavých kousků a také spolu vytvořili nevšední módní koncept podle Kristíniných představ.

„Pavel navrhl velmi originální šaty, které jsou inspirované kuchařským rondonem,” prozrazuje Kristína. Když jsme u ní fotili, měla doma zatím jen první navrženou verzi, ale nyní už je limitovaná kolekce šatů, nazvaná podle její kuchařky Upgrade KNPB, dokonce vyprodaná. V plánu je ovšem další limitka – tentokrát inspirovaná kuchařskou zástěrou.

Foto: Jakub Jurdič

Prvotní návrh šatů, které jsou inspirovány kuchařským rondonemFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Originální vlněný kabát z dílny Pavla Berkyho si můžete na jeho e-shopu pořídit za 7990 KčFoto: Jakub Jurdič

Životní sen: získat michelina

Na to, jak je Kristína mladá, překvapuje cílevědomostí a pílí. A potvrzuje to i její maminka: „Není tak úplnou náhodou, že Kristínka vyhrála kuchařskou soutěž, neboť vaří opravdu od dětství. Už v osmi letech měla svůj blog, kam přispívala recepty, a dokonce se zpočátku jmenoval JsemMasterChef. Pak ho ale přejmenovala na Made_by_Kristina a pod tímto názvem ji najdete i na Instagramu.“ Je tedy jasné, že její sen se stal skutečností. Ovšem tím to nekončí.

Vítězství v soutěži Kristínu posunulo mnohem dál a její plány jsou na další roky zcela jasné. Nejprve chce dostudovat obchodní akademii, na jaře odmaturovat a v září odjede na roční studium gastronomické školy do Londýna. Po ní by chtěla nabrat ještě další zkušenosti v britských restauracích, aby se jí jednou podařilo získat nejvyšší možné uznání v podobě michelinské hvězdy. „No, dřív jsem říkala, že budu mít jednu, teď už chci mít tři,“ směje se Kristína, které nyní vyšla i kuchařka #Upgrade – vytvořila ji se svou slovenskou babičkou.

Backstage z focení

Kristína Nemčková pro vás na našem webu připravovala recepty ještě dříve, než vyhrála soutěž MasterChef Česko. Zkuste podle ní třeba citronový cheesecake, bleskové koblížky nebo kuřátko s houbovou omáčkou.

Reklama

Načítám