Hlavní obsah

Slabiny podle horoskopu: Štíry drtí žárlivost. A vás?

Foto: Zoom Team, Shutterstock.com

Foto: Zoom Team, Shutterstock.com

Reklama

Každé znamení horoskopu má své silné, ale i slabé stránky, se kterými je dobré počítat. Zjistěte, jaké jsou ty vaše, nebo třeba vašeho partnera. Pak vás nic nezaskočí!

Článek

Přiznat si vlastní slabiny je prvním krokem k tomu, aby se s nimi člověk naučil nějak vyrovnávat. Stejně tak je dobré i u druhých vědět, jaké jsou jejich nedostatky, abyste se zbytečně nevytáčeli tím, co nejde změnit. Jaké slabé stránky mají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Největší slabinou všech Beranů je jejich netrpělivost. Jakmile něco trvá déle než pět minut, začnou s nimi šít všichni čerti a mají pocit, že snad dřív umřou, než se dočkají konce. Tak protivné, jako při čekání, je jindy nezažijete. Kromě toho jsou to zatvrzelí paličáci, a i když si toho jsou třeba vědomi, nic moc s tím nenadělají: jakmile se zaseknou, nepohne s nimi ani pár volů. V neposlední řadě jim dělá problém jakkoli organizovat svůj život. Do věcí se spíš impulzivně ženou, než aby je pečlivě plánovali.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci nemají rádi změny, a jak musí vybočit ze své zavedené rutiny, je zle. Jestli nějakou životní situaci absolutně nezvládají, je to stěhování. Nutnost vytrhnout se z kořenů a opustit domov, který znají, je pro ně naprosto nesnesitelná a neví si s ní rady. Projevuje se při ní i jejich fixace na materiálno, absolutně se neumí loučit s věcmi. Býci jsou taky pěkní lenoši, a pokud jim nad hlavou někdo nepráská bičem, ani se nehnou. Ačkoli jsou houževnatí, když už se do něčeho pustí, motivace není jejich parketa.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Býk nic nevyhodí, všechno zabalí a schová. Z toho například Berani šílí, ale když si pak s nostalgií vzpomenou na předloňskou kabelku, hodí se jim, když ji Býk vytáhne ze skříněFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jestli Blížencům něco nejde, tak vydržet delší dobu u jednoho projektu. Jejich vrozená zvědavost je nutí přeskakovat od jedné věci k druhé a svou nestálostí jsou přímo proslulí. Stejně tak postrádají větší schopnost plánovat, jednají spíš impulzivně a rádi svá rozhodnutí mění podle nálady. Pokud jim dáte za úkol rozplánovat pár týdnů dopředu, třeba na dovolené, budou z toho nešťastní. Další jejich slabinou je úzkostlivost. Blíženci si toho na sebe občas naloží tolik, že se pak hroutí stresem a strachem z toho, že věci nezvládnou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jednou ze slabin Raka je rozhodně jejich neschopnost uvolnit se a přestat si dělat starosti. Raci jsou nervózní ze všeho, co má přijít, a vždycky malují čerta na zeď. Mají sklony k depresím a zádumčivosti a často se propadají do špatné nálady. Protože často čekají to nejhorší, bývají zbytečně podezřívaví a ani této své neřesti se nedokážou zbavit. Jejich životní slabinou jsou rozchody, které vždycky těžce nesou, i pokud je sami iniciují. Na partnera si dokážou hodně rychle zvyknout a svůj stereotyp milují.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou nejistí v kramflecích, pokud se ocitnou v situaci, kdy je milovaná osoba poprosí, aby se trochu stáhli z výsluní a přenechali piedestal někomu jinému. Na jednu stranu jim jejich velkorysost velí poslechnout, na stranu druhou netuší, jak na to. Jejich slabinou je jejich velké ego, které zkrátka někdy stojí v cestě jejich štěstí, ale oni ho nedokážou umenšit. Mají sklony k aroganci, i když ví, že svým chováním druhé odeženou, což je trápí. Občasné velikášské manýry zkrátka mají v povaze.

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Lev si myslí, že ví všechno nejlíp. Jeho arogance ostatní štve. Co takhle projevit svou dominantnost příjemnějším způsobem? Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Slabinou všech Pan je jejich konzervativnost – nebude vás stát mnoho úsilí vyvést je z rovnováhy. Často se stydí a cítí se nepříjemně, když se mají chovat jinak, než je běžné, nebo když společenské normy porušuje někdo v jejich okolí. Také se nedokážou vyrovnat s nepořádkem – jsou sice velmi důsledné, zvláště ve výchově, ale když po jejich potomstvu zůstane binec v kuchyni, nedokážou ho tam zkrátka nechat. Nesvedou se zabrzdit ani v přehnaném perfekcionismu, i když je výtky směřované k druhým někdy zpětně bolí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Hlavní slabinou Vah je jejich nerozhodnost – dokážou celý den váhat třeba nad tím, jestli si radši dají k večeři salát nebo rybu. Pokud na ně někdo s rozhodnutím ještě navíc tlačí a spěchá, může je to úplně složit. Kromě toho jsou poměrně povrchní a k tomu se váže i jakási jejich názorová přelétavost, snadno se dají ovlivnit a zmanipulovat, když víte, jak s nimi mluvit. Neumí si stát na svém, stačí trocha charisma a okamžitě je zvikláte. Vyrovnat se neumí ani s hádkami, před konflikty prchají a vyhýbají se jim za každou cenu.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Slabinou Štírů je jejich strach, že někdo objeví jejich slabiny. Nesnáší, když je má někdo v hrsti, vždycky musí být pány situace, a jakmile nedrží v rukou pevně opratě, neví, co si počít, jsou nejistí a zranitelní. Další jejich slabinou je žárlivost. Štíři jsou ohromně vášniví a v hlavě se jim neustále roztáčí kola představivosti, která jim servírují někdy dost nepěkné obrázky. Bojí se zrady partnera, a proto žárlí na každý jeho pohyb. Jestli se s něčím nedokážou poprat, je to nevěra, která je rozloží na pěkně dlouho.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vyklidnění Střelci jsou pohodáři, kteří nic moc neřeší – a někdy skutečně až moc. Taktu příliš nepobrali, a tak i když je jejich posledním zájmem někomu ublížit, často vypustí z pusy věci, kterých poté litují. Kromě toho se v ledasčem podobají Beranům a také neumí čekat, všechno musí mít hrr hrr hned. Často nepřemýšlejí a vrhají se do věcí příliš zběsile, tlačí na pilu a jinak naladěným jedincům se s nimi pak nepříjemně pracuje i žije. Jejich velkou slabinou je zkrátka horká hlava a prořízlá pusa.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Slabinou Kozorohů je jejich skepse, negativita a pesimismus. Neumí se pro věci nadchnout, pro jistotu ke všemu přistupují odtažitě a s nulovým očekáváním, což štve nejen jejich okolí, ale i je samé. Kromě toho se jim příliš nedaří ve společnosti, nejsou sociálně obratní, a jakmile je kolem větší počet lidí, znejistí a neví, co si počít. S přáteli jsou někým úplně jiným než s neznámými cizinci, před kterými mají chuť prchnout a někam se schovat – nejlépe navždy. Seznamování je jejich noční můrou.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

S kamarády je Kozoroh uvolněný, ve společnosti, kde nikoho nezná, je ale značně nejistý. Zkuste brát lidi, i ty cizí, jako potencionální kamarádyFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou tak originální, že zkrátka neumí zapadnout. Nedokážou trochu utlumit svou výraznou osobnost a vždycky vystupují z davu. K tomu se vážou i jejich sklony k extremismu – nikoli politickému, ale životnímu. Neumí být „trochu“ něco, vždycky jdou do všeho na tisíc procent a doženou všechny své životní filozofie a přesvědčení do krajnosti. Jejich slabinou je jejich intenzita. Kromě toho se nedokážou vypořádat s neupřímností a lží, na kterou neumí reagovat a už vůbec ne ji odpouštět.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Slabinou všech Ryb je jejich odtrženost od reality – často si plují ve svém snovém vesmíru s hlavou oblacích a o tom, co se děje kolem nich, nemají tušení. Také špatně zvládají jakýkoli nátlak, jakmile je na ně někdo tvrdší či ráznější, zlomí se a sklopí uši. Není jejich přirozeností za sebe bojovat a stát si za svým, až chronicky ustupují, i když třeba mají pravdu. Slabinou je taky jejich nadměrná empatie a citlivost – stačí jim maličko zahrát na city a svědomí a snesou vám modré z nebe, nedokážou se ubránit.

Jaké slabiny máte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám