Hlavní obsah

Slavné hvězdy z 90. let k (ne)poznání: Komu věk ublížil?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo během devadesátých let zapnul alespoň párkrát televizi, pravděpodobně zná seriály „Dawsonův svět“, „Buffy, přemožitelka upírů“ nebo „Beverly Hills 90210“. Od některých uplynulo už více než dvacet let. Poznali byste ještě představitele hlavních rolí?

Článek

Jestliže jste dospívali v devadesátých letech, pravděpodobně se někdo z nich objevil na plakátu na zdi vašeho pokojíčku – ať už to byl herec z oblíbeného seriálu, anebo zpěvák z chlapecké kapely. Od dob jejich největší slávy už uplynula spousta času. Někteří z vašich oblíbenců měli to štěstí a uchytili se ve filmech či na hudební scéně i později, jiní jsou na tom o něco hůře. Na jedněch se podepsalo stárnutí, na druhých byste rozdíl dvaceti let téměř nepoznali. Jak dnes vypadají hvězdy, které tenkrát rozbušily srdce nejednomu fanouškovi?

Sarah Michelle Gellar (41)

V devadesátých letech snad nebyl seriál či film pro teenagery, kde by se Sarah Michelle Gellar neobjevila. Její největší role jsou zřejmě v seriálu „Buffy, přemožitelka upírů“ (1997–2003) a v hororu „Tajemství loňského léta“ (1997). S novým stoletím její sláva neskončila a Sarah Michelle Gellar se herectví stále věnuje, byť pozornost už není taková jako v dobách filmů „Velmi nebezpečné známosti“ (1999) nebo „Scooby-Doo“ (2002). V roce 2002 si vzala hereckého kolegu Freddieho Prinze Jr. (42), s nímž se seznámila při natáčení výše zmíněného hororu. Mají spolu dvě děti, Charlotte (8) a Rockyho (5).

Foto: Profimedia.cz

Sarah Michelle Gellar vypadá pořád skvěle! Foto: Profimedia.cz

Justin Timberlake (37)

Jestli vás tehdy zajímala spíše hudba než filmy, nemohla vám uniknout kapela 'N Sync – jejich klipy se pravidelně objevovaly v televizních hitparádách. Zřejmě nejznámějším členem byl Justin Timberlake, roztomilý kudrnáč s pohledem ublíženého štěněte. Nejen díky němu časopis Rolling Stone označil 'N Sync v roce 2001 za nejúspěšnější světovou kapelu. Dlouho ale nevydrželi – dohromady se dali v roce 1995 a v roce 2002 ukončili kariéru.

Justin Timberlake se hudební kariéře věnuje dodnes a jeden by řekl, že zraje jak víno. Na kontě má několik desek i ocenění. V roce 2012 si vzal za ženu Jessiku Biel (36). V době slávy 'N Sync chodil se zpěvačkou Britney Spears (36), ale rozešli se kvůli nevěře. Inspirovalo ho to k napsání songu „Cry Me a River“ (2002), který se stal velkým hitem. Vedle sympatického zpěváka se objevila později také třeba herečka Cameron Diaz (45), chodili spolu čtyři roky.

Foto: Profimedia.cz

Musí se nechat, že čím je Justin Timberlake starší, tím je hezčíFoto: Profimedia.cz

Ryan Phillippe (43)

Všechny dívky, které měly slabost pro zlobivé chlapce s andělskou vizáží, musely jít z Ryana Phillippa do kolen. Známým se stal zejména díky filmům „Tajemství loňského léta“ (1997) a „Velmi nebezpečné známosti“ (1999). I on pokračuje v kariéře, o příliš úspěšné snímky ale většinou nejde. Nicméně hrál například v thrilleru „Obhájce“ (2011), kde ztvárnil plážového playboye obviněného z vraždy. Taková role mu skutečně sedla. Po natáčení „Velmi nebezpečných známostí“ se herec dal dohromady s kolegyní Reese Witherspoon (42). Roku 1999 se vzali a mají spolu dvě děti, Avu (18) a Deacona (14). V roce 2007 se rozvedli. Herec má ještě dceru Kai (6) s herečkou Alexis Knapp (28), s níž ale randil pouze pár měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Musí se nechat, že tělo má Ryan Phillippe pořád dobré, ale tvář měl hezčí jako Sebastian ve „Velmi nebezpečných známostech“Foto: Profimedia.cz

James Van Der Beek (41)

Copak dělá sympaťák Dawson ze seriálu „Dawsonův svět“ (1998–2003)? I James Van Der Beek je stále herecky aktivní, jeho další výraznou rolí byl například Sean ve filmu „Pravidla vášně“ (2002). Žádná už se však netěšila tak fenomenálnímu úspěchu jako ústřední postava ve výše zmíněném seriálu – Dawson Leery zajistil svému představiteli slávu na dlouhá léta. James Van Der Beek byl nominován na nejednu cenu a magazín People ho zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí světa. Kromě herectví je úspěšný i na poli osobním – jeho žena Kimberly Brook (41) čeká už páté dítě. Tolik potomků mimochodem stihli od roku 2010, kdy se v Tel Avivu vzali.

Foto: Profimedia.cz

James Van Der Beek by se mohl jen oholit a vypadal by stejně, jako když hrál DawsonaFoto: Profimedia.cz

Tori Spelling (45)

Největší slávu Tori Spelling zajistila role Donny v seriálu „Beverly Hills 90210“ (1990–2000). V devadesátých letech se pak objevila ještě ve filmech „Trick“ (1990), „Vřískot 2“ (1997) a v několika televizních seriálech, ale žádné větší slávy se jí už nedostalo. Pozornost se na ni upíná spíše proto, že k ní nebylo stárnutí úplně milosrdné a z drobné jemné Donny už toho moc nezbylo. Kromě toho se občas objeví zprávy, že ani její osobní život není úplně procházka růžovým sadem. S manželem Deanem McDermottem (51), s nímž má pět dětí, se stále rozcházejí a zase dávají dohromady a letos na začátku roku na ni prý musel dokonce zavolat policii. Údajně byla velice agresivní a psychicky se úplně složila.

Foto: Profimedia.cz

Na Tori Spelling se čas podepsal asi nejvíce. Mohou za to i problémy ve vztazích, kterými si prošla Foto: Profimedia.cz

Kdo byl vaším největším oblíbencem v devadesátých letech?

Reklama

Načítám